题目内容

【题目】 In ancient China, the State of Wu made an attack on the State of Yue. The king of Wu 1(hurt) badly and soon died. His son Fu Chai became the new king. Fu was very sad and angry and he decided to fight back for his father’s 2(die). Three years later, he 3(lead) his army against the State of Yue and caught its king Gou Jian, who was taken to the State of Wu.

Gou Jian was put into 4 small black stone house which smelt 5(terribly) and was made 6(raise) horses. Gou worked hard 7 tried to keep himself quiet, but he never forgot his pains. Many years later, he was set free. Gou secretly trained his army. In order to make 8(he) strong-minded he slept on firewood and ate a gall bladder() before 9(have) dinner and going to bed every night. After a few years, Gou took hold a golden chance to fight 10 Wu and won the war in the end.

【答案】

1was hurt

2death

3led

4a

5terrible

6to raise

7and

8himself

9having

10against

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述“卧薪尝胆”的故事。越王勾践被迫臣服于吴国,身居囚室,为吴国养马,受尽侮辱,勾践被赦免归国后,决心报仇,于是他“悬胆于户,出入尝之”,以激励自己不能忘记复兴大事,最终战胜吴国。

1句意“吴国的国王受了严重的伤不久就死了”。

本句话的主语为the King of Wu,与谓语hurt之间为被动be donehurt的过去分词为hurt,根据died可知,用一般过去时,故填was hurt

2句意“夫差很悲伤生气,并且他决定为他父亲的死回击抵抗”。

根据空前his father’s可知,空处用名词,death死亡,名词,故填death

3句意“三年后,他领着他的军队对抗越国,并抓住了国王勾践并将他带回吴国”。

根据句式可知,空处应填谓语。根据caught可知,用一般过去时,且主语he与谓语lead之间为主动,故填led

4句意“勾践被关到一个闻起来很糟糕的小黑石头的房子里,并且让他养马”。

根据空后small black stone house可知,空处用冠词,译为“一个”,用不定冠词,且空后的small为辅音音素开头,用a,故填a

5句意“勾践被关到一个闻起来很糟糕的小黑石头的房子里,并且让他养马”。

根据空前smelt可知,smelt是感官动词,感官动词后用形容词形式,terrible糟糕的,故填terrible

6句意“勾践被关到一个闻起来很糟糕的小黑石头的房子里,并且让他养马”。

根据句式可知,本句话为被动语态,主语Gou Jian与谓语make之间为被动,make为使役动词,主动时的结构为make sb do,被动时的结构为be made to do,故填to raise

7句意“勾践努力工作并且尝试着让他自己平静,但是从不会忘记他的疼痛”。

根据句式可知,空处连接workedtried,用并列连词,且表示并列,用and,故填and

8句意“为了使自己意志坚强,他睡在柴火上,每天吃饭睡觉前吃苦胆”。

根据句意可知,表示“勾践让他自己意志坚强”。主语和宾语表示同一个人,用反身代词,译为“他自己”,故填himself

9句意“为了使自己意志坚强,他睡在柴火上,每天吃饭睡觉前吃苦胆”。

根据空前before可知,是介词,空处用doing形式,故填having

10句意“几年后,勾践抓住了一个极好的机会对抗吴国并赢得了胜利”。

根据句意可知,译为“对抗,反抗”。根据句式可知,空处用介词。against反对,fight against反抗,故填against

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Chip was in first grade when I arrived at his school as a counselor(辅导员).It was shocking to me that he was described as an angryuncontrollable and evil(惹人厌的)boy.How could such a little boy, after being in school only one year, be considered"evil"? Over the next several months, I came to know Chip welt enough to see that he was neither evil nor uncontrollable.

But, one day, Chip threw a chair at his teacher and was sent to my office. I asked him what made him do this,.He replied that his teacher hated him .He felt there was no way to ever get her to like him. I asked him if he would tell his teacher this. He nodded, and we called her into my office.

When the teacher came ,I encouraged Chip to express his feelings .He then said that he knew he was a very ,very bad boy, and he didn’t think anyone could ever like him. His teacher listened to him with heartfelt compassion. Then she gave him a big warm hug,telling him she didn’t hate him at all and, actually, she cared very much about him. Only sometimes Chip's behavior really scared her. It was clear to both Chip and me that she really meant it.

I put my left arm on his shoulders and the right hand on his heart. I told him how wonderful and lovely I saw him to be. I praised how special and brave he was to express his hurt feelings.

As I was speaking to him, his whole body came to rest on my right hand next to his heart. It was a moment in time unlike anything I had experienced before. From then on, I'm pleased to see his behavior improved through the rest of school years .A child's mind is clear and sensitive(aEA). He receives whatever others say without protection. It is as easy to consider someone hopeless as it is to consider him able in his

1Chip threw a chair at his teacher because________.

A.he was angry and evilB.he thought his teacher hated him

C.he didn’t like his teacherD.he liked throwing things at others

2Which of the following is the right order according to the passage?

a. We called Chip's teacher into my office.

b. Chip's teacher gave him a big warm hug

c Chip was brave to express his hurt feelings

d. Chip threw a chair at his teacher

A.a-c-b-dB.d-a-c-bC.d-a-b-cD.a-d-c-b

3What's the purpose of the underlined sentence in paragraph 5?

A.To show Chip accepted the writer.B.To show Chip wanted a good rest.

C.To show Chip was afraid at thatD.To show Chip felt a little bit nervous

4It can be learned from the passage that “________”.

