题目内容

20.Hello,everybody.My name is Wang Xiang.I'm in a middle school.I like our school very much.
Today is Monday,October 26th.This is a busy day.In the morning,at 8:00I have Chinese.The Chinese lesson is interesting.Our Chinese teacher,Mr.Wang,is really fun.All the students in our class like him.Then at 9:00,we have math.I don't like math,because it's difficult.Next,at 10:10,I have English.I like English very much.And at 11:10,I have P.E.That's my favorite subject.I have lunch at school at 12:00.In the afternoon,I have two lessons.At 2:00,I have science.It's difficult,but interesting.After that,I have music.Music is relaxing.I like my music teacher,too.She is young and beautiful.Then we can play sports for an hour.

84.Why do the students like Mr.Wang?(不超过5词)He's really fun.
85.What is Wang Xiang's favorite subject?(不超过5词)P.E.
86.What can Wang Xiang do after music at school?(不超过10词)He/She can play sports..

分析 短文讲述了王翔的一天,具体的介绍了一天的课程和活动的时间安排.

解答 84.He's really fun.细节理解题.根据第二段第一行句子Our Chinese teacher,Mr.Wang,is really fun.All the students in our class like him.我们的语文老师,王先生真的很有趣.我们班所有的学生都喜欢他.可知他很有趣.故答案为He's really fun.
85.P.E.细节理解题.根据第二段第三行句子I have P.E.That's my favorite subject.我有体育课,是我最喜欢的学科.可知王翔最喜欢体育.故答案为P.E.
86.He/She can play sports.细节理解题.根据第二段最后一句Then we can play sports for an hour.后我们可以做一个小时的运动.可知他\她可以做运动.故答案为He/She can play sports.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关题目
15.Thank you,Mr.Morley,for your kind introduction(介绍).It was very nice of you to speak of me like that.While I was listening,I had trouble believing that I was the man you were talking about.My thanks go out(飞向) to all of you for being here at this dinner.
    Seven years ago,I became the tennis coach(教练) at this school.When I started coaching,we only had a small team then,just three boys and two girls,and only one tennis court(场地).So my first job was to increase the team.At the end of the first year,we had ten boys and six girls.The team keeps getting stronger every year.
I've been lucky to have some really good players to coach.Coaches love good players.Some great players from our school over the past years include Herbert Bradbury,Christopher Stanton and Emma Austen.Among the players on our team now is Arthur Burney,perhaps the best of them all.I'm sure you all join with me in wishing him good luck.He is our first student to enter(进入) the Capetown Junior International Team Tournament(锦标赛),where he will play against some of the best young tennis players in the world.Good luck!
    The time has come for me,however,to make a change.Recently health problems have made it difficult for me to go on coaching.
    I must say.I'm looking forward to(期盼) my retirement(退休) with different feelings.I'm certainly ready for a long rest,but I'm a bit worried about what I'l6l do with my spare time.You might find me watching the games sometimes.
Thank you,everyone.I'll miss you all.

62.From the passage,we know it isC.
A.a wanted ad    
B.a welcome speech   
C.a farewell(告别) speech   
D.a sport introduction
63.How does the man probably feel when he speaks?D
A.A bit surprised.
B.Quite disappointed.
C.Very angry.
D.A little sad.
64.The man would not work any more because ofB.
A.his age      
B.health problems   
C.few good players    
D.little money
65.Which of the following is NOT true?A
A.There were only six players when the man started his work.
B.Bradbury,Stanton and Austen were the man's students.
C.The man recalled(回忆) his work in the passage.
D.The man thanked all the people for coming to the meeting.
15.Spiderman is one of the most famous comic book heroes of all time.He was created by Stan Lee in 1963and was first introduced to the world in the pages of Marvel comic books.
Spiderman's story is the story of Peter Parker,a child who lost his parents and lives with his aunt and uncle.Peter is a shy,quiet boy wearing glasses and has few friends.One day,on a high school class trip to a science lab,he gets bitten by a special spider.Soon Peter realizes he has amazing powers:he is as strong and quick as a spider and also has a type of sixth sense.He no longer needs his glasses and he can use his super power to fly through the city streets!Remembering something his Uncle Ben has told him,that"with great power,there must also come great responsibility (责任),"Peter decides to use his powers to fight enemies who do cruel things to people.And so,Spiderman is born.
Life is not easy for Peter even though he is a superhero.He is in love with Mary Jane but cannot tell her about his amazing powers.Besides,his best friend Harry hates Spiderman!Peter is also short of money and time.He has to sell photos of Spiderman (himself!) to a newspaper and he keeps losing his other jobs because he's so busy saving people!Yet he has to fight different kinds of cruel enemies.

41.Who created Spiderman?Stan Lee.
42.Where does Peter go on his high school class trip?He goes to a high school class trip to a science lab.
43.What happened to Peter after he was bitten by the spider?He has amazing powers.
44.How is Spiderman born at last?Spiderman is born when Peter decides to use his powers to fight enemies who do cruel things to people at last.
45.What kind of life is Peter living?He's living a magical life with his amazing powers but life is not easy for him with difficult reasons..

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网