题目内容
【题目】
International Poetry Competition
World Poetry Day is celebrated on 21 March. Its purpose is to improve people’s ability to read, write, and teach poems all over the world.
This year, the International Poetry Centre is holding a poetry competition to celebrate the festival! The competition is open to all the poets(诗人)aged 18 and over from all over the world, and they will be divided into two groups:
Open Group (open to all the poets aged 18 and over)
ESL Group (open to all the poets aged 18 and over who can write in English as a Second Language)
The winners of each group will receive£1000.
RULES:
All the poems must be unpublished (未出版的) works.
Poems will not be returned, so please keep a copy.
The poem(s) must be in English and created by the poet himself/herself.
Poems can be written on any proper subject. No subject on violence(暴力) or drugs.
The competition begins on 3 March, 2017 and ends on 28 August, 2017.
To enter the competition, please visit the Centre Shop to pay £5 for each poem. Once the payment is made, please email the poem(s) to poetrycomp@center.uk. Remember to mark Open or ESL in the top right-hand corner of the document(文档) to show which group to enter before emailing your poem(s).
Questions about the competition can be emailed to poetrycomp@center.uk.
【1】The World Poetry Day is on_____.
A. March 28th B. March 3rd C. March 21st D. August 28th
【2】The purpose of the World Poetry Day is_____.
A. to encourage the British to write poems
B. to teach children how to read and write poems
C. to raise money for the poets from all over the world
D. to help people to read, write and teach poems better
【3】The rules for the competition include the following EXCEPT_____.
A. that poets can write poems in any language
B. that poets must use their unpublished poems
C. that poems can’t be taken back after the competition
D. that poems can’t be written on the subject of violence or drugs.
【4】Poets can get £1000 if_____.
A. they win in the group B. their poems are published
C. they enter the competition D. their poems are written by themselves
【5】Which is the correct order for poets to enter the competition?
①Pay£5 for each poem.
②Visit the Centre Shop.
③Email their poem(s) to poetrycomp@center.uk.
④Mark Open or ESL in the top right –hand corner of their document.
A. ①②③④ B. ②①③④ C. ②①④③ D. ③④②①
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】A
【5】C
【解析】试题分析:本文是国际诗歌节的参赛公告,先介绍了国际诗歌节的由来及目的,接着介绍了今年的比赛地点、对象及组别,然后明确了参赛规则,最后介绍了奖励规则及注意事项。
【1】题意:国际诗歌节在_____(时间)。考查细节理解题。根据World Poetry Day is celebrated on 21 March.可知,在3月21日庆祝国际诗歌日。故选C。
【2】题意:(举办)国际诗歌日的目的是_____。考查细节理解题。A. to encourage the British to write poems鼓励英国人写诗;B. to teach children how to read and write poems教孩子们读诗和写诗;C. to raise money for the poets from all over the world为来自世界各地的诗人筹款;D. to help people to read, write and teach poems better帮助人们更好地读、写和教诗歌。根据句子Its purpose is to improve people’s ability to read, write, and teach poems all over the world.可知,它的目的是提高全世界人们读诗、写诗和教诗的能力。故选D。
【3】题意:除了_____,竞赛的规则包括以下内容。考查细节理解题。A. that poets can write poems in any language诗人可以用任何语言写诗; B. that poets must use their unpublished poems作品必须是未经发表的作品;C. that poems can’t be taken back after the competition诗歌在比赛结束后不可退回;D. that poems can’t be written on the subject of violence or drugs. 内容不可出现暴力或毒品。根据参赛规则The poem(s) must be in English,可知A说法错误,其他三项都对。故选A。
【4】题意:如果_____,诗人可以获得£1000。考查细节理解题。A. they win in the group在本组内赢了;B. their poems are published诗作出版;C. they enter the competition参加本次比赛;D. their poems are written by themselves诗作是原创。根据参赛规则,只有A项符合,故选A。
【5】题意:诗人参加比赛的正确顺序是什么?考查综合理解题。①Pay£5 for each poem. 每首诗支付£5 ;②Visit the Centre Shop. 参观中心店;③Email their poem(s) to poetrycomp@center.uk. 把诗作发电子邮件给poetrycomp@center.uk;④Mark Open or ESL in the top right –hand corner of their document. 在文档的右上角记上公开信息。根据规则To enter the competition, please visit the Centre Shop to pay £5 for each poem. Once the payment is made, please email the poem(s) to poetrycomp@center.uk. Remember to mark Open or ESL in the top right-hand corner of the document to show which group to enter before emailing your poem(s).,可知正确的顺序是②①④③,故选C。
【题目】
![]()
Our words carry huge weight. They may influence people for years, and even for a lifetime. They provide them with courage to go on or one more reason to give up.
When I was fourteen, my family moved to another city. Junior high was always a difficult time for me, and the move made my ninth-grade year even harder. I remember walking into the dining hall for the first time. The other kids had good friends with them, but I didn’t know anyone. I felt lonely and went to the nearest seat after getting some food. The kids beside me looked at me up and down and then laughed. I could feel my face turning red at that moment. Then one of the Kids broke the ice. “Man! You have one BIG nose!” I felt hurt and didn’t know what to say. I wanted to cry. But I managed a little smile---as if it didn’t hurt me at all. But it did. From then on, I would often look at myself in the mirror. I studied the big nose closely. It seemed that I was just living for my nose. Thankfully, I grew out of this influence finally. But it really took me twenty years
There is another thing that is kept deep in my mind. I remember going through a terrible business failure. I lost everything. I called my dad for help and he told me a lot about how to deal with the failure. What he said gave me a lot of courage and confidence(信心)to go on with my business.
Information Card
The thing that may influence people for a long time | 81.【1】 |
Jason’s feeling when he entered the dining hall | 82.【2】 |
The part of Jason’s body that other kids laughed at | 83.【3】 |
The number of years that Jason spent growing out of the influence | 84.【4】 |
The person who gave Jason courage and confidence | 85.【5】 |