题目内容
【题目】 Nowadays there seems to be an app for everything. And mobile apps have been a part of our life. The following apps are part of the most popular apps.
| Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets. You can buy tickets anywhere at anytime. |
| Ximalaya Reading has millions of books including poems,short stories,novels and even fairy tales(童话)for children. What’s special about it is that you can use it to download book recording that can be listened to. It has more than 1 million valuable resources. |
| Baby Bus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to speak,understand numbers and draw pictures with the help of this app. |
| World Hero may help learn more English words while you’re playing games,so if you have problems remembering the new words when you learn English,use it! |
| World of Tanks Blitz(坦克世界),a free-to-play online game with over 40 million downloads,bring quick-fire tank fights. “A lot of tanks,a lot of people and a lot of fun. ”It will be the best choice to kill your time. |
【1】Ctrip is a useful app for .
A.playing gamesB.learning English
C.booking ticketsD.drawing pictures
【2】About Ximalaya Reading,which of the following is NOT mentioned in the passage?
A.Poems.B.Novels.C.News.D.Fairy tales.
【3】To remember words in a fun way, is a good choice.
A.CtripB.World HeroC.Baby BusD.World of Tanks Blitz
【4】World of Tank Blitz has downloads and it fits in people’s free time.
A.more than 40 millionB.less than 1 million
C.more than 1 millionD.less than 40 million
【5】According to the information above, .
A.we can buy tickets from Ctrip only in the daytime
B.we have to pay some money for World of Tanks Blitz
C.we can’t use imalaya Reading to download book recording
D.Peter,a 2-year-old boy,can learn to draw pictures with the help of Baby Bus
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】A
【5】D
【解析】
移动应用已经成为我们生活的一部分。文中介绍了携程、喜马拉雅在线收听、宝宝巴士、英雄传、坦克世界闪电战等5种程序应用。
【1】细节理解题。根据文中“Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets..”可知“携程可以订票的有用的程序应用”;故选C。
【2】推理判断题。文中“books including poems,short stories,novels and even fairy tales(童话)for children.”可知 “喜马拉雅在线收听有诗歌、短故事、小说、童话”,但没有新闻;故选C。
【3】细节理解题。根据文中“World Hero may help learn more English words while you’re playing games,”可知“英雄传可以让你以打游戏的方式学习英语”,所以它是有趣地记忆单词的好选择;故选B。
【4】推理判断题。根据文中“a free-to-play online game with over 40 million downloads” 可知“这款游戏下载量超过4000万次”;故选A。
【5】推理判断题。根据文中“You can buy tickets anywhere at anytime.”可知 “你可以随时随地买票”,不限制在白天,所以 A表述错误;“World of Tanks Blitz(坦克世界),a free-to-play online game” 可知“坦克世界闪电战免费在线游戏”,所以B表述错误;“you can use it to download book recording”可知“可以用它下载图书录音”,所以C表述错误;“Baby Bus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to … draw pictures with the help of this app. ”可知宝宝巴士适合3岁以下儿童,可以帮宝宝学画画;Peter是2岁的宝宝,可以在这款应用的帮助下学画画,所以D表述正确;故选D。
本篇考查细节理解和推理判断能力。题1、3、是细节理解题,都可以在原文中找出题干包含的信息部分,捉住有效信息作答;题4要理解over=more than意为“超过、多于”;题5要根据原文的信息推断题干表述的正误。