题目内容

【题目】The aim of students who come to school is to studyBut to study needs a right wayor you waste either the time or the moneyThe following are the ways of studying

The best time for reading is morningbecause in the morningthe air is fresh and the mind is clearFor that reasonwe can get good result

In studying we must have patienceIf we have not known a text wellwe must read it againWe should not read the next one till we have learned the first one

When we are studyingwe must put our hearts into the bookor we can get nothing from the book while we are reading

We must always ask “whys”If it is not well understoodwrite it down and ask our teachers or our parentsor friendsIn any possible waywe must know it completely and what we've learned can be used well and made better

Though there are many ways for studyingyet the above mentioned will be quite enough if we can keep them in heart and do so

1Why is the morning the best time for reading?

A. It’s easy to remember what we have learned.

B. The air is fresh and the mind is clear.

C. It’s difficult to get good results.

D. A and B.

2Why we must always ask “whys” in studying?

A. To understand the book well.

B. To write down the questions.

C. To do with the new words.

D. To get some questions to ask our teachers.

3How many ways for studying has the passage taught us ?

A. three B. four C. five D. many

4What does the passage mainly tells us?

A. The importance of reading.

B. To read in the morning.

C. To pay attention to the ways of studying.

D. To have patience in studying.

【答案】

1A

2A

3B

4C

【解析】试题分析:本文讲述的是学习的几种方式。(1)读书的最佳时间是早晨;(2)在学习中,我们必须要有耐心;(3)当我们在学习的时候,我们必须把心思放到这上面;(4)我们必须多问为什么

1A细节理解题。根据The best time for reading is morningbecause in the morningthe air is fresh and the mind is clearFor that reasonwe can get good result.可知,读书的最佳时间是早晨,因为早晨,空气清新,头脑清醒,我们才能得到好的结果,即记住我们所学的那些知识。故选A

2A细节理解题。根据If it is not well understoodwrite it down and ask our teachers or our parentsor friendsIn any possible waywe must know it completely and what we've learned can be used well and made better.可知,如果不能很好地理解,把它写下来,向我们的老师或父母,或朋友请教。在任何可能的方式,我们必须完全地理解这本书和让我们所学的只是可以更好地应用。故应该选A

3B综合理解题。通读全文可知本文讲述的是学习的几种方式。(1)读书的最佳时间是早晨;(2)在学习中,我们必须要有耐心;(3)当我们在学习的时候,我们必须把心思放到这上面;(4)我们必须多问为什么。故选B

4C综合理解题。通读全文可知本文讲述的是学习的几种方式。(1)读书的最佳时间是早晨;(2)在学习中,我们必须要有耐心;(3)当我们在学习的时候,我们必须把心思放到这上面;(4)我们必须多问为什么。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】请先阅读下面短文,掌握其大意。然后从下面方框中的七个选项中,选择五个还原到短文中,使短文意思通顺、结构完整。

When you are happy ,the world feels like a better place .As the saying goes: When you smile , the world smiles with you ; when you cry, cry alone . 【1】_________ .A good mood always gives you hope , which makes trouble and problems easier to deal with .

2________ . Life is full of ups and downs. We can’t change the way life is , but we can do our best to change a bad situation into a good one . To help us do this , it,s good to know some of the factors that influence happiness.

3__________ .People who are close to family and friends are happier than people who don’t have those relationships .Talking and sharing is a good way to relax and build confidence . Knowing someone is there you will make you braver and more outgoing .

Another factor is working or school. 4________ But if you hate school , your negative attitude may cause you to feel bored and upset that you have to do so much work.

The third factor is your attitude towards life. How do you feel if you fail in an exam? Maybe you think it’s unfair because you always study hard and should get a good mark .5_____________ , you may accept it. You go through the paper carefully , find out why you made stupid mistakes, and tell yourself Take it easy , I’ll do better next time!” Your attitude makes a big different .

A. You can’t stop blaming (责备)yourself.

B. One of the biggest factors is social relationships .

C. No matter how happy you are , it’s normal to feel angry, sad once in a while .

D. Wearing a smile will make you more charming(有吸引力的) and help you win lots of friends.

E. Finally, many people find happiness in helping others.

F. Not everyone wants to be happy.

G. If you enjoy school ,even if you have lots of homework or extra classes ,you will still feel that your school life is meaningful and happy ..

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网