题目内容

根据下列短文内容,在短文后的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。
One day, Mr. Smith went   小题1: a dinner party. He was wearing very old clothes. He came into the room. But people in the room didn’t look at   小题2: . They didn’t ask him to sit at the table. He wasn’t happy. But he said   小题3: .
Mr. Smith went   小题4:quickly and put   小题5:  his best clothes. He went back to the party. Everyone in the room stood up and looked at him. They gave him good   小题6:  to eat.
Mr. Smith took off his coat, and put it on the food and said, “Eat, coat!”
The other   小题7:were surprised and asked, “What are you doing? Why do you do that?”
Mr. Smith answered, “I am asking my coat to eat food. When I wore old clothes, you didn’t look at me. You didn’t ask me to小题8: down. Now I am wearing these nice clothes. And you give me good food. Now I see, you give the food to my coat, not to me.”

小题1:to
小题2:him
小题3:nothing
小题4:home
小题5:on
小题6:food
小题7:people
小题8:sit

试题分析:
小题1:go to +地点“去某处”,固定用法。本句的意思是“史密斯先生去参加晚宴。”
小题2:通过意思可知,应该是房间里的人们没有看他,所以应该用him。
小题3:通过but(但是)我们可以知道,他应该什么也没说。所以应该用nothing。
小题4:通过He went back to the party“他回到晚会。”可知,史密斯先生刚才应该是回家了,所以本题应填home。
小题5:put on“穿上”固定短语。本句的意思是“史密斯先生迅速回家,换上最好的衣服。”
小题6:通过to eat可知,前一个单词应该是食物(food)。本句的意思是“他们给他好吃的东西。”
小题7:根据上文,我们知道史密斯先生让他的衣服吃东西,当然其他人会吃惊。所以本题应是people。本句的意思是“其他人很吃惊”。
小题8:通过They didn’t ask him to sit at the table.可推断,本题的意思是“你们没有让我坐下”所以本题应填sit。
点评:本文讲述了,史密斯先生穿旧衣服参加晚宴,没人理会他;当他换了一身好衣服之后,结果其他人都很尊重他的故事。要完成本题,首先应该熟读文章,了解文章的意思;其次,应该根据上下文推测所要填的词;第三,应注意英语中的固定用法。
练习册系列答案
相关题目
阅读短文,根据要求完成下面各小题。
Each year, many Chinese people go abroad because of all kinds of reasons. They are becoming younger and younger year by year. Even some Chinese parents send their children to foreign countries when they are only in a middle school. They think their children can get a wider view, less academic(学业) competition or family honor. But life can be hard for young people there. At first, they have to face the culture differences and language problems. However, these are not always the most difficult things to overcome(克服). To most children, controlling(管理) themselves well is a big challenge when studying alone in a strange country.
Yu Yang, a 15-year-old student from Guangdong Province studies in a high school in Toronto, Canada. 小题3To his surprise, his teachers there seldom push students to study hard. And usually there isn’t too much homework. Students have lots of free time to do some activities. Some of his friends spend their whole year’s money in the first two months of the new term. So they have to ask their parents for some more money.
On the one hand, studying abroad can help students learn foreign languages quickly and open up their eyes, but on the other hand, some children may feel lonely, become bad, lose themselves, etc. Many provlems may happen to them. These are different from their original thoughts.  小题4So parents should think them over before their children go abroad.
(一)根据短文内容简要回答问题。
小题1:Why do Chinese parents send their children abroad?
                                                                          
小题2:What do the students have to face in foreign countries at first?
                                                                          
(二)将短文中划线的句子译成汉语。
小题3:                                                                   
小题4:                                                                   
(三)请给短文拟一个适当的标题。
小题5:                                                                   
阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。
What would you do if a stranger gave you some medicine and said it would keep you slim and help you do well i______小题1: exams? Would you like to take it ?
Students in Shenzhen Luohu Foreign Language School learned to keep t___________小题2:safe by saying “no” . In fact, the medicine is a kind of drug.
“Because teenagers don’t know m________小题3:about drugs , they might want to try them.”. said Mr. Zhang , the director of Shenzhen Drug Control Center.
Now many schools set up courses or hold activities to help students learn a_________小题4:drugs.
Liang , 16 , was a good student before trying drugs. One day , some older friends told him that it would be fun. After taking drugs o_______小题5:once , he found it very difficult to stop. He began to s__________小题6:all of his time and money on drugs. Then he didn’t go to school any m________小题7:and started stealing . Finally , he was put into prison.
In China , taking drugs is becoming a big p__________小题8:for teenagers. According to a survey , about one million people in China took drugs last year , and 74% of them were young people. What’s more , about 10,000 drug-takers ( including about 2,000 students ) were under 16.
Mr. Zhang has some good a__________小题9:about staying clean. He said , “ Drugs are dangerous , Never try them , even if you are curious. It’s more important for you to stay safe and h__________小题10:.”
任务型阅读(阅读短文并回答问题)
Robot Green was 31years old when he went to college. That was his first time he came into the classroom. Eleven years later he received a doctor’s degree in physics. Robert Green was a good example in studies for all people. His life was a moving story.
From a young age, Robert Green lived a simple and poor life with his grandfather in the mountains of Boston. His grandfather taught him to read. Later he taught himself to read Maths books and Physics books. From time to time, he bought old books with his saved money and read them all. At that time few people in Robert’s neighbourhood knew about his love of reading and learning. But one person, Jane Keller did know him. She worked in a library. Robert used to go there and he read everything in it. She suggested books for him to read.
A year later, he entered Bethel College. He was interested in everything that he had never seen before. He got an A in every subject. To his teachers’ surprise, he finished college in three years. His teachers encouraged him greatly and he went on his education at Stanford University.
小题1:What did Robert buy with his saved money at his young age?
___________________________________________________
小题2:Where did Jane Keller work?
___________________________________________________
小题3:How did Robert get on with his every subject in Bethel College?
___________________________________________________
小题4:Why were Robert’s teachers surprised at him?
___________________________________________________
小题5:What do you think of Robert Green?
___________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网