题目内容
【题目】The human brain weighs about 1.4 kilograms, but it can hold much more information than most computers. However, there is another difference between humans and computers.
Computers don't forget information they are given, but humans often do. No one remembers everything, and luckily we don't usually have to. But everyone can improve their memory if they want to. Here are some suggestions.
![]()
◆Try to use new information immediately(立刻). For example, if you meet someone who says "Hi! I'm Carlos," don't just say "Hello." Repeat the person's name. Say"____"
◆Break a big number into smaller parts. For example, it's hard to memorize (记忆) 109244153. But if you break it into three parts--109/244/153—it becomes easier.
◆Write out what you need to remember over and over again. This will help you keep it in mind longer, especially for memorizing formulas (公式) or facts.
◆Always review information. If you bring what you've learned back to your mind, they become easier to remember. For example, before you go to sleep, it’s a good idea to review the new things you learned that day.
◆Discuss with a friend. It is always easier to remember things through discussions. You can have a discussion about what's right and what's wrong, and it will lead to the right answer.
◆Never tell yourself that you have a bad memory. You can always do something to help improve your memory. And everyone's memory gets better if they use it often enough.
All of the suggestions are helpful. If you follow them, you are certain to improve your memory.
【1】How many suggestions are mentioned in the passage?
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
【2】Which should be put in the blank (空格) in Paragraph 2?
A. Hello, Carlos. B. How do you do?
C. Hello, I am Sophia. D. Glad to meet you!
【3】What can help memorize a big number more easily according to the passage?
A. To store it in a computer.
B. To break it into smaller parts.
C. To discuss it with a friend.
D. To review it before you sleep.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Discussing with friends can help you remember things.
B. Always reviewing information can help you fall asleep.
C. Formulas and facts can help you learn about your brain.
D. Human beings can improve their memory by computer.
【5】What does the sentence "Never tell yourself that you have a bad memory” mean?
A. You should tell others about your bad memory.
B. You should believe in other people all the time.
C. You should ask others to improve their memory.
D. You should be confident in your memory ability.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】A
【5】D
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是我们的大脑可以记忆很多信息,我们可以通过一些方法来提高我们的记忆力。在短文中作者给了我们六条建议。只要按照这些建议去做,你肯定能提高你的记忆力。
【1】D细节理解题。根据这篇短文的结构可知,第一段中作者引出了这篇短文要讨论的话题,即怎样来提高我们的记忆力,从第二段开始,到第七段,作者给了我们很多建议,一共是六条,一段一条。故选D。
【2】A推理判断题。根据短文的第二段中可知,这一条建议作者说我们要尽量使用新信息。例如,当你认识了一新人的时候,不要只是说你好,而是重复他的名字,故应该说:Hello,Carls。故选A。
【3】B细节理解题。根据短文中第二条建议Break a big number into smaller parts可知,当你记忆一个比较大的数字的时候,你可以把它分成几个小的部分。故选B。
【4】A细节理解题, 通读整篇文章可知,只有选项A是正确的,和朋友一起谈论问题能帮你记住东西,故选A。
【5】D推理判断题。根据短文中的最后一条建议You can always do something to help improve your memory. And everyone's memory gets better if they use it often enough.可知,要对自己有信心,只要你做点什么,你一定能提高你的记忆力,如果经常使用,每个人的记忆力都会变得更好。故D是对的。
【题目】
Wonderful coffee with delicious cakes, pies and cookies! A great place to keep a good mood(心情)! Name: Garden Café Address: 166 Yuehua Road, Green City Telephone: 3892919 Time: 3:00 pm—11:00 pm(From Monday to Saturday) | ||
Name | Date | Comments(评价) |
Maggie | April 1 | I enjoy sitting by the window and watching butterflies flying around your garden. It looks like a beautiful picture. |
Monica | April 2 | I went to your cafe last Tuesday. The music was too noisy. Could you please play some beautiful music? |
Andy | April 6 | I had coffee at your cafe yesterday. I want to thank you for the good-smelling coffee and cookies. |
Lilian | April 10 | This café is my favorite in town. I like being here with my friends |
【1】Who thought the music was too noisy at Garden Café?
A. Maggie.B. Monica.C. Andy.D. Lilian.
【2】What can you have at Garden Café?
A. Cakes.B. Fruits.C. Vegetables.D. Soups.
【3】Where can you usually find the passage?
A. In a letter.B. In a notebook.C. In a story book.D. On the Internet.