题目内容
【题目】Hong Kong has about forty public(公共的) beaches. Some of the beaches are among the best in the world. People can go there for a swim. You can go to most of them by bus. To go to some beaches you must take a boat. There are toilets, changing rooms and places to buy food and drink on most of the beaches.
You will swim there without danger if you remember these instructions(说明):
1.Never swim alone.
2.Never swim after a meal or when you feel hungry or tired.
3.Do not stay in the water too long.
4.Never go out in a boat if you cannot swim.
Remember : A red flag means that it is dangerous for anybody to go into the water. A blue flag means that it is dangerous for children.
【1】We can reach ______ by bus.
A. all the public beaches
B. no public beach
C. only a few public beaches
D. many of the public beaches
【2】When you see a blue flag, you know that ______ there.
A. women should not swim B. children should not swim
C. nobody should swim D. anybody can swim
【3】Which of the following is true according to this passage?
A.You can swim when you see where there is a red flag.
B.You should not swim with other people.
C.You should not swim after lunch.
D.You can’t swim for a short time.
【4】The passage mainly(主要地) tells us ______ in Hong Kong.
A. the public beaches and swimming
B. the danger of swimming
C. the best beaches
D. flags and beaches
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:短文大意:香港有大约40个公共海滩,其中一些是世界上最好的。人们可以去那里游泳。该文主要介绍了香港的公共海滩和游泳时的注意事项。
【1】D细节理解题。根据You can go to most of them by bus可知大多数海滩你都可以乘坐公交抵达,所以该选D。
【2】B细节理解题。根据可A blue flag means that it is dangerous for children可知,蓝旗表示那里对孩子来说很危险。所以选B。
【3】C细节理解题。根据Never swim after a meal or when you feel hungry or tired可知不要在饭后或是感到饥饿和疲劳时游泳,所以该选C。
【4】A细节理解题。根据该文主要介绍了香港的一些公共海滩和游泳的注意事项可知该选A。
【题目】 任务型阅读(本大题共5分,每空0.5分)
阅读下列短文,根据短文内容填写表格, 每空限填一词
Homework
Students can benefit(益处)from homework in many ways. To begin with, students have to review what they have learnt in class in order to do their homework. This gives them the chance(机会) to see if they have understood everything the teacher has taught and practice what they have to work on their own when they do their homework at home and not depend(依赖) on teachers and classmates for help.
However, there are also disadvantages(不利条件) to do homework. First, too much homework costs a lot of time and energy, so students have no time for their hobbies and activities. What is worse, many students complain that homework is boring because they have to do the same things again and again.
Homework | |
Advantages | ·Students have to go over what they have learnt in class 【1】 doing their homework. · 【2】 homework gives students the 【3】 to see if they have understood【4】 the teacher has taught. ·Students have to practice what they have to work by 【5】 at home 【6】the help of teachers and classmates. |
Disadvantages | ·Students 【7】 too much time and energy on their homework. ·Students have no time for what they 【8】 , such as their hobbies and activities. ·Many students are |