题目内容

【题目】 I hate school, and I’m not going back!” Have you ever had that thought? Lots of kids have had. Usually this feeling doesn’t last long. But what if you feel this way too much?

There are several signs showing you are stressed out. Have headaches or stomachaches is a sign of stress. Having trouble sleeping is also a sign of stress. And if you’re not getting enough sleep, you probably feel tired during the day.

Sometimes it’s a problem with your classes and schoolwork. Maybe the work is too easy and you get bored. Or maybe the work is too hard, or you don’t feel as clever as the other kids. You may be getting farther and farther behind, and feel that you will never catch up with others. Only when you know why you don’t like school, can you start taking steps to make things better.

It’s a good idea to talk to someone about your feelings about school. For example, keep a diary or just write in a notebook. It’s a great way to let out bad feelings.

Another good idea is to write down your feeling about school. For instance, keep a diary or just write in a notebook. It’s a great way to let out emotion that may be stuck inside you. And you don’t have to share(分享)what you have written with others.

The next time you find yourself disliking school, this will also help you Make a list of everything you dislike or enjoy-even there is only one thing. See what you can change on “don’t like” list. Concentrate on what you can change and you might be able to put the good feelings back in school!

【1】This passage is mainly written for .

A. students B. parents

C. teachers D. doctors

【2】Paragraph 2 mainly tells us the of school stress.

A. examples B. signs

C. dangers D. causes

【3】According to the passage, the most important thing to stop feeling stressed is

A. to make children more clever

B. to try to catch up with others

C. develop interest in schoolwork

D. to find out the real causes of it

【4】How many suggestions are mentioned in the passage?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

【答案】

【1】A

【2】B

【3】D

【4】B

【解析】

试题分析:这篇文章讲的是有些孩子们不喜欢学校,文中给出了其中的表现及如何避免这种想法的一些建议。

【1】A细节理解题。根据第一段描述“ I hate school, and I’m not going back!” Have you ever had that thought? Lots of kids have had. Usually this feeling doesn’t last long. But what if you feel this way too much?可知这篇文章是为学生写的,故选A。

【2】B段落大意题。根据第二段描述可知这一段是讲在学校有压力的表现,故选B。

【3】D细节理解题。根据文中信息Only when you know why you don’t like school, can you start taking steps to make things better. 可知避免这种压力的最重要的事情是找出原因,故选D。

【4】B细节理解题。根据文中信息可知文中一共给出三种建议,故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网