题目内容

【题目】The following is part of Maria’s diaries (日记) about her holiday.

The 3rd Day Yesterday we arrived in London in the rain. We went to some famous shops.

The 4th day We came to Paris. The day was cloudy and the food wasn’t good. We enjoyed the shops in Paris, but the things were expensive.

The 5th day We got to Rome (罗马) in the hot weather. We had lunch in a cheap restaurant, but the food was excellent. The shops we visited were all wonderful.

The 6th day We arrived in New York and the shops were the most expensive. But we liked the warm weather in New York.

The 7th day Today we visited New York city. The weather was still fine. We’ll go back home tomorrow after a week’s holiday.

1How many days did Maria spend on her holiday?

A. Three. B. Five. C. Seven.

2In every city, Maria always visited ________.

A. shops B. museums C. restaurants

3Maria liked the food in ________.

A. New York B. Rome C. Paris

4From the diary we can see that Maria visited ________ cities.

A. four B. five C. six

5Which of the following cities had the best weather?

A. London. B. Rome. C. New York.

【答案】

1C

2A

3B

4A

5C

【解析】

这篇短文主要是讲述了关于Maria假期日记的一部分。

1细节理解。根据文中The 7th day Today we visited New York city. The weather was still fine. We’ll go back home tomorrow after a week’s holiday.可知,在假期度过了7天假期。

故选C。

2细节理解。根据文中The 3rd Day Yesterday we arrived in London in the rain. We went to some famous shops. The 4th day We enjoyed the shops in Paris, but the things were expensive.;The 5th day The shops we visited were all wonderful. ;The 6th day We arrived in New York and the shops were the most expensive.可知, Maria在每个城市都去商店故选A。

3细节理解。根据文中We got to Rome (罗马) in the hot weather. We had lunch in a cheap restaurant, but the food was excellent.可知,Maria喜欢Rome的食物。故选B。

4细节理解。根据文中The 3rd Day Yesterday we arrived in London in the rain.;The 4th day We came to Paris.;The 5th day We got to Rome (罗马) in the hot weather.;The 6th day We arrived in New York and the shops were the most expensive.可知参观了4个城市。故选A。

5根据文中We arrived in New York and the shops were the most expensive. But we liked the warm weather in New York. 可知,纽约的天气最好。故选C。

1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。

2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。

3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。

4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Children’s lives have changed a lot in the past few years. But do they have a happier childhood than we did?

1 I have four brothers and sisters, and my memories are all about being with them. We used to play board games in the living room, spend days in the street with other children, race up and down on our bikes, or explore the nearby woods.2 They only appeared during meals.

These days, at least in the UK, the nature of childhood has changed. Firstly, families are smaller. It is common for both parents to work outside. 3 Another change is that children spend most of their free time at home, inside. Parents worry too much about some possible dangers, so they don’t want their children to play outside by themselves.

Finally, the kinds of toys children have and the ways they play are completely different. 4 The funny thing is that so many ways of playing games are called “ interactive (互动的)”. The fact that you can play electronic games by yourself can increase the feeling of loneliness.

5 I can’t give an answer for sure, but perhaps every generation feels exactly the same.

阅读短文,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。

A. As a result, children spend much of their time alone.

B. I usually look back on my own childhood.

C. Do these changes mean that children today have a less relaxing childhood than I did?

D. My parents seldom appeared in these memories.

E. Computer and video games have taken the place of the interesting activities of my childhood.

A. As a result, children spend much of their time alone.

B. I usually look back on my own childhood.

C. Do these changes mean that children today have a less relaxing childhood than I did?

D. My parents seldom appeared in these memories.

E. Computer and video games have taken the place of the interesting activities of my childhood.

【题目】One day, on the way home from school, my mum told me she was going to make some new rules for me and my brothers and sisters. Before this, we knew she wanted us to be good, but we really didn’t have any rules. On the next day, she started giving us the “house rules”.

Clean your rooms every other day. Be ready for dinner at 7:00 p.m. (that means sitting at the table, with clean hands). If mum is having a meeting in the house, be very quiet (that means turning down the music and the TV). Be ready for bed at 9:30 p.m. (that means lying in bed, with a clean face). Get up at 7:30 a.m. To get ready for school (that means your feet are on the floor, not just hanging off the bed). Take the rubbish to the trash can in the street on Monday morning before school. Clean the bathroom on Thursday.

Following these rules isn’t too hard, and sometimes it’s even fun. At other times, it can be difficult. For example, if your room is really dirty, and you can't finish cleaning it on that day, you have to finish it on the next day, along with anything else you have to do. That can be hard.

Mum made these rules because she loves us a lot. She wants us to learn how to be on time, be clean and neat, and be polite. Every day, we try to follow her rules.

1When do the family usually have dinner?

A. at 7:00 p.m. B. at 7:30 p.m.

C. at 9:00 p.m. D. at 9:30 p.m.

2What should children do at 7:30 am?

A. Getting up. B. Having breakfast.

C. Washing face. D. Brushing teeth.

3What should the children do according to the new rules?

A. Never watch TV again. B. Clean their rooms every day.

C. Help their mum to make dinner. D. Clean the bathroom once a week.

4Which of the following can be used to describe the writer’s feeling about following these rules?

A. Terrible. B. Tiring.

C. Not too hard. D. Not very interesting.

5When does the writer feel it hard to follow the rules?

A. When the rubbish is too heavy. B. When there is a good show on TV.

C. When there is a good show on TV. D. When he can’t clean his dirty room on time.

【题目】请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从方框中所给的12个词中选出最恰当的10个,用其适当形式填空,并将答案填写到答题卷的相应位置。每个词限用一次。

what as attend heavy information although relax find begin instead why enjoy

Sometimes you feel busy and worried. You maybe have a lot of things to do, but there isn’t enough time. You may wonder, “Where does time go?” Here is some 1 to help you make use of it and find more free time 2 your life.

Plan ahead of time. It’s necessary for you to make a plan at the 3 of a week or a day. Think of4 you really need and don’t need to do. Spare (抽出) some time to have a short rest and look back on what you’ve done. You may have a sense on success.

Say no to yourself. If you are not excited about 5 a social activity, then don’t go. If you plan to go to a supermarket but it is raining6, why not stay inside? It’s fine to change your mind and do your shopping another day.

Change your pace(节奏). If you usually go shopping on Saturday,choose a weekday night to go 7. The stores are less crowded on Wednesday evening than Saturday afternoon. You can feel better if you regard your way home 8 taking a free walk after supper.

Focus on (关注) simple pleasure. When your day’s work is done, it’s time to get yourself 9 . A pleasant bath, a cup of coffee or a gentle song can be enough. 10 expensive relaxation is nice, you can also get more on simple pleasure.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网