题目内容

【题目】根据首字母提示填空,每空一词。
Experts say that students usually need eight or ten hours' sleep at night, but most Chinese students don't get e sleep. Some Chinese parents are usually glad to see their children s late. They will think their children work hard. But not all parents are happy about this. Once a mother t us that every morning her ten-year-old boy put up one finger w his eyes still closed, begging (乞求) for one minute to sleep. Like thousands of "early birds" in China, he has to get up b six every morning.
A report s that without a good night's sleep, students seem to be weaker t they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another. Too much homework is not the only reason w students stay up late. Watching TV or playing computer games late into night is a a reason.
Experts have ever said that students should have good study habits. So some clever students n study late, they are able to work well in class.

【答案】enough;sleep;told;when;before;shows;than;why;also;never
【解析】这篇短文主要介绍了中国孩子的睡眠问题,并针对这一现象提出了合理的建议。

①联系上下文可知大部分中国学生得不到足够的睡眠。结合首字母可知填enough,足够的。

②联系下文可知父母喜欢看到孩子睡得很晚,结合首字母可知填sleep,睡觉。

③联系下文可知是一位母亲告诉我们,结合语境可知本句描述的是过去的动作,结合首字母可知填故去时态动词told,告诉。

④联系下文可知句意为:当他的眼睛仍旧闭着时,结合首字母可知填when当……时。

⑤联系上下文可知他不得不在六点以前起床,结合首字母可知填before在……以前。

⑥联系上下文可知句意为:一个报告显示,根据语境可知本句叙述的是客观性动作,主语为单数第三人称,谓语动词用单数形式。结合首字母可知填shows,显示。

⑦联系上文be weaker 可知后面为比较对象,结合首字母可知填than,比……。

⑧考察定语从句。根据先行词the only reason 可知引导词用why,为什么。

⑨联系上文可知这同样也是一个原因,结合首字母可知填also,也。

⑩结合语境可知句意为:因此一些聪明的学生从来不学习到很晚,结合首字母可知填never,从来不。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What can you do when someone hurts you? Most people maybe angry or even fight with the one who hurts them. But it’s not a good idea. The best way is to forgive (原谅) him or her.

Although it is not easy for us to forgive people who hurt us, it is possible.

“Forgiveness makes us full of hope. And it is good for our health.” says Frederic Lu, PhD, the writer of the book called Forgive for Good.

But how can we Forgive others?

First, think of something beautiful and try to make yourself happy.

Second don’t wait for others to say sorry to you. If people hurt you, they won’t say sorry to you. They may just want to hurt you or they just don’t see things in the same way.

Third, try to see things in others' shoes. You can write a letter to yourself from the offenders' point. That can make you understand others better and make yourself happier.

At last, don’t forget to forgive yourself. Sometimes forgiving yourself is the biggest challenge. But it can make you more confident. In a word, it’s very normal for us to get into some difficult situations, Hope chines can work out with the advice above.

1What’s the best way if someone hurts you?

A.Forgiving him or her.B.Fighting with him or her.C.Being angry with him or her.

2What does Frederic Lu think of forgiveness?

A.It’s good for health.B.It’s easy to forgive others.C.It’s impossible to forgive others.

3What does the underlined word “offenders” mean?

A.冒犯者们B.仰慕者们C.怀疑者们

4Which of the followings is TRUE?

A.Forgiving ourselves is easier than forgiving others.

B.People will say sorry at once when they hurt others.

C.Thinking of something beautiful can make ourselves happier.

5Where can we probably read the passage?

A.ln a story bookB.In a sports bookC.In a life magazine.

【题目】 Li Fang, when she was a teenager, dreamed of going to the United States. 1 “I had a picture of the daddy sitting in the living room, the mommy doing some cooking and their kids playing games on the floor.”

Li Fang decided to go to college in California. When she arrived, however, it was not the dream world she had imagined. “People were too busy and sometimes seemed unhappy,” She said, “2

One of her most difficult classes was P.E. When the class played volleyball, the other students were good at it, but she wasn’t. One afternoon, the P.E. teacher had Li Fang hit the ball to her teammates so that they could knock it over the net. It was not a big deal for most people, but it made Li Fang scared, 3

A young man on her team seemed to understand what she was going through. He walked up to her and said, “4

Li Fang said, “You will never understand how those words made me feel. Four words: You can do that. I felt like crying with happiness.”

Six years has passed. Li Fang is back in China, working as a salesclerk. “I have never forgotten the words. 5” She said. “From this experience, I have learned a lesson: Whenever you say something to a person, cruel or kind, you have no idea how long the words will stay with them.” Now she still hears those four simple words: You can do that.

阅读短文,把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。

A. I felt very lonely.

B. Come on, You can do that.

C. When things are not going well, I think of them.

D. She was afraid of failing and being laughed at by others.

E. Most of what she knew about American life was from textbooks.

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
That night, Sue quarreled with her mother, and she ran out of the house. Since she left in a hurry, she didn't take any money with her.
When she passed a noodle shop, she suddenly felt very hungry. She wished for a bowl of noodles, but she had no money. The owner saw her standing outside and asked her if she would like a bowl of noodle. She nodded but then she said that she didn't have any money.
“Okay, I'll treat you.” the owner said. A few minutes later, the owner brought her a steaming bowl of noodles. After eating some bites, Sue cried.
“What is it?” the owner asked.
“Nothing. I am just touched by your kindness! Even a stranger on the street gives me a bowl of noodles, but my mother chased me out of the house after a quarrel. She is so cruel!”
“Girl, why did you think so? Think again. I only gave you a bowl of noodles and you were touched. Your mother had raised you since you were very born, why weren't you grateful and argued with your mom instead?”
Sue was really surprised after hearing that.
On the way home, Sue thought it over about what to say to her mother. She stopped in front of the door and saw her mother worried and tried after looking for her everywhere. When she saw Sue come back home, she was overjoyed and said eagerly(激动的), “Sue, come inside, honey. Are you hungry? I cooked rice and prepared the meal. Come in and eat while it is still hot.” Sue couldn't control herself any longer. She cried and hugged her mother.
In our life, it's easy for us to appreciate the small actions of strangers, but for the relatives, especially our parents, we see their sacrifices(牺牲)as a matter of course. Parental love is the most precious gift we have been given since birth.
(1)When Sue ran out of her house, ____________.
A.She took some food with her
B.She wanted to go out to have some noodles
C.She didn't take any money
D.She thanked her mother very much
(2)While Sue was eating noodles, ____________.
A.she was moved by the shop owner
B.she felt hungry with the shop owner
C.she never thought of her mum
D.she thought her mother was wise
(3)What can we learn about the owner from the story?
A.He loved money very much.
B.He was a cruel man.
C.He didn't agree with Sue.
D.He thought Sue's mum was cruel.
(4)The underlined word “overjoyed” probably means ________.
A.惊奇的
B.生气的
C.欣喜的
D.意外的
(5)What does the passage mainly want to tell us?
A.We should be grateful to parents.
B.Don't be afraid when you are lost.
C.We should help parents with housework.
D.Strangers are more helpful.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网