题目内容

【题目】—I heard that the government is thinking of some ways to help students feel less tired. I wonder ________.

—Maybe it will stop more after-school classes from opening.

A.whether it is proper to do thatB.why it will start that this year

C.how it will make that come trueD.what will it do to make that come true

【答案】C

【解析】

句意:——我听说政府正在想办法让学生们不那么累。我想知道如何实现这个目标。——也许它会阻止开设更多的课外辅导班。

考查宾语从句。宾语从句语序为陈述句语序,选项D是疑问句语序,故排除。选项A意为这样做是否合适;选项B意为为什么今年会开始;选项C意为如何才能实现。根据语境可知,此处是问政府如何实现这个目标。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There are just three of us in my family: my mum, my dad and me. I've got many possessions and many modern things: a big TV, a new computer and a mobile phone. In my family life, I'm not expected to do the housework.

We go out for dinner together sometimes, but my dad is often abroad on business, and my mum works too. We usually just do our own personal things. My parents don't usually set rules for me, and since I'm a good daughter, they never punish me. Recently, we moved to a new flat and I like it very much. It's much bigger than our last one. But I feel very lonely when my parents are away from home. I hope they can spare time with me. I seldom feel happy in my family.

Emily

I live on a fruit farm. We have lots of pear trees and some apple trees. I have to help my parents all through the year.

The busiest time is in late summer, when the fruit is ready to be picked. At this time of year, we usually get up at 4:30 in the morning, start picking at 5:00 and carry on working until late afternoon. My mother would bring lunch for us to have under the trees. At the end of the day, we are all tired and sleepy. It takes about five weeks to pick all the fruit every year.

At night, the fruit would be carefully packed into boxes and then put onto trucks. The trucks take it to the markets to be sold. Sometimes we ride in the trucks to the city. For farm boys, that is a very exciting time. Tired though, we are very happy to be with family and share the happiness.

David

1Who expects Emily to do the housework in her family?

A.Her mother.B.Her father.C.Her grandfather.D.Nobody.

2Emily often feels unhappy in her family because______________.

A.her house is too big

B.her parents don't like her

C.her parents always punish her

D.her parents seldom spend time with her at home

3When is the busiest time for David's family?

A.In winter.B.In spring.

C.In late summer.D.In early summer.

4This text is mainly about _____________.

A.studyB.family life

C.school activitiesD.relationships with parents

【题目】 A woman who won Tmall's Double Eleven Festival prize has given away most of her prizes to a charity (慈善机构) to help to find lost children.

It was the 10th Double Eleven Festival, an Alibaba's online shopping day in China. To celebrate it, Alibaba's Tmall held a sweepstake(抽奖) on Weibo which was one hundred million yuan. 75 million people took part in it. According to the rules, the winner would be able to spend one hundred million yuan showing his or her love for someone.

The winner named @ Pie star is a woman born in the 1990s who lives in the city of Hangzhou. She spent a little to show her love for her family. She really wanted to help the children in trouble. So she gave away the rest to the children's charity.

"I want to pass this luck on to more people. I hope that lost children all over the world can return to their families. And they can be as lucky as me who is loved and well taken care of," she said.

After making the decision on Weibo, she received tens of thousands of likes from people who were moved by her kindness.

Tmall said that it would make sure all of the money would be used for both helping the charity find lost children and protecting the children in the community.

根据短文内容简要回答问题。

1How did the woman deal with her money from the Tmall's Double Eleven Festival prize?

______________________________________________________________________________

2What do you think of the woman?

______________________________________________________________________________

3将短文中划线的句子译成汉语。

________________________________________________________________________________________________________________________________________

4请给短文拟一个适当的英文标题。

____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网