题目内容

This is elephant and elephant is from Africa.

A. a;the B. an;the

C. an;an D. the;an

B 【解析】句意:这是一头大象,这大象来自非洲。考查冠词辨析题。a和an都是不定冠词,后接单数名词,表泛指,前者a用于辅音音素开头的单词前,而an用于元音音素开头的单词前;the是定冠词,表特指。本题第一个“elephant”是元音音素开头,需用an,可排除AD选项。第二个是上文提到的事物,属于特指,需用定冠词the,可排除C。根据句意语境,可知选B。
练习册系列答案
相关题目

Mary was waiting for the airplane to take off.. She was happy to get a seat by herself. Just then,an air hostess came up to her and asked. “Would you mind changing your seat? A man would like to sit with his wife.” The only available seat(空座)was next to a girl with her arms broke,a black-and-blue face, and a sad expression. "I don't want to sit there," Mary thought immediately. But a soft voice spoke, “She needs help.” Finally, Mary moved to that seat.

The girl was named Emily. She had been in a car accident and now was on her way for treatment. When the snack and juice arrived, Mary realized that Emily could not feed herself. Mary considered offering to feed her but hesitated, it seemed too impolite to offer a service to a stranger. But then Mary realized that Emily's need was more important. Mary offered to help her eat. Although Emily was uncomfortable to accept,she agreed. They became closer and closer in a short time. By the end of the five-hour trip, Mary's heart had warmed, and the time was really better spent than if she had just sat by herself.

Mary was very glad that she had sat next to Emily and fed her. Love sometimes goes beyond human borders(边界)and take away the fears that keep people away. When we reach our hands to serve another, we grow to live in a larger and more rewarding(有意义的) world.

1.How did Mary feel at first when an air hostess asked her to change her seat?

A. She felt glad to help others. B. She went mad with anger.

C. She was not willing(愿意)to do so. D. She regretted saying yes.

2. .helped the girl with her arms broken eat.

A. A man B. An air hostess C. Mary D. Emily

3.Emily had a sad expression at the beginning because .

A. She lost her job B. She hated the air hostess

C. She met a stranger D. She suffered(遭受)from a car accident

4.What does the underlined word “hesitated” mean in Chinese?

A. 犹豫 B. 放弃 C. 担心 D. 接受

5.What would be the best title for this passage?

A. Learning to accept B. Asking for seats

C. Flying with strangers D. Passing your love on

1.C 2.C 3.D 4.A 5.D 【解析】文章讲述了玛丽在一次飞机旅途中发生的故事。 1.根据"I don't want to sit there," Mary thought immediately.故选C 2.根据 But then Mary realized that Emily's need was more important. Mary ...

Elephants have very strong legs.Their legs are like trees.They usually walk slowly because they are so big,but they walk very quietly.

Wild elephants living in the jungle(丛林) usually stay together in big families.Usually one old elephant leads them.The others follow their leader.They usually move about at night,looking for food.In the hot daytime,they go to sleep in the cool shade of the trees.Elephants are kind animals.When one of them is hurt and cannot pull itself to its feet,the other elephants lift it up and help it to walk.

Some people say that elephants never forget.They remember people who are kind or bad to them.

1.Elephants usually walk slowly because .

A. they are very big

B. they are quiet

C. they are very strong

D. they want to eat leaves along the way

2.Wild elephants living usually stay together in big families.

A. in the zoo

B. in the suburbs

C. in the jungle

D. in the cities

3.When an elephant is hurt and cannot keep itself to its feet,the others .

A. lift it up and help it to walk

B. run away as soon as possible

C. kill it immediately

D. carry it to a safe place

4.If you hurt an elephant,what may happen when you meet it again five years later?

A. It may not remember you and walk away.

B. It may kick you or do something to hurt you.

C. It may eat the food you give it.

D. It may let you take photos with it.

5.When elephants stay together, .

A. not all the elephants follow their leader

B. the youngest elephant leads them

C. there is a leader

D. there is no leader

1.A 2.C 3.A 4.B 5.C 【解析】试题分析:这篇说明文介绍了野生大象的外形特点和生活习性。 1.题意:大象通常走得很慢,因为 。考查细节理解题。根据They usually walk slowly because they are so big,,可知选A。 2.题意:野生大象通常生活在大家庭中。考查细节理解题。A. in the zoo在动...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网