题目内容

— Someone is sleeping next door. Is it Mr. Wu?

— It be him. He called me from England just now.

A. shouldn’t B. can’t C. mustn’t D. needn’t

B 【解析】句意:——有人在隔壁睡觉。是吴先生吗? ——不可能是他。他刚才从英国打电话给我。 can’t be表示否定的推测。由他刚才从英国打电话给我。说明在隔壁睡觉的不是吴先生。因此用can’t表示否定的推测。A /C /D三项不表示推测。mustn’t be表示禁止。故选B。
练习册系列答案
相关题目

Jane Austen ever popular

This summer, the UK will honor its favorite writers, Jane Austen (1775-1817), by making her the face of the new £10 note. In the 200 years since her death, Austen has been getting more and more popular all over the world.

And yet Austen’s works are so English that it’s rather strange she should be so popular all over the world. Her novels are so of their time that it’s strange that she’s still enjoyed in this very different age. Her most famous works including Pride and Prejudice, the one which she is most known for are about the world of the English gentry(贵族阶层)in the late 18th century.

Most of her works is about young women of that time. Women of the gentry could not work so their chances of happiness or even basic living depended upon finding a husband. This is a very serious subject matter, of course, but the joy of Austen’s stories is her ability to make wonderful, but also touching, comedy out of something so serious.

Take Pride and Prejudice as an example. Elizabeth Bennet is one of six daughters in a family that struggles with money problems. Her mother wants to marry off as many of them as possible. Mrs Bennet is one of the great comic characters of English literature.

The novel is developed by the love-hate relationship between Elizabeth and Mr Darcy. The pleasure of the novel is reading how these obstacles(障碍) are overcome and how the comical and unexpected ending is achieved.

If we think about this story, it’s clear why Jane Austen is still popular 200 years after her death, and why readers can still identify with characters from the long dead world of the 18th century English gentry. Although there have been many changes since that time, it’s still the greatest challenge in life for men and women to find the partner of their dreams.

1.From Paragraph 2 we can know that the writer ______.

A. believes Jane Austen’s works were ahead of their time

B. thinks that everyone should read Jane Austen’s books

C. is surprised that Jane Austen’s books are still so famous

D. doubts if Jane Austen is still popular all over the world

2.According to the passage, Pride and Prejudice __________.

A. has a sad and unexpected ending

B. deals with a serious social problem in a lighthearted way

C. is mainly about poor people’s struggles in the 18th century

D. tells readers that everyone can succeed through hard work

3.According to the passage, Jane Austen remains popular today because______.

A. readers enjoy reading love stories about wealthy people

B. her works are developed by the love-hate relationship

C. readers can always find something new from her novels

D. her works deal with problems many of today’s readers still face

4.The passage is mainly written to ______.

A. explain why Jane Austen is still popular today

B. introduce the story of Pride and Prejudice

C. introduce Jane Austen’s creative writing style

D. explain why Jane Austen was chosen to be on the new £10 note

1.C 2.B 3.D 4.A 【解析】 本文介绍了简奥斯丁的作品为什么在她死后200年,仍然还如此受欢迎。在文中重点介绍了《傲慢与偏见》的故事情节。 1.主旨大意题。从第二段的内容可知,简奥斯丁的作品为什么在当代如此的还受欢迎。特别是《傲慢与偏见》。选项C是说,从第2段我们可以知道,作者惊讶于简奥斯丁的书仍然如此出名。故选C。 2.主旨大意题。由句子This ...

(2016江苏盐城) One night in November, Itzhak Perlman gave a concert in a theatre. If you have ever been to a Perlman concert, you know that becoming a violinist is not a small _________ for him. He had to walk _________ the help of two walking sticks as a result of the disease he caught as a child.

People sat _______while he made his way to his chair and began his play. But this time, something went_________. Just as he finished the first few parts of the music, one of the wrings(弦) on his violin________. We thought that he would have to stop the concert. But he didn’t. __________, he waited a moment, closed his eyes and then ________ the conductor(指挥) to begin again. The orchestra(管弦乐队) began and he played with such strong feeling and purity as they had ________ heard before.

Of course, everyone knows that it is__________for a violinist to play a pleasant work with just three strings. I know that, and you know that, ________ that night Itzhak Perlman didn’t want to accept that.

