题目内容
【题目】March 28 is China’s National School Safety Day. Earthquakes happen all the time all around the world. It is necessary to know safety tips for earthquakes. Here is the Drop, Cover and Hold ways for personal safety during an earthquake.
DROP: Drop down to the floor.
COVER: Take cover under or beside a piece of furniture(家具). Protect your head and neck with your arms. Stay away from windows, mirrors and tall furniture.
HOLD: If you take cover under or beside a piece of furniture, hold on to it until the ground stops shaking.
School tips
Stand beside a wall. This will protect you from falling things. Don’t stand near windows or under lights.
Public area tips
When you are in a bookstore or shopping mall, get down beside the counters(柜台) or in the corner. Protect your head with your arms or bag.
Stay away from big billboards(广告牌).
Home tips
If you’re in the kitchen, move away from the fridge and lights. When you leave, don’t use the lift; take the stairs.
【1】Which of the following can you choose to cover yourself during an earthquake?
A. A table B. A fridge
C. A window D. A billboard
【2】 How many ways to keep safe are mentioned in this passage?
A. Three B. Four C. Five D. Six
【3】 Which behaviors are safe during an earthquake?
![]()
A. ① and ② B. ① and ③ C. ②and ③ D. ③ and ④
【4】The writer mainly tells us that .
A. the earthquake happens all the time in the world
B. it’s necessary to know safety tips for earthquakes
C. the earthquake is so terrible that we can’t avoid it
D. it’s important to protect our heads with our arms or bags.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了地震在世界上一直在发生,所以有必要让学生知道一些关于地震的小常识。作者以几个关键词为引导介绍了五个注意事项。
【1】B推理判断题。根据Take cover under or beside a piece of furniture(家具).及Stay away from windows, mirrors and tall furniture,可知窗户广告牌及冰箱,都不合适,故选B。
【2】D细节理解题。根据短文描述可知共有六种方法,故选D。
【3】B细节理解题。在地震发生时不能乘坐电梯,不要站在广告牌下,故排除2,4。故选B。
【4】B归纳理解题。这篇短文主要描述的是地震安全小贴士,故选B。
【题目】These are the after-class activities in a university in Harbin. Here is the information. If you have interest in any of them, welcome to join us!
Soccer |
Understanding computers |
Yoga |
| |
Time | Each afternoon for two weeks | Jan.4,7,11,14,18 | Jan. 2,5,9,12,16,19,23,26 | Jan. 6,13,20,27 |
The lasting time every time | Two hours | Wed. & Sat. 9:00-11:30a.m. | Mon. 2:00-5:00 p.m. | Fri. 10:00-12:00 a.m. |
Course fee | $125 and $ 25 for DVD | $75 and $10 for Equipment (设备) | $30 | $100 |
Teacher | a number of professional (专业的)soccr coaches | David who is a professor of Computer Science at Beijing University | Mr. John who is very fit | Professor Li who comes from Qinghua University |
Attention: If a student takes part in two or more activities, one is free.
根据表格所提供的信息选择最佳答案
【1】If you choose the UNDERSTANDING COMPUTERS course, you will have classes ____________.
A. from Monday to Sunday
B. from Monday to Friday
C. on Wednesdays and Saturdays
【2】You will spend ____ hours in total(总计) finishing the Yoga courses.
A. for 24 hours B. for 12 hours C. for a week
【3】Jack has classes every morning and evening, but he wants to take part in one of the four courses. Your suggestion is ____ .
A. SOCCER B. UNDERSTANDING COMPUTERS C. ELOQUENCE
【4】If you want to learn about computers and at the same time you want to improve your soccer skills, you will pay ____________ .
A. $235 B. $150 C. $85
【5】Which of the following is TRUE according to the information?
A. The four teachers in the course are all from University.
B. We can study soccer for 28 hours in two weeks.
C. If a person wants to learn eloquence, he will spend four whole weeks with Professor Li.