题目内容
【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
![]()
Free running
New sports are invented all the time. They spread quickly around the world and find new fans.
A popular new sport in recent years is “free running”. It is also called “parkour (跑酷)”. This is a French word. It comes from the name of special (特殊的) training for soldiers. It is the sport of moving through a place by running, jumping and climbing under, around and through things.
Free running is not like other sports. You do not use a ball or a bat. You do not have to wear special clothes. In fact, all you need is your own body and the environment where you live. You can practice by yourself or with other people. The sport is a little like gymnastics, and requires great skill and athletic ability. Free runners try to get from one place to another over whatever obstacles are in their way. They do this in the fastest and most efficient way.
They do not use any other equipment, but their body. The sport involves running, jumping, climbing, swinging, rolling, and many other movements.
The sport was born in France. The founder (创始人) was in the army. In the army, they had special courses, and soldiers had to complete them. This made them stronger and fitter. He then taught it to his son. His son started using it in the city where he lived. Slowly, more people joined him and it became popular.
Now free running is popular with young people around the world. It has also appeared (出现) in films and music videos. It is also being considered as a possible new Olympic sport for future game. Of course, you must only practice with trained people, and you must fit!
【1】The new sports “parkour” came from _______.
A.ChinaB.FranceC.AmericaD.Hongkong
【2】Free running is a new popular sports. But at first it is specially for _______.
A.soldiersB.playersC.fansD.young people
【3】When you practice free running, you need _______.
A.a ballB.your own body and the environment
C.a batD.some special clothes
【4】The underlined word “obstacles” in the second paragraph refers to (指的是) ________.
A.some beautiful treesB.some signs along the street
C.things in the way that make it difficult to passD.some shops that sell special things
【5】Which of the following is TRUE about the founder’s son?
A.He practiced running in the army.B.He appeared in films and music videos.
C.He didn’t like the free running.D.He lived in the city.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
文章大意:本文主要介绍了近年来流行的一项新运动——自由奔跑(跑酷)。
【1】细节理解题。根据The sport was born in France. 这项运动起源于法国。可知B选项符合题意,故答案选B。
【2】细节理解题。根据A popular new sport in recent years is “free running”….It comes from the name of special training for soldiers. 最近几年流行的一项新运动是“自由奔跑”。……它来源于士兵的特殊训练。由此可知自由奔跑是一项新兴的热门运动,但一开始是专门为士兵准备的;故答案选A。
【3】细节理解题。根据In fact, all you need is your own body and the environment where you live. 事实上,你所需要的只是你自己的身体和你生活的环境。可知当你练习自由奔跑时,你需要你自己的身体和生活的环境。故答案选B。
【4】词义猜测题。根据上文The sport is a little like gymnastics, and requires great skill and athletic ability.这项运动有点像体操,需要很高的技巧和运动能力。结合Free runners try to get from one place to another over whatever obstacles are in their way.自由奔跑者试图从一个地方跑到另一个地方,跨越他们前进道路上的任何……。可知是跨越路上的各种“障碍”,结合选项可知C选项“使之难以通过的东西”符合题意,故答案选C。
【5】理解判断题。根据His son started using it in the city where he lived. 他的儿子开始在他居住的城市使用它。由此可知创始人的儿子住在城市里,故答案选D。