题目内容

【题目】选词填空,用所给的单词的正确形式填空,每词只用一次。

先阅读短文,然后根据短文内容从方框内所给单词中选择恰当的词(注意词形变化)填入空白处,使短文完整,通顺。一词只用一次,一空限填一词。

sorry , good, live, friend, cat, look , come, die , comfortable, danger

Alice likes cats 【1】 than any other animal. Although she is still young, she has experience of 【2】 after cats. When she was a child, she 【3】 with her grandparents. At that time, her grandparents already had an old cat, about 11years old, but she was only 4 years old. It was a good friend for her in her childhood. It was very 【4】 to her and never hurt her. One day , however, it left home and never 【5】 back again. It must be 【6】 . She was so sad that she was 【7】 for it for a long time.

Now Alice has four 【8】 . She takes good care of them and makes them live 【9】 . but she is afraid to take her cats out of the house. She says it is too 【10】 for animals to go outside because she thinks that they may be hurt.

【答案】

【1】better

【2】looking

【3】lived

【4】friendly

【5】came

【6】dead

【7】sorry

【8】cats

【9】comfortably

【10】dangerous

【解析】

试题分析:喜欢其它动物比艾丽丝喜欢猫。虽然她很小,但是,她有照顾小猫的经验。当她是一个小宝宝的时候,她和她的祖母居住在一起。一天,它离开的家,并且再也没有回来。它一定是死了。她是如此的伤心,以至于她难过了很长时间。

【1】细节理解题。分析句意:喜欢其它动物比艾丽丝喜欢猫。分析:通过than体现比较级,因此填写better.故选.better

【2】细节理解题。联系句意:虽然她很小,但是,她有照顾小猫的经验。分析:考查固定短语look after照顾。故选looking

【3】细节理解题。联系句意:当她是一个小宝宝的时候,她和她的祖母居住在一起。分析:考查与某人居住在一起,live with.故选lived

【4】细节理解题。联系句意:她祖母家的老猫是她的好朋友。它对她是非常的友好,从不伤害她。联系下文,表示友好的。故选.friendly

【5】细节理解题。联系句意:一天,它离开家,并且再也没有回来。它一定是死了。她是如此的伤心,以至于她难过了很长时间。分析考查固定短语come back返回。故选came

【6】细节理解题。联系句意:一天,它离开家,并且再也没有回来。它一定是死了。她是如此的伤心,以至于她难过了很长时间。分析:考查死的形容词形式。故选dead

【7】细节理解题。联系句意:一天,它离开家,并且再也没有回来。它一定是死了。她是如此的伤心,以至于她难过了很长时间。分析:表示难过之意,因此填写sorry.故选sorry

【8】细节理解题。联系句意:现在艾丽丝有四只猫了。她很好的照顾它们,并且使它们生活的很舒适。联系前文,得知她有四只猫。故选cats

【9】细节理解题。联系句意:现在艾丽丝有四只猫了。她很好的照顾它们,并且使它们生活的很舒适。结合下文,得知它们生活的很舒适。故选comfortably

【10】细节理解题。联系句意:她说对于动物外出是太危险的事情,因为她认为他们可能受到伤害。联系下文,可能受到伤害,因此前文为表示危险之意。故选dangerous

练习册系列答案
相关题目

【题目】There’s one language that is used in every country in the world. It’s everyone’s second language. It’s easy to be understood, although you can’t hear it. It’s sign language.

When you wave to a friend who is crossing the street, you’re using sign language. When you raise your hand in class, you’re saying, “I think I know the correct answer.”

Babies can point at things. They’re using sign language. A policeman who wants to stop the traffic holds up his hand. He’s using sign language, too.

Sign language is a bridge between the deaf and non-disabled people. They use the movement of the hand, arms or body to express a speaker’s thoughts.

Today, in many countries, there are special TV news programs for deaf people. The news reporter tells the news in sign language. At the same time, the words appear on the TV screen. The actors in the theater for the deaf often use their hands to show what they want to say. They can make a roof with their hands over their heads when they want to show “house”. One finger over a person’s mouth can mean “quiet”. You can talk to people behind closed windows. And when you go swimming with your friends, you can have a talk under water with sign language.