A.No pains ,no gains.B.Love me, love my dog

C.Expect higher, act betterD.When there is a will, there is a way

【题目】

Free Activities This Weekend

An Open-air Craft(工艺)Market
in Front of the City Hall
Sunday from8:30A.M. to 6:30 P.M.
Need to buy a present? Find bamboo toys, paper flowers, paper umbrellas, model cars and more! Food from around the world, too!

City Museum
Travel Movies
Meeting Room Sat.& Sun. at 2:30 P.M.
Do you want to travel but don’t have enough money? See movies on Japan, Italy, America, England, Russia, and Australia. There are only 80 seats, so come early.

Autumn Fashion Show
Golden Shopping Center Sunday at 3:00 P.M.
Men’s and women’s autumn clothes. See 25 handsome and pretty models show the latest fashions. All clothing will be on sale after the show for under 100.

Pop Concert at Yunhai Square
Saturday from 9:00 P.M. to midnight
Five groups of college students are going to play the guitar and sing pop songs. Bring your own food and drink.

Library Lecture(讲座)
City Library Hall
Saturday at 10:00 A.M.
How to find the job that you really want! Two-hour lecture. Advice on choosing and getting the right job for you. Coke and sandwiches are sold.

1There are activities that people can do indoors.

A.twoB.threeC.fourD.five

2People can taste food from different countries .

A.at Yunhai SquareB.in the City Library Hall

C.in the City MuseumD.in front of the City Hall

3If someone wants to find a right job, he should .

A.listen to the lectureB.buy presents

C.bring food and drinkD.go to the fashion show

4Mr.Lee wants to take two shirts for her wife after the fashion show, he needs to pay .

A.more than 200 yuanB.at least 300 yuan

C.less than 200 yuanD.nothing at all

5If people want to get some information about some foreign countries, they can .

A.see the moviesB.go to the pop concert

C.see the fashion showD.go to the library lecture

【题目】 Beatboxing is the art of making rhythm(节奏) and musical sounds with one’s mouth and voice. It is also a good way to help kids who are suffering from cancer(癌症).

Justin Sanchez is a student at Sugar Land’s Logos Preparatory Academy, US. He is called MC Cure-Rageous. Beatboxing was only a hobby at first, as Sanchez loves rhythm and sound. But now he uses it to help kids to deal with cancer and make them happy.

It all started when Sanchez took part in a fundraising (筹款) activity for his classmate who got cancer. Everybody was shocked (震惊的) when they first heard his musical sounds. Host of the event, the L3 Foundation(基金会), came to Sanchez at that time. They asked if he’d like to be part of the fundraiser. Therefore, the teenager thought he could use his hobby for good.

With the help of the L3 Foundation, Sanchez held a successful beatboxing activity for Candlelighters. This is a childhood family cancer center. The kids there were very happy to listen to Sanchez perform.

1What is the meaning of the underlined word “beatboxing” in Chinese?

A. 拳击B. 打击乐

C. 口技D. 打鼓

2Why was everybody shocked when hearing Sanchez’s performance?

A. Because it was wonderful.

B. Because he could sing like a musician.

C. Because he performed badly.

D. Because he didn’t know about any art.

3What did Sanchez do for Candlelighters?

A. He gave some money to children.

B. He performed to make money.

C. He did beatboxing to make children happy.

D. He visited every child in the center.

4What is the main idea of the passage?

A. A teenager plays a key role in a hospital.

B. Beatboxing helps kids with cancer.

C. There is a new form of music.

D. Beatboxing is getting more and more popular among kids.

【题目】阅读短文,从下面每题的ABCD四个选项中选出最佳选项。

According to a 2018 study from San Francisco State University, nearly 2. 4 billon people around the world used a smartphone in 2017. By the end of 2018, more than a third of the global population will be using a smartphone.

However, smartphone technology can be a double-edged sword (双刃剑). On the one hand, it sends us lots of information. On the other hand, using a smartphone may become an addiction ().

Erik Peper and Richard Harvey are both health education professors at San Francisco State University. They led the study. Peper explains that smartphone addiction forms connections in the brain that are similar to drug addiction (毒瘾). And these connections form slowly over time. Also, addiction to social media may affect (影响) our emotional state (情绪). The two professors asked 135 university students about their habit of smartphone use and their feelings. They found that students who used their phones were feeling lonelier and more nervous.

Peper and Harvey don't blame (责怪) users for their technology addiction. The researchers warn that workers in the technology industry know how to control our brains and turn us into addicts.

But the researchers say that we can train our brains to be less addicted to our phones and computers. Erik Peper suggests turning off our phones before we sleep or do something important. The researchers also suggest taking control of when and where you answer texts or emails. You don't need to answer them all. And you certainly don't need to answer them as soon as you get them. They also suggest setting limits (设限) on the time you spend.

1What can we infer from Paragraph ?

A.Smartphone use has become very common.

B.Most young people can't live without smartphones.

C.Smartphones make our life more colorful and convenient.

D.Most people think smartphones are the greatest invention.

2The underlined sentence in Paragraph 2 means smartphone technology ________.

A.has a bright futureB.can be better than most people think

C.has both advantages and disadvantagesD.can give us lots of information

3What did Erik Peper and Richard Harvey find about smartphone use?

A.It can beat loneliness.B.It's more popular with students.

C.It's preferred by young people feeling lonely.D.It can harm students' emotional state in many ways.

4What does the last paragraph mainly want to tell us?

A.Social media isn't that important to us.B.We can train our brains to do many things.

C.We shouldn't become addicted to our smartphones.D.There are ways to deal with smartphone use addiction.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网