题目内容
2.It was a winter morning,just a few weeks before Christmas.While most people were warming up their cars,Jack,my husband,had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work.When he got to his office,he left his bike outside as he usually does.After 10hours of work,he found his bike was gone.Jack used the bike to get to work every day,and he works 60hours a week to support his family.
I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story.A short time after that,several people in our city offered to help.A woman named Lucy even bought a bike,then called my husband to pick it up at the front gate of her school.Once again my husband had a wayto get to his job.It is really an honor that a complete stranger(陌生人) would help someone they have never met before.
This experience encouraged us to share more with others.People say that a smile can be passed from one person to another,so do acts of kindness from strangers.No matter how big or how small,an act of kindness shows that someone cares about others,and the results can last forever.
71.Did Jack know Lucy?
No,he didn't
72.How does Jack usually go to work?
He usually goes to work by bike./He usually rides a bike to work.
73.Where did Lucy leave the bike?
She left it at the front gate of the school
74.When did the story happen?
Itwasawintermorning,justafewweeksbeforeChristmas.
分析 本篇文章讲述了一对夫妇的故事.这对夫妇有一辆自行车,每天要靠这辆自行车上下班.但是有一天却被偷了.所以他们就把自己的故事发到了报纸上.结果很多人帮助了他们.
解答 71.No,he didn't.细节理解题.根据It is really an honor that a complete stranger(陌生人) would help someone they have never met before.可知露西和杰克并不认识,故答案为:No,he didn't.
72.He usually goes to work by bike./He usually rides a bike to work.细节理解题.根据,my husband,had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work可知杰克每天骑自行车上班,故答案为:He usually goes to work by bike./He usually rides a bike to work.
73.She left it at the front gate of the school.细节理解题.根据then called my husband to pick it up at the front gate of her school可知她把自行车放在了学校前门那,故答案为:She left it at the front gate of the school.
74.It happened in winter./On a winter morning./Before Christmas细节理解题.根据It was a winter morning,just a few weeks before Christmas可知这个故事发生在一个寒冷的冬天,在圣诞节前夕,故答案为:It was a winter morning,just a few weeks before Christmas.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | Because | B. | If | C. | Instead of | D. | As a result |
| A. | waits | B. | waited | C. | was waiting | D. | is waiting |