题目内容

【题目】 I am a boy student in No. 1 Middle School. I want to tell you about my _______ life.

In the morning, I _______ at 6:20. Then I have breakfast at 6:40. I go to school at 7:00 _______ weekdays, from Monday to Friday. Usually we have morning readings first. We have many _______ at school. They are Chinese, English, math, history, P.E., art, music and computer. We usually have 4 classes in the morning. My favourite subject is English and I am very _______ at it. The classes in the morning finish(完成) at 11:35. Then we have lunch in the dining hall. _______ teachers sometimes eat with us.

I have a lot of friends. And I like going to the library in the afternoon with them. We often _______ books there on Tuesdays. I also like playing football in the afternoon _______ it is my favourite sport. I often play it with my best friend Bob in the _______ after class.

I am very happy at school and I ________ my school life very much.

1A.weekendB.sportsC.schoolD.family

2A.look upB.get upC.hurry upD.stand up

3A.inB.onC.atD.for

4A.studentsB.classroomsC.subjectsD.teachers

5A.badB.afraidC.sorryD.good

6A.TheirB.OurC.HerD.His

7A.watchB.seeC.readD.look

8A.becauseB.butC.soD.or

9A.playgroundB.libraryC.hotelD.hospital

10A.wantB.makeC.enjoyD.spend

【答案】

1C

2B

3B

4C

5D

6B

7C

8A

9A

10C

【解析】

本文作者以第一人称口吻介绍了自己的校园生活。

1题意:我想告诉你我的学校生活。

考查名词。A. weekend周末;B. sports运动;C. school学校;D. family家庭。根据下文可知,作者介绍了自己的学校生活。C选项符合句意,故选C

2题意:早上,我620分起床。

考查动词词组。A. look up查找、查阅;B. get up起床;C. hurry up赶紧、赶快;D. stand up站起来。根据下文Then I have breakfast at 6:40可知,本句说的是620分起床。B选项符合句意,故选B

3题意:星期一到星期五的工作日,我每天7点上学。

考查介词。A. in用于指早午晚、年、月、季节、一段时间后;B. on用于指日期、星期加上早午晚;C. at用于指某一特定的时刻、节日;D. for用于指时间的长度。空格后weekdays前面应用介词on,故选B

4题意:在学校,我们学习很多科目。

考查名词。A. students学生们;B. classrooms教室;C. subjects科目;D. teachers老师们。根据下文They are Chinese, English, math, history, P.E., art, music and computer可知,本句说的是学校开设了很多科目。C选项符合句意,故选C

5题意:我最喜欢的科目是英语,并且我很擅长英语。

考查形容词。A. bad坏的;B. afraid害怕;C. sorry对不起;D. good好的。根据上文My favourite subject is English可知,本句说的是“我”很擅长英语。be good at为固定搭配,意为“擅长……”,符合句意,故选D

6题意:我们的老师有时和我们一起吃饭。

考查物主代词。A. Their他们的;B. Our我们的;C. Her她的;D. His他的。根据上文Then we have lunch in the dining hall可知,我们在食堂吃午饭,本句说的是“我们的老师有时和我们一起吃饭”。B选项符合句意,故选B

7题意:星期二我们经常在那里看书。

考查动词。A. watch看;B. see看见;C. read阅读;D. look看。根据上文And I like going to the library in the afternoon with them可知,我喜欢和朋友一起去图书馆阅读书籍。“读书”常用动词read,故选C

8题意:我也喜欢下午踢足球,因为这是我最喜欢的运动。

考查连词。A. because因为;B. but但是;C. so因此;D. or或者。根据前后句句意可知,因为足球是“我”最喜欢的运动,所以我喜欢下午去踢足球,空格处应填入意为“因为”的连词,故选A

9题意:下课后我经常和我最好的朋友鲍勃在操场上踢足球。

考查名词。A. playground操场;B. library图书馆;C. hotel宾馆;D. hospital医院。根据句中play it提示,“我”和我的朋友玩的是上句提到的足球,足球通常在操场上踢,A选项符合句意,故选A

10题意:我很享受我的学校生活。

考查动词。A. want想要;B. make制造;C. enjoy享受;D. spend花费。根据上文I am very happy at school可知,“我”很享受学校生活,C选项符合句意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most of Chinese people can recite (背诵) the two lines of the famous poem, “Every grain on the plate comes from hard work”. But sadly, many of us don’t really get the real meaning.

