题目内容

【题目】阅读短文,然后根据其内容选择正确答案.
Mr.Smith is fifty years old.He began to teach in a middle school twenty﹣six years ago.He works hard and always comes to his office on time.He expects his students to be honest and is strict with them.Some of his students become famous people,but they still remember him and often write to him.Of course the old man is proud of it.
This term he began to teach Grade One.Some of the new students were told about him,but the others didn't know him well.He told them how to be an honest person.He gave them several examples and said,"I hate telling a lie most."
Before class was over,he told all his students to finish Exercise 8 in Unit 1.The next morning,as soon as he came into the classroom,he asked,"Who's finished Exercise 8?"
A few students put up their hands.He shook his head and said,"Open your workbooks and see whether there's Exercise 8 in Unit 1or not?"
The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.
(1)How long has Mr.Smith taught in the middle school?
A.For fifty years.
B.For twenty﹣six years.
C.For twenty years.
D.For thirty﹣six years.
(2)What is Mr.Smith proud of?
A.All students are honest.
B.He teaches math very well.
C.His students often write to him.
D.He is strict with students.
(3)Mr.Smith told his students
A.how to study hard
B.not to tell a lie
C.how to be famous
D.not to be late for class
(4)Why did Mr.Smith tell his students to finish Exercise 8in Unit 1?
A.Because he wanted to know if they were honest.
B.Because Exercise 8was very easy for them.
C.Because he wanted them to do more exercises.
D.Because the students could do it well.
(5)The students felt when Mr.Smith found them telling a lie.
A.angry
B.happy
C.bored
D.sorry.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)A
(5)D
【解析】短文讲了史密斯先生在一所中学教书,这个学期他开始教一年级,他告诉同学们不要说谎话,并且巧妙的测试了他们.

(1)B 细节理解题.根据第一段第一行句子Mr.Smith is fifty years old.He began to teach in a middle school twenty﹣six years ago.米斯先生五十岁,他二十六年前在一所中学教书.可知他教了26年了.故选B.

(2)C 细节理解题.根据第一段第二行句子but they still remember him and often write to him.Of course the old man is proud of it.但他们仍然记得他,经常写信给他.当然,老人为之自豪.可知他的学生经常给他写信.故选C.

(3)B 细节理解题.根据第二段句子He told them how to be an honest person.He gave them several examples and said,"I hate telling a lie most."他告诉他们如何成为一个诚实的人.他给他们举了几个例子,说:"我最不喜欢说谎."可知告诉他的学生不要说谎.故选B.

(4)A 细节推理题.根据倒数第二段句子A few students put up their hands.He shook his head and said,"Open your workbooks and see whether there's Exercise 8in Unit 1or not?"几个学生举起了手.他摇摇头说:"打开你的练习册,看是否有1单元练习8?"可知因为他想知道他们是否是诚实的.故选A.

(5)D 细节理解题.根据最后两段句子A few students put up their hands.He shook his head and said,"Open your workbooks and see whether there's Exercise 8in Unit 1or not?"The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.几个学生举起了手.他摇摇头说:"打开你的练习册,看是否有1单元练习8?"学生们看了看他们的作业本.他们的脸立刻变红了.可知当史密斯先生发现他们说谎时,学生感觉很抱歉,故选D.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The way we spend our time can be divided into three "bottles". These are the Necessary Tasks Bottle, the Voluntary Tasks Bottle and the Happiness Bottle.

Every day, we spend time filling the Necessary Tasks Bottle with useful things, like making money, doing housework, buying food and paying bills. We then fill another bottle with Voluntary Tasks. These are things that we do for others, we may not enjoy, but we do them anyway This bottle gets filled with tasks like taking children to activities, cooking family meals, and washing clothes for family members, Those bottles are very important if we don't fill them each day.

However, we often forget to fill the third bottle-the Happiness Bottle. This is the bottle that we fill with activities that make us happy. Is your Happiness Bottle sometimes empty at the end of the day? Between doing all the Necessary and Voluntary Tasks, time flies by, and before we know it. it is time for bed. We all have days like that.

This is why each day we have to make an effort(努力) to fill our Happiness Bottle. Most days, I fill mine by going to the dancing class. And I always leave classes more happily than when I enter. This week, I had the pleasure of taking part in a guitar practice in my neighborhood. We show our musical talent and practice music for charity(慈善) It was a time of fun, friendship and music-making. At the end of the evening, my Happiness Bottle was filled to top.

The challenge(挑战)for each of us is to not let the day go by without filling our Happiness Bottle. That takes some planning. Many of us probably need to pencil happiness activities into our schedule(日程表) Or, we will fill our schedule with those Necessary and Voluntary Tasks.

This week. Think about how your time is being spent. Are you doing enough activities that bring joy to your life? Or are the Necessary and Voluntary Tasks using up all your time? At the end of the day. Hopefully we've done all we can to make sure that our Happiness Bottle is filled.

1Which activity belongs to(属于) a Necessary Task according to the passage?

A.Having fun with your good friend

B.Preparing a big dinner for your family.

C.Going to work although it is raining heavily.

D.Sending your son to a piano lesson on Sunday.

2People can fill the Happiness Bottle by________.

A.planning our schedule without any Voluntary Tasks

B.spending time on activities that make us happy

C.using up all the time to find happiness.

D.doing more things for other people

3What can we learn from the passage?

A.People often fill the Happiness Bottle at bedtime.

B.People are happy to fill the Voluntary Tasks Bottle each day

C.It is necessary for people to plan happiness activities on the schedule.

D.It is OK if we don't fill the Necessary Tasks or Voluntary Tasks Bottle.

4What is the writer's main purpose in writing this passage?

A.To describe what the Happiness Bottle is like

B.To introduce ways to fill the Harness bottle

C.To share the experience of filling the Happiness Bottle

D.To tell people to spend time filling the Happiness Bottle

【题目】 Modern life is impossible, without travel. The fastest way of travel is by plane. With a modern airliner(客机)you can travel in one day to places which it took a month or, more to get to a hundred years ago.

Travel by train is slower than by plane, but it has its advantages. You can see the country you are traveling through. Modem trains have comfortable seats and dining cars. They make even along journey enjoyable.

Some people prefer to travel by sea when .possible. There are large liners and riverboats. You can visit many other countries and. different places...Ships are not so fast as trains or planes, but travel by sea is a very pleasant way to spend, a holiday-.

Many people like to travel by car. You can make your own timetable. You can travel three or four hundred miles or only fifty: or one hundred miles a day, just as you like. You can stop wherever you wish where there is something interesting to see, at a good restaurant where you can enjoy a good meal, or at a hotel to spend the night. That is why traveling by car is popular for pleasure trips, while people usually take a train or plane; when they travel on business.

1It is the fastest way to travel by plane according to the passage.

A.RightB.Wrong

2Modern ships have comfortable seats and nice dining environment.

A.RightB.Wrong

3If we travel by car, we may enjoy a pleasant trip.

A.RightB.Wrong

4From the passage we know that traveling by sea is a very pleasant way to spend a holiday.

A.RightB.Wrong

5This writer has provided us with six ways of traveling according to the passage.

A.RightB.Wrong

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网