【1】. This passage mainly talks about __________.

A. sign language B. Chinese culture

C. a foreign language D. bodies

【2】 When one raises his hand in class, that means ___________.

A. He doesn’t know the correct answer

B. he wants other tudents’ help

C. he is very nervous

D. he may know the correct answer

【3】 If a policeman wants to stop the traffic, he often __________.

A. puts his hands over the head

B. smiles to the drivers

C. holds up his hand

D. shakes his hand

【4】 If an actor in the theater for the deaf wants to show “house”, he often ________.

A. puts his finger over his mouth

B. makes a roof over his head with his hands

C. stands with his arms crossed

D. sits down and smiles

【5】 How will you talk to your friends behind closed windows or under water?

A. We can speak loudly.

B. We can use phones.

C. We can use the movement of our mouths.

D. We can use sign language.

【题目】完形填空

Debbie got up early last Saturday morning. She wanted in Green Park with some of her friends. She was very about it.As soon as she was ready, she got her bike and for the park--it was on the other side of the town. Suddenly, as she was riding fast, she sirens(警笛). The sound of the sirens was getting , so Debbie looked her to see what was happening. As a result, she fell off her bike and lay in the middle of the road. Luckily, Debbie wasn’t hurt, a car hit(撞到) her bike. After the car , two men got out and started running. , a police car stopped next to the same car and three policemen got and started running the two men. One of the policemen shouted, “Stop the thieves(贼)!”

a policeman came to see Debbie. He thanked her , in a way, she had helped them .

【1A、to go skating B、go skating C、going to skate

【2A、happy B、angry C、worried

【3A、at B、in C、on

【4A、carried B、left C、went

【5A、heard B、saw C、found

【6A、close and close B、closer and closer C、bigger and bigger

【7A、after B、in front of C、behind

【8A、because B、so C、but

【9A、stopped B、passed away C、turned back

【10A、Few minutes later B、Just then C、After an hour

【11A、in B、of C、out of

【12A. after B、before C、in front of

【13A、In a few days B、Sometimes C、Some time later

【14A、because B、so C、however

【15A、get out of the car B、run after the two men C、catch the thieves

【题目】If you have a brother or sister, you already know you are different from each other. You live together in the same house and the same parents, but you have different personalities(性格).

Why is this? One possible reason is the way your parent treat you.

First –born children receive all the attention from their parents. Most families have twice as many photos of a first-born than any other child. Parents usually give first-born more responsibility and depend on them to take care of younger brothers and sisters. As a result, first -born are often responsible, hard-working, and jealous(嫉妒的). They often want to do well at school and work. There are more first-born American Presidents, for example, George Bush, George Washington, and Lyndon Baines Johnson than second or last-born children.

When a second child arrives, parents are more relaxed. The second child has to compete(媲美) with the first-born for the parents’ attention and love. Their children often choose different sports and hobbies to do well at school and work, but have to be creative to get their family’s attention. They are often friendly and cool. Many famous talk-show hosts were born last.

【1】The writer thinks that the second children are often ______.

A. outgoing and jealous

B. cool and friendly

C. hard-working and serious

D. creative and responsible

【2】The underlined word “responsibility” means _______ in the passage.

A. 关注 B. 溺爱

C. 快乐 D.责任感

【3】 ______is usually the happiest in the family according to the passage.

A. The eldest child B. The second child

C. The youngestspan> child D. The father

【4】 We can learn from the passage that ______.

A. the second child is very similar to the first-born child

B. brothers and sisters usually have the same personalities

C. it’s easy for the second child to get his or her parents’ attention

D. there are more first-born successful people than second or last-born people

【5】 The passage is mainly about ______.

A. birth order and personalities

B. the personalities of the second child in a family

C. the personalities of the eldest child in a family

D. the personalities of the youngest child in a family

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网