题目内容
【题目】 Bangladesh (孟加拉) is an agricultural country between India and Burma (缅甸). Storms from the Indian Ocean sweep across the country every year, and large areas of farming land are flooded (冲毁). The people are very poor.
Fewer than half of the country's children complete their primary education. When they are six or seven years old, many children leave school to work in the fields or at home. The rest of their “education” consists of looking after cattle, collecting firewood or doing household jobs.
Not long ago, an experimental school was opened near the capital, Dacca, to help poor children. There are only 120 children in the school, which has three classrooms. In each class, forty pupils are divided into four groups of ten. Each pupil is free to decide which group he or she wants to join.
The most able pupils do a great deal of the teaching. They act as group monitors. Their duty is to ensure that all pupils in their group understand and practise what the teacher has taught.
There are a number of unusual features in the Bangladesh school. Children do not move up a class automatically when they grow older. Each group is promoted (升级) only when EVERY pupil in it has succeeded in getting to the right standard. As a result, all members of a group work hard to help the less able pupils. Nobody is left behind.
Lessons are extremely practical and include work on farming, carpentry, health and running a home, as well as lessons on the basic skills of reading, writing and arithmetic. At school, pupils prepare for adult life by learning to carry out almost all the tasks which they will face when they grow older.
Children enjoy their lessons and the school is cheap to run. It is so successful that other schools in Bangladesh are beginning to imitate (模仿) its methods. Visitors are even coming from other agricultural countries to see if they can use a similar method.
【1】According to the writer, which pupils will most probably become group monitors?
A.The oldest ones.B.The fattest ones.
C.The tallest ones.D.The most able ones.
【2】What does the underlined sentence in the passage show?
A.Every member of a group works hard to move to a higher class.
B.At the end of each school year, all the pupils move to a higher class.
C.Children move to a higher class automatically when they grow older.
D.Each group will move to a higher class only if each pupil can get to the right standard.
【3】From the passage, we know that ________.
A.Bangladesh is an industrial country
B.many people in Bangladesh work on farms
C.pupils hardly learn anything needed in adult life at school
D.most of the country's children complete their primary education
【4】The purpose of the passage is to ________.
A.help people know more about Bangladesh
B.introduce Bangladesh's poor education
C.encourage pupils in Bangladesh to work hard
D.teach other schools in Bangladesh how to imitate the experimental school
【答案】
【1】D
【2】D
【3】B
【4】A
【解析】
文章为我们介绍了在孟加拉,很多孩子不能完成学业,因此一种新式的学校出现并取得了很好的效果的事情。
【1】细节理解题。根据第四段第一二句话The most able pupils do a great deal of the teaching. They act as group monitors.可知,能力很高的学生做着教学的工作,他们扮演者一个小组的组长职位。故选D。
【2】词句理解题。划线句子意为:“只有当小组里的每一个学生都能成功达到绝对的水平时,这个组就可以升级。”D项意思与其符合。故选D。
【3】细节理解题。根据第二段Fewer than half of the country's children complete their primary education. When they are six or seven years old, many children leave school to work in the fields or at home. The rest of their “education” consists of looking after cattle, collecting firewood or doing household jobs.可知,只有很少的人完成了小学教育。六七岁时,孩子们就要离开学校去牧场工作。故选B。
【4】大意概括题。文章为我们介绍了在孟加拉的事情,有利于我们更多地了解孟加拉。故选A。
【题目】 当前新冠病毒(novel coronavirus)疫情蔓延全球,令人担忧。但是全体中国人不畏艰难,英勇抗击,已经取得重大成效。请你根据下表中所提供的信息,
以 “How to fight against the novel coronavirus” 为题,写一篇文章。
症状 | 咳嗽、发烧、传播很快…… |
政府 | 多次召开会议研究……号召戴口罩、勤洗手、常通风…… |
社会 | 积极支持湖北武汉…… |
学生 | 线上学习、征文、传唱抗疫歌曲…… |
感受 | ……(至少两点) |
要求:1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2)必须包括表格中的相关信息,并适当发挥;
3)词数:100 词左右,开头和结尾已给出,不计入总词数;
4)不得使用真实姓名、校名和地名等。
How to fight against the novel coronavirus
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】 Welcome to the zoo!
Come and meet the Indian(印度的) elephants and the new tigers from America. The bears are waiting to meet you, and the monkeys from China are waiting to throw things at you. The lovely dogs from Australia are waiting to laugh at you. The giraffes from Zambia are waiting to look down on you.
Tickets | Opening time |
Adults:$16.00 Children:$11.00 Under 12:Free | 9:00 a.m.—4:00 p.m. 10:00 a.m.—3:00 p. m.(Friday only) |
Keep the zoo clean! Do not touch, give food to or go near the animals. | |
【1】Now Mr. and Mrs. Smith are in the zoo with their two sons, one aged 14 and the other 11. How much are the tickets altogether(总共)?
A.$38.00.B.$43.00.C.$27.00.
【2】Which of the following can we do in the zoo?
A.Take a few nice photos.B.Give some food to the fish.C.Touch the monkey on the head.