When he finished, there was a terrible_________in the room. And then people rose and_________from every corner of the theatre.

Perlman was excited. He smiled and said, “You know, sometimes it is the artist’s task to ________how much music you can still make with what you have left.”

So, suppose our task in this fast-changing world is to make ___________, at first we should try out best with all that we have. And then,____________ it is no longer possible, try to play it with what we have left.

1.A. achievement B. advantage C. accident D. application

2.A. for B. by C. to D. with

3.A. widely B. closely C. quietly D. noisily

4.A. wrong B. well C. smoothly D. slowly

5.A. fixed B. broke C. burned D. lost

6.A. Instead B. Anyway C. Indeed D. Otherwise

7.A. followed B. asked C. directed D. forced

8.A. often B. usually C. already D. never

9.A. comfortable B. possible C. uncomfortable D. impossible

10.A. so B. and C. but D. or

11.A. fear B. silence C. thought D. thunder

12.A. cheered B. left C. smiled D. whispered

13.A. hand out B. carry out C. find out D. put out

14.A. fun B. music C. progress D. money

15.A. unless B. before C. until D. when

1.A 2.D 3.C 4.A 5.B 6.A 7.B 8.D 9.D 10.C 11.B 12.A 13.C 14.B 15.D 【解析】这篇短文讲述的是小提琴家帕尔曼在一次演出中突然出了一个小叉子,他的小提琴的一根弦断了,但是他沉着应对,用三根弦演奏出了美妙的乐曲。 1.句意:如果你曾经去过帕尔曼的...

For years people have enjoyed following the life of Garfield the cat. Garfield is a popular comic book character, known for being lazy and fat. But the cat was back in the news recently for something you might not expect.

A man in the United States changed the gender of Garfield to “none” on the cat’s Wikipedia ( 维 基 百 科 ) page. After that lots of people got angry and kept

changing Garfield’s Wikipedia page. They argued about whether the cat was a boy,

girl or neither.

Wikipedia finally locked the page to stop people editing( 编辑) it. Jim Davis, Garfield’s creator, settled(解决) the argument.

“Garfield is male,” he simply told the Washington Post. The 71-year-old artist said he liked working with animals because they didn’t have to be old, young, boys or girls. He was angry that some people cared so much about Garfield’s gender.

It seems like quite an unnecessary argument to have. But it is not the only recent example of argument about gender.

To celebrate International Women’s Day in Australia earlier this year, the city of Melbourne made

10 traffic lights with a figure( 人形) dressed in a skirt. They were designed to celebrate Women’s Day and give them more confidence in public.

But not everyone thinks the idea is necessary. Some people think it is important for women to be treated fairly in Australia, but that this idea is silly.

“I’m all for doing anything we can for gender equity(公平), but really?” Melbourne mayor( 市长)

Robert Doyle told the Herald Sun. The mayor said this idea is more likely to be laughed at than bring respect to women.

1.What put Garfield the cat back in the news recently?

A. The cat’s lazy character.

B. Being included in Wikipedia.

C. The cat’s picture being changed on Wikipedia.

D. The cat’s gender being changed on Wikipedia.

2.What does the underlined word gender in the passage mean?

A. 个性 B. 性别 C. 外貌 D. 脾气

3.According to Jim Davis, .

A. Wikipedia should lock the page about Garfield

B. Garfield can be a boy or a girl, and young or old

C. artists don’t care about animals’ age or gender

D. it’s unnecessary to take Garfield’s gender seriously

4.Why did Melbourne make 10 traffic lights with a figure dressed in a skirt?

A. To laugh at women in public

B. To celebrate International Women’s Day

C. To bring more chances to women

D. To treat women fairly in Australia

5.What did Melbourne mayor Robert Doyle think of the traffic light idea?

A. It would give women more confidence in public.

B. It would help women be treated fairly in Australia.

C. It would bring respect to women.

D. It was not a good idea for gender equity.

1.D 2.B 3.D 4.B 5.D 【解析】短文介绍了通过对加菲猫性别的猜测引出了澳大利亚庆祝妇女节的活动中做的事情只会让人笑话而不是尊重女性。 1.细节理解题。由句子A man in the United States changed the gender of Garfield to “none” on the cat’s Wikipedia ( 维 基...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网