题目内容

【题目】 Bangladesh (孟加拉) is an agricultural country between India and Burma (缅甸). Storms from the Indian Ocean sweep across the country every year, and large areas of farming land are flooded (冲毁). The people are very poor.

Fewer than half of the country's children complete their primary education. When they are six or seven years old, many children leave school to work in the fields or at home. The rest of their “education” consists of looking after cattle, collecting firewood or doing household jobs.

Not long ago, an experimental school was opened near the capital, Dacca, to help poor children. There are only 120 children in the school, which has three classrooms. In each class, forty pupils are divided into four groups of ten. Each pupil is free to decide which group he or she wants to join.

The most able pupils do a great deal of the teaching. They act as group monitors. Their duty is to ensure that all pupils in their group understand and practise what the teacher has taught.

There are a number of unusual features in the Bangladesh school. Children do not move up a class automatically when they grow older. Each group is promoted (升级) only when EVERY pupil in it has succeeded in getting to the right standard. As a result, all members of a group work hard to help the less able pupils. Nobody is left behind.

Lessons are extremely practical and include work on farming, carpentry, health and running a home, as well as lessons on the basic skills of reading, writing and arithmetic. At school, pupils prepare for adult life by learning to carry out almost all the tasks which they will face when they grow older.

Children enjoy their lessons and the school is cheap to run. It is so successful that other schools in Bangladesh are beginning to imitate (模仿) its methods. Visitors are even coming from other agricultural countries to see if they can use a similar method.

1According to the writer, which pupils will most probably become group monitors?

A.The oldest ones.B.The fattest ones.

C.The tallest ones.D.The most able ones.

2What does the underlined sentence in the passage show?

A.Every member of a group works hard to move to a higher class.

B.At the end of each school year, all the pupils move to a higher class.

C.Children move to a higher class automatically when they grow older.

D.Each group will move to a higher class only if each pupil can get to the right standard.

3From the passage, we know that ________.

A.Bangladesh is an industrial country

B.many people in Bangladesh work on farms

C.pupils hardly learn anything needed in adult life at school

D.most of the country's children complete their primary education

4The purpose of the passage is to ________.

A.help people know more about Bangladesh

B.introduce Bangladesh's poor education

C.encourage pupils in Bangladesh to work hard

D.teach other schools in Bangladesh how to imitate the experimental school

【答案】

1D

2D

3B

4A

【解析】

文章为我们介绍了在孟加拉,很多孩子不能完成学业,因此一种新式的学校出现并取得了很好的效果的事情。

1细节理解题。根据第四段第一二句话The most able pupils do a great deal of the teaching. They act as group monitors.可知,能力很高的学生做着教学的工作,他们扮演者一个小组的组长职位。故选D

2词句理解题。划线句子意为:只有当小组里的每一个学生都能成功达到绝对的水平时,这个组就可以升级。”D项意思与其符合。故选D

3细节理解题。根据第二段Fewer than half of the country's children complete their primary education. When they are six or seven years old, many children leave school to work in the fields or at home. The rest of their “education” consists of looking after cattle, collecting firewood or doing household jobs.可知,只有很少的人完成了小学教育。六七岁时,孩子们就要离开学校去牧场工作。故选B

4大意概括题。文章为我们介绍了在孟加拉的事情,有利于我们更多地了解孟加拉。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each one can only be used once(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词或词组只能填一次)

A. volunteer B. arms C. drove up D. blind E. advertisement

Kelly likes dogs very much. During the last summer vacation, she worked as 1 at vet’s(兽医诊所), so saw lots of dogs. Minnie was the funniest-looking dog I’d ever seen. She had thin snow white hair on her fat body. She had big round eyes and always seemed surprised, but she was blind.

She was brought to the vet’s because her owner didn’t want her any more. I thought Minnie was a sweet dog, though, “No one can know her by the ways she looks,” I thought. So we took care of her. Finally, I put an 2in the newspaper: “Funny looking dog, who is quiet and has blind but beautiful eyes, needs a loving family. ” Then a young man called. He said on the phone that his grandfather’s sixteen- year-old dog had just died. I gave Minnie a good bath and made her hair feel soft. Then we waited for them to arrive.

At last, an old car 3 in front of the vet’s. Two kids ran to the door. They took her happily into their arms. Then they ran to their grandfather, who was waiting in the car. I hurried behind them to see what he would say about Minnie. Inside the car, the grandfather held Minnie in his 4. Minnie licked(舔) his face. It was love at the first lick

“She is wonderful” the old man smiled. I was thankful that Minnie had found a good home. Then I saw that the grandfather’s eyes were a milky white colour, he was blind too.

A. crowded B. yellow C. heavily D. look after E. windows

Early one Saturday morning Ann brought her nephew Sam to her friends Bill and Kate and asked them to 5him for the day. Sam, an independent boy of six years old, had black hair and was wearing a pair of jeans and a bright 6 shirt.

At eleven o’clock Bill took Sam into town. Sam walked along behind Bill, looking at the 7 of all the shops they passed. After lunch they went to the park and walked about. The whole place was very 8. Then Bill stopped to buy some chocolates. When he turned to give some to Sam, the boy wasn’t there. Bill ran round, calling Sam, but he couldn’t find him.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网