题目内容
【题目】(2016日照)
Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someone’s life?
If yes, don’t care about sex or age! Come and join us, then you’ll make it!
![]()
Job: Volunteer Social Care Assistant
(No Pay with Free Meals)
Place: Manchester
Hours: Part Time
We are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives! Only 4 days left. Don’t miss the chance of lending your warm hands to help others!
Role:
You will provide people with learning disabilities with all kinds of help in their daily life. You will help them to develop new skills. You will help them to protect their rights and their safety. Most important of all, you should let them know they are valued.
Skills and Experience Required:
You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. You should have the ability to drive a car and to communicate in excellent written and spoken English, since you’ll help those people with different learning disabilities. Previous (先前的) related experience will be a great advantage for you.
【1】What does the underlined part in Paragraph 2 mean?
A. You’ll make others’ life more meaningful with this job.
B. You’ll arrive home from work just in time.
C. You’ll make much money from this job.
D. You’ll succeed in getting this job.
【2】The volunteers’ key role is to help people with learning disabilities _____________.
A. get some support B. protect themselves
C. learn some living skills D. know their own value
【3】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. The volunteers needn’t work all day long. B. Free meals are provided for the volunteers.
C. The volunteers should be over sixteen. D. Only four days are left for those who want to get the job.
【4】Which of the following can first be chosen as a volunteer?
A. The one who can drive a car. B. The one who has done similar work before.
C. The one who can speak English very well. D. The one who has patience to listen to others.
【5】The passage is meant to _____________.
A. offer a notice B. give a report
C. carry an advertisement D. send an invitation
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】这篇短文是一个招募志愿者的广告,去帮助那些学习有障碍的人们。文章中具体讲述了志愿者的工作、需要具备的条件以及其他相关事宜。
【1】细节理解题。根据上文Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someone’s life? 可知,这里的make it指的就是对别人的生活产生影响。A选项中说的是:让别人的生活更有意义,与原文意思相同,故选A。
【2】细节理解题。根据短文中Most important of all, you should let them know they are valued.可知,志愿者们去帮助有学习障碍的人们,最重要的是让他们知道自己的价值,由此可知应选D。
【3】推理判断题。根据短文第一段中If yes, don’t care about sex or age!可知,想要成为志愿者,没有性别和年龄的限制,故C是不对的,选C。根据Hours: Part Time可知,志愿者的工作是兼职的,故A正确;根据(No Pay with Free Meals)可知B是正确的;根据Only 4 days left. Don’t miss the chance of lending your warm hands to help others!可知D选项是正确的。
【4】推理判断题。根据短文最后一句话Previous (先前的) related experience will be a great advantage for you.可知,以前有做过志愿者经历的是一个有利条件,由此我们可以知道,这样的人可以优先考虑,故应选B。
【5】主旨大意题。这篇短文是一个招募志愿者的广告,文章中具体讲述了志愿者的工作、需要具备的条件以及其他相关事宜。A是提供一个通知;B是做一个报告;C是一个广告;D是发送一个邀请。因此C符合文意。