题目内容

Spring Festival It falls on the first day of the first lunar month. On the eve of the festival, the whole family get together for a big dinner. People stay up to eat dumplings at midnight for good luck and health. People light fireworks(爆竹), too.

Tomb-Sweeping Day It is also called Qingming. It comes on April 4th or 5th. It is a day for the living to show love and respect to dead friends and relatives. People will sweep the tombs(坟墓), put meat, vegetables, wine in front of the tombs.

Mid-Autumn Festival It’s on the 15th of the eighth lunar month. People enjoy the "Lady in the Moon" at night. Mooncakes are the traditional food. People eat them for family reunion(团圆) and happiness.

Lantern Festival It comes on the 15th of the first lunar month. It marks the end of the Spring Festival. On this day, people eat yuanxiao for good luck. Special activities include the display of lanterns and riddle solving.

Dragon Boat Festival It’s on the 5th of the fifth lunar month. It’s for the great poet Qu Yuan. People gather to watch the colorful "Dragon Boat Races". People eat zongzi on this day.

Festival

What people do

Spring Festival

It falls on the first day of the first lunar month. People stay up to eat 1. at midnight for good luck and health.

Tomb-Sweeping Day

It comes on April 4th or 5th. People will 2. the tombs, put meat, vegetables, wine in front of the tombs.

Mid-Autumn Festival

It’s on the 15th of the 3. lunar month. People eat mooncakes for family reunion and happiness.

4.

It comes on the 15th of the first lunar month. On this day, people eat yuanxiao for good luck.

Dragon Boat Festival

It’s on the fifth of the 5. lunar month. People eat zongzi on this day.

1.dumplings 2.sweep 3.eighth 4.Lantern Festival 5.fifth 【解析】本文介绍了中国的几个传统节日:春节、清明节、中秋节、元宵节、及端午节的日期及其人们的庆祝活动情况。 1.根据对春节的介绍“People stay up to eat dumplings at midnight for good luck and...
练习册系列答案
相关题目

There are about 56 million people in the United Kingdom. This is a big population for such a small country. But large parts of the country have few people. Most of the population is crowded into the big cities and industrial areas. About 90% of the people live in cities and towns. Only about 10% live in the countryside. Today very few people—less than 2% of the population—are farmers and farm workers.

England has the most people. About 46 million live in England, Of these, about 14 million live in London and the south-east. London is now a city of about 7 million people. Most of Scotland’s population of 5 million live in the middle part. Here are the cities and towns of the industrial area. The mountains in the north and the south have a very small population. Fewer than 3 million people live in Wales. Like Scotland, most of the population live in the industrial area in the south. There are only about one and a half million people in Northern Ireland, and one-third live in and around the big industrial city of Belfast.

1.The United Kingdom _______.

A. is a large country B. has many people

C. has a small population D. is a small country without many people

2.Most of the people live _______.

A. in cities and towns B. in the countryside

C. in every part of the country D. near rivers

3.London is a _______city.

A. quiet B. small C. crowded D. new

4.Scotland is the _______ largest in population in the United Kingdom.

A. first B. second C. third D. fourth

5.Northern Ireland is _______.

A. the name of a country

B. a small city of the United Kingdom

C. a country with a smaller population

D. one part of the United Kingdom

1.B 2.A 3.C 4.B 5.D 【解析】本文介绍了英国的人口很多,在英格兰人口最多,有4600万人。其次在威尔士有不到300万人,在北爱尔兰有大约150万人。 1.B 推理判断题。根据There are about 56 million people in the United Kingdom. This is a big population f...

(2017﹒江苏南京)"Kids can make a difference." Craig Kielburger said. When Craig was 12, he s1. a group that has helped kids all over the world.

How did Craig get started? In the seventh grade he learned something that made him a2.. A 6-year-old boy in Pakistan was sent to work in a factory. The boy could not go to school. He could not even play. He had no freedom (自由) at all.

Craig c3. that with his own life. Laws in his country said that kids must go to school. E4. was free to all kids. But in some countries school was not free. Children from poor families went to work instead of to school.

Craig wanted to help those who didn’t have the same a5. as he and his friends. As a result, Craig and some friends started Free The Children.

Craig and his friends decided that Free The Children should r6. money to build schools. Craig hoped that learning would help kids in poverty (贫困) live b7..

Today, Craig’s charity has more than one million members in 45 countries. It is s8. going strong. The money they have raised has done many good things. It has helped build more than 500 schools around the world. It also pays for health care in p9. communities.

Craig has had a lot of success. However, he still remembers his unpleasant start in the seventh grade.

"We were laughed at by other kids, who said you c10. change things," he says. Still, Craig didn’t give up. Now he wants more kids to help. "Go to freethechildren.com. Bring it to your teachers," he says. "As you gain more confidence, friends will join you. It just gets easier."

1.started 2.angry 3.compared 4.Education 5.advantages 6.raise 7.better 8.still 9.poor 10.couldn’t 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述克雷格想帮助那些不能上学的孩子,他和他的朋友筹钱建学校,希望能让这些孩子有美好的未来。 1.句意“当克雷...

还原句子

A year ago I paid no attention to English idioms(习语), though my teacher said again and again that it was important. But soon, the importance of English idioms was shown in my experience.

One day, I happened to meet an Englishman on the road. I was very happy because I thought I could talk with him in English. And 1.. As I was talking about how I was studying English, the foreigner shook his head, saying, "You don’t say! You don’t say!" I was surprised. "Why?" I thought, "Perhaps this is not a proper topic. Well, I’d better change the topic." So I said to him, "Well, shall we talk about the Great Wall? We Chinese people are proud of it! By the way, 2.?" "Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave China without seeing it. It was great." I said, "The Great Wall is one of the wonders in the world. It is a place of interest." Soon I was interrupted again by his words, " 3.!" I couldn’t help asking, "Why did you ask me not to talk about it?" "Well, I didn’t ask you to do so," he answered, gently surprised.

I said, "Didn’t you say ‘You don’t say!’?"

4.. He began to explain, "’You don’t say!’ actually means ‘Really?’ It is an expression of surprise. Just like ‘Look out!’ means ‘Be careful!’ Perhaps you don’t pay attention to English idioms."

Only then did I know I had made a fool of myself. 5.. Remember: what our English teachers say to us students is always right. We should listen to them!

A. You don’t say

B. soon we began to talk

C. have you ever been there

D. Hearing this, the Englishman laughed to tears

E. Since then I have been more careful with idioms

1.B 2.C 3.A 4.D 5.E 【解析】这篇短文讲述了我和一位外国人在一次交谈中,由于对于英语习惯用语不太了解,造成的一个小误会。从而告诉我们学习英语习语的重要性。 1.根据As I was talking about how I was studying English,可知,这里提到作者已经在交谈了,所以上句应该是我们开始交谈。故选B。 2.根...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网