题目内容

【题目】

Zhang Yixing is from Changsha, Hunan. People also call him Lay. He is 27 years old this year. His birthday is on October 7th, Many people like him, He likes to sing and dance. He can make music. He is also an actor. He acts(表演) in some movies and TV plays, like Kung Fu Yoga. From 2015 to 2018, he joined(加入) the TV show Go Fighting! He is just like a lovely sheep in the show. Do you like this young man?

Jacob Tremblay is a child actor from Canada. He was born in 2006 and his birthday is on October 5th, He is youngbut he acts in many movies, like The Smurfs 2(《蓝精灵2) and Room. He acts Jack in Room. Jack is a smart boy. He lives in a small room and sees the big world. Jacob gets many awards().People all like him.

1Lay likes to ________.

A.do kung fuB.watch TV

C.sing and danceD.have a lovely sheep

2Jacob Tremblay is ________ years old in 2019.

A.13B.15C.20D.26

3Which of the following is WRONG(错误的)?

A.Lay and Jacob are actors.

B.Jacob lives in a small room.

C.Lay joined the TV show Go Fighting.

D.People like Lay and Jacob very much.

【答案】

1C

2A

3B

【解析】

本篇文章难度适中,主要介绍张艺兴和雅各布特伦布莱。包括他们的个人信息、职业、爱好以及作品等。

1细节理解题。根据He likes to sing and dance“他喜欢唱歌和跳舞”可知,张艺兴喜欢唱歌和跳舞,故选C

2推理判断题。根据He was born in 2006 and his birthday is on October 5th“他生于2006年,他的生日是105日”可知,2019年他应该13岁,故选A

3细节理解题。根据He is also an actor“他是一个演员”以及Jacob Tremblay is a child actor from Canada“雅各布特伦布莱是一个来自于加拿大的儿童演员”可知,他俩都是演员,排除A;根据From 2015 to 2018, he joined(加人) the TV show Go Fighting“从20152018年,他加入了电视节目《极限挑战》”可知,张艺兴加入了电视节目《极限挑战》,排除C;根据张艺兴中的people like him“人们喜欢他”以及雅各布特伦布莱中的People all like him“所有的人们都喜欢他”可知,排除D;根据He acts Jack in Room“他在Room这部电影中饰演杰克”可知,表示他在电影中饰演杰克,而不是他住在一个小房子里,故选B

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

例如第1题。根据关键词Lay likes可知,定位至He likes to sing and dance“他喜欢唱歌和跳舞”可知,张艺兴喜欢唱歌和跳舞,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文根据文中信息完成文后表格。(每空一词

When computer servers (服务器) operate a large program, they can get very hot. Cooling the servers can cost a lot. So some scientists want to know what would happen if the heat created by the servers could be used.

Data (数据) centres of large Internet companies such as Google and Microsoft have

thousands of computer servers. As these servers deal with information, they produce lots of heat, so they need huge cooling systems. These systems send the heat into the air.

A company in Holland (荷兰) thinks paying for electricity to operate (使运行) the servers

and then paying again to cool them are a waste of energy. So it developed a device (装置) called the e-Radiator. It contains a computer server connected to the Internet. By placing these servers inside people’s homes instead of out-the-way data centres, the company hopes to heat homes from excess computer heat, while lowering costs for the computer users.

Five homeowners in Holland are testing the heating system in their homes. Jan Visser is one of them. He says the amount of heat produced by the e-Radiator depends on the work being done by the computer server. “It’s a great help for my family,” he says.

The company says e-Radiators produce heat temperatures of up to 55. It says the system

could save its users about $440 in heating costs a year.

1___________

2___________

3___________

4___________

5___________

6___________

7___________

8___________

9___________

10___________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网