题目内容

【题目】

Where did you go this summer vacation? Perhaps you have visited some top universities in China or outside China. If so, you are not alone.

This summer, groups of tourists from all over China traveled to famous universities like Tsinghua University (大学), Peking University and Fudan University. Tsinghua University received 6,000 visitors a day, said China Youth Daily. Most of them were high school students with their parents.

With more and more visitors, it took many hours to come into the universities.

“Tsinghua University opens to the public at 8:30 am,” a guard (保安) told China Youth Daily. “However, many people start to wait in line at 3 to 4 am because people who come at 6 o’clock may be too late and can only come in in the afternoon.”

This is not only for Chinese universities. Oxford in Britain and Harvard in the United States are facing the same problem. In summer, bicycle paths of Oxford were full of tour buses, which were parked illegally (违规). The pavements (人行道) were also full of Chinese tourists.

“University tourism” is popular because of the long histories and unique cultures(独特的文化)of these famous universities. More importantly, many parents hope their children will go into a top university in the future, said People’s Daily.

“I brought my son here to see what top universities look like,” a mother of a 14-year-old boy told China Daily. She hoped her son could learn something from the trip and study harder after that.

1What can we learn from Paragraph 2 in this passage?

A. Tourists from all over the world came to China this summer.

B. Most high school students would visit top universities.

C. Tsinghua University is still the most popular one.

D. Famous universities have become popular places for tourists.

2According to the guard, many people start to wait in line at 3 to 4 am because .

A. they hope to enter the university early

B. they want to spend more time taking pictures

C. Tsinghua University opens at 4:30 am

D. the university is not open to tourists in the afternoon

3What same problem does Oxford face as Chinese universities?

A. Tour buses are always parked against the rules.

B. College students don’t have enough space to study.

C. The school becomes dirty during the summer holiday.

D. More and more tourists visit Oxford in summer holiday.

4Why is “university tourism” so popular among families?

A. Because top universities are usually very beautiful.

B. Because parents hope their children will study at top universities.

C. Because parents want to remember their own college lives again.

D. Because today’s kids pay more attention to the universities’ history and culture.

【答案】

1 D

2 A

3 D

4 B

【解析】

今年夏天, 全国各地的游客前往清华大学、北京大学和复旦大学等著名大学游玩。随着游客人数的增加, 进入大学花费了很多时间。牛津大学和哈佛大学也面临着同样的问题。许多家长希望他们的孩子将来能进顶尖大学学习。

1细节理解题。根据文章This summer, groups of tourists from all over China traveled to famous universities like Tsinghua University (大学), Peking University and Fudan University. 可知,是全国有很多游客去著名大学旅游,不是全世界,所以A错误。根据Tsinghua University received 6,000 visitors a day, said China Youth Daily. 可知,清华大学有很多游客,但没有提到是不是最多,所以C错误。根据文章Most of them were high school students with their parents.可知是这些游客中大多数是高中生和家长,并不是说大多数高中生喜欢到大学旅游,所以B错误。故选D

2细节理解题。根据文章However, many people start to wait in line at 3 to 4 am because people who come at 6 o’clock may be too late and can only come in in the afternoon.可知,很多人三四点就排队是因为六点以后来的就太晚了,可能得等到下午才能进校参观了,所以是为了早点去参观故选A

3细节理解题。根据文章In summer, bicycle paths of Oxford were full of tour buses, which were parked illegally (违规). The pavements (人行道) were also full of Chinese tourists.可知,牛津大学面对的同样的问题是——有很多的游客,故选D

4细节理解题。根据文章More importantly, many parents hope their children will go into a top university in the future可知,高校旅游的原因是父母期待子女将来能在那上学,故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网