A CCTV program reported that Chinese people throw away much food every year and it can feed 200 million people for a year. Do we have too much food? The answer is no. According to the UN World Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2011, especially in developing countries. Six million children die of hunger.

Chinese people are well-known for being friendly and generous. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table. Luckily, a lot of people have realized the importance of saving food. What should we do to waste less food in our daily life?

Don’t order too much in a restaurant. Just order as much as you want to eat. If you cannot eat all the food you ordered, take the rest home.

Don’t leave any food in your bowls while having meals.

Keep an eye on what food you have at home. Don’t buy too much, especially for vegetables and fruit.

1According to the UN report, how many hungry people were there in 2011?

A.6 million.B.200 million.C.725 million.D.925 million.

2What’s the real meaning of the underlined sentence?

A.春种一粒粟,秋收万颗子。B.谁知盘中餐,粒粒皆辛苦。

C.吏禄三百石,岁晏有余粮。D.足蒸暑土气,背灼炎天光。

3What should we do to waste less food?

A.Order more food in a restaurant.

B.Take all the food you ordered home.

C.Every time you eat, leave some food in your bowls.

D.Don’t store too much food like vegetables and fruit.

4Which of the following is NOT TRUE?

A.200 million children die of hunger every year.

B.A number of people have realized the importance of saving food.

C.Many Chinese feel that they lose face if guests have eaten all the food on the table.

D.The food Chinese people throw away a year is enough to feed 200 million people for a year.

5What does the writer of this passage want to tell us?

A.Don’t waste food.

B.We can’t die of hunger.

C.Every grain is grown by farmers.

D.Chinese people are friendly and generous.

【题目】 There are purple clothes, purple handbags, purple bicycles, purple furniture, even purple computers! Purple is very popular today. But a long time ago, purple was a very expensive and unusual color. Let’s take a look at the rich history of the color purple.

Some scientists believe that the first plants to appear on Earth over 500 million years ago probably looked purple, not green. Plants today are green because they use green chlorophyll (叶绿素) to produce energy. But these early plants probably used something called retinal, which is a dark purple color.

During the time of the Roman Empire (37 BC-476 AD), it was very difficult to make purple dye (染料). The dye came from sea snail (海螺). But 10,000 dead sea snails got you just one gram of purple dye... as well as a very bad smell! This special purple dye… was called Tyrian purple, and it was the preferred colour of emperors (皇帝).

In 16th-century England, purple was only for the king’s family members. Queen Elizabeth I’s clothes were purple, but common people were not allowed (允许) to wear the color.

In 1856, William Perkin, an 18-year-old science student, noticed something strange while doing an experiment (实验). The chemicals he used to clean his instruments mixed with the chemicals he used in his experiment and produced a bright purple color. This discovery led Perkin to start a company using this chemical mixture to make purple dye. The dye was not expensive. Thanks to Perkin, now anyone can afford to wear purple.

The1of the color purple

Introduction

Purple was very expensive and unusual in the2.

Now it is one of the most popular3. We use it a lot in our life.

The first plants on Earth probably looked4. They5energy by using retinal, which is dark purple.

During the Roman Empire, people6sea snails to make purple dye. 7the dye had a bad smell, emperors liked it very much.

In 16th century, common people could not8purple clothes in England because purple was only for the royal family.

In 1850, William Perkin found that something strange9in an experiment. He got a bright purple colour by mixing certain chemicals together. Later he started a company to make purple dye, which was much10than sea snail dye. Now everyone can afford to wear purple.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网