题目内容
【题目】![]()
My name is Charlotte Dujardin. I'm an Olympic dressage champion (花式骑术冠军). What is my life like? You may wonder.
I'm one of those people who need their sleep. If I don't get enough, I can be pretty sleepy. I start riding by 7:30 am and I'm usually so tired from a day's training that my head is on the pillow by 9:30 pm. I'm like an old person. I've always been a deep sleeper; not even the thought of an Olympic final keeps me awake.
I work with a personal trainer who makes sure I follow a strict diet. The things I eat must provide enough energy for my daily training. For breakfast I have eggs and bread, a chicken wrap and salad for lunch, a healthy meal of meat and lots of vegetables for dinner, plus two snacks of nuts and fruit. On days off, like normal girls, I love ice-cream.
I often work seven days a week, riding from 7:30 am till 5 pm, then training at the gym. I also teach at the weekend but the days don't feel long because I love my job very much. I have a proper holiday once a year when I don't see a horse for 10 days: I need time to rest and relax.
My family is very supportive of what I do and always come to competitions. I miss my parents and other family members but balancing (平衡) my work with the relationship with them can be difficult as I'm away a lot.
【1】What does the author most probably mean by saying "I'm like an old person" in Paragraph 2?
A.She looks very old.B.She wakes up very easily.
C.She needs to go to bed early.D.She gets tired easily in the daytime.
【2】What does Paragraph 3 say about the author?
A.She always eats too much.B.Her trainer prepares food for her.
C.She is never allowed to eat sweet food.D.Eating the right food is important to her.
【3】Charlotte have a holiday ______.
A.Once a month.B.Once a year.C.Twice a month.D.Twice a year.
【4】What problem does the author face in her life?
A.She doesn't get help from her family.
B.She doesn't have enough time to relax.
C.She can't spend much time with her family.
D.She fails to win a medal in the Olympic Games.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
本文讲述了夏洛特·杜雅尔丹。她是一个奥运会花式骑术冠军,是那些需要睡眠的人之一,如果她吃得不够,就会很困的。她在早上7:30开始骑马,通常经过一天的训练已经很累了,以至于晚上9:30就会睡着。她和一个私人教练一起工作,来确保严格遵守饮食。吃的东西必须为日常训练提供足够的能量。她经常不和家人在一起,她很想念他们。
【1】细节理解题。根据“I'm one of those people who need their sleep.”及“I'm usually so tired from a day's training that my head is on the pillow by 9:30 pm.”可知她很需要睡觉,很早睡觉,故选C。
【2】细节理解题。根据“I work with a personal trainer who makes sure I follow a strict diet. ”可知我和一个私人教练一起工作,他确保我严格遵守饮食,可推测出正确的饮食对她很重要,故选D。
【3】细节理解题。根据“I have a proper holiday once a year ”可知我每年有一次真正的假期,故选B。
【4】推理判断题。根据“I miss my parents and other family members but balancing (平衡) my work with the relationship with them can be difficult as I'm away a lot.”可知我想念我的父母和其他家庭成员,但我的工作与他们的关系可能很难平衡,因为我经常离开,可推测出她没有时间陪伴家人,故选C。