题目内容

【题目】单词拼写
Chinese schools are very different from British schools. In Britain, students have fclasses than in China. In Britain, classes s at about 9:00 a.m. and finish at about 3:30 p.m. British students also have l homework than Chinese students. This gives British students more f time to go to school clubs.
In Britain, students usually w a skirt or trousers, a jacket and a tie. Some people think this l very smart, but others don't think their uniforms look very nIn Britain, students study the s subjects as in China. Just lin China, different students have different opinions about schools in Britain. Some students think that school is very i but some students think it is very boring.

【答案】fewer;start;less;free;wear;looks;nice;same;like;interesting
【解析】文章大意:本篇文章难度适中,主要讲述中国和英国学校的不同之处。
(1)句意“在英国,学生的课比中国学生的少”。根据句意可知此处缺少“少”few,空后有than,用比较级,且class为可数名词,所以答案是fewer。
(2)句意“在英国,早晨大约9:00开始上课,下午3:30课程结束”。根据句意可知此处缺少“开始”start,所以答案是start。
(3)句意“英国学生家庭作业也比中国的学生少”。根据下文This gives British students more f___4___ time to go to school clubs可知,作业少,句中有than为比较级,且homework为不可数名词,所以答案是less。
(4)句意“这个给英国学生更多的空闲时间去学校俱乐部”。根据句意可知此处缺少“空闲”free,所以答案是free。
(5)句意“在英国,学生们经常穿裙子或长裤、夹克和领带”。根据句意可知此处缺少“穿”wear,所以答案是wear。
(6)句意“一些学生认为这个看起来很时髦,但一些人认为他们的校服看起来没那么漂亮”。根据句意可知此处缺少“看起来”look,且主语this为单数,所以答案是looks。
(7)句意“一些学生认为这个看起来很时髦,但一些人认为他们的校服看起来没那么漂亮”。前文指好处,后文指没那么好,根据句意可知此处缺少“好,漂亮”nice,所以答案是nice。
(8)句意“在英国,学生们学的课程和中国的学生一样”。根据句意可知此处缺少“相同的”same,same常常和定冠词the连用,所以答案是same。
(9)句意“就像在中国,英国不同的学生对英国的学校有不同的看法”。根据句意可知此处缺少“像”like,所以答案是like。
(10)句意“一些学生认为学校很有趣,但是一些学生认为学校很无聊”。根据句意可知此处缺少“有趣”interesting,前后表示对比,interesting对应boring,所以答案是interesting。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear editor,

I live in a beautiful city. Many visitors come to my city every year because there are so many colorful peacocks (孔雀) here.

The peacocks mostly live on the grassland of Dongfeng Square. Visitors usually throw food to them, but they dont think about at all whether the food is good or not. Some of the peacocks became ill, and some even died eating the bad food given by visitors.

Im sure most of the visitors who throw food to the peacocks really like the bird, but they dont realize that they may be doing them harm (伤害). Visitors should be told that what they have done is harmful to the birds, and this kind of thing must be stopped.

Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food. For us every person, it is our duty to give more love to these beautiful birds to look after them carefully.

Yours,

Wang Yang

【1】The letter will be sent to _____________________.

A. a school B. a hospital

C. a newspaper D. a museum

2Many visitors come to the writers city every year to _________________.

A. give peacocks food B. see peacocks

C. do some shopping D. travel

3Some peacocks became ill and died because __________________.

A. they werent given any food

B. they were given too much food

C. they were given some bad food

D. they werent given enough food

4 The writer suggests that some small shops should be built so that they may _______.

A. sell peacocks food to visitors

B. sell food to peacocks

C. make the square more beautiful

D. sell some things for everyday life

5 Which of the following is Not true according to the passage?

A. Peacocks mainly live on the grassland of Dongfeng Square.

B. Some small shops were built in the square.

C. People should look after peacocks carefully.

D. Some visitors throw food to the peacocks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网