题目内容

【题目】 Watching American TV and movies is a surprisingly free way to learn English. You learn modern culture, commonly used slang(俚语), improve listening, and most of all, it’s super fun.

The language used in popular TV shows and movies actually represents real life. Sometimes native(母语的)speakers even use new phrases they learn from movies. The slang today is much different from the slang used by even my parents. Real spoken English changes quite quickly and it’s important to know what’s cool now and what sounds old and stupid.

Most people studying English by watching TV and movies make one or two MISTAKES however.

1.Watching with subtitles(译文对白字幕)

This is a huge mistake because you learn a lot less than you think. Your eyes naturally go to the subtitles and often the translations aren’t great. It’s impossible to translate slang and jokes anyway. Another thing is that your brain is busy reading your own language. This really slows down the learning.

2.Watching stuff(素材资料)

Turning the subtitles off isn’t enough if you don’t understand 100% of the movie or TV show. It’s not enough to get the “general idea”. I’ve watched so many movies and TV shows with people who aren’t from English-speaking countries, and they always miss the real funny parts, because movies and TV shows are designed for English-speaking people. They don’t need anything explained to them but you do. If you are learning English you need to have these slang expressions and jokes explained to you. Then you will totally “get” everything and your English level will improve like crazy.

No matter what your level is, I’m sure you’ll learn something from this. Check it out.

1What’s super fun according to this passage?

A.Learning about modern culture.B.Learning to use common slang.

C.Improving listening.D.Watching American TV and movies.

2________represent the changes of real spoken English.

A.Popular TV shows and moviesB.Slang from popular TV shows and movies

C.Native speakersD.Slang used by my parents

3Why is it a huge mistake for English learners to watch TV or movies with subtitles?

Because ________.

A.the translation isn’t rightB.it slows down your reading

C.no slang or jokes can be translatedD.you learn much less than you think

4Which of the following is NOT right?

A.We should turn off the subtitles when watching TV shows and movies in English.

B.The stuff can help us understand the movies and TV shows totally.

C.We should get the general idea by watching the subtitles.

D.Because we are not English speakers, we need something explained to us.

5We will miss the real funny parts of the TV shows and movies if we ________.

A.don’t understand the English slang or the jokesB.watch the stuff about the shows and movies

C.improve our English like crazyD.have these slang expressions and jokes explained to us

【答案】

1D

2B

3D

4C

5A

【解析】

看美国电视和电影是学习英语的一种令人惊讶的免费方式。本文讲述了如何通过看美国电视和电影来学习英语。

1细节理解题。根据文中的句子“Watching American TV and movies is a surprisingly free way to learn English. You learn modern culture, commonly used slang(俚语), improve listening, and most of all, it’s super fun.”可知句中的it指的就是“Watching American TV and movies”。故选D

2细节理解题。根据文中的句子“The language used in popular TV shows and movies actually represents real life. Sometimes native(母语的)speakers even use new phrases they learn from movies.”句意是:流行电视节目和电影中使用的语言实际上代表了现实生活。有时母语人士甚至使用他们从电影中学到的新短语。可知,流行电视节目和电影中的俚语代表真实英语口语的变化。故选B

3细节理解题。根据文中的句子“This is a huge mistake because you learn a lot less than you think. 可得知原因,故选D

4细节理解题。文中的句子“This is a huge mistake because you learn a lot less than you think. Your eyes naturally go to the subtitles and often the translations aren’t great. It’s impossible to translate slang and jokes anyway. Another thing is that your brain is busy reading your own language. This really slows down the learning.”不建议我们跟着字幕看电影或者电视节目。故选项C错误,而选项A正确;根据句子“It’s not enough to get the “general idea”可知,素材能帮助我们理解大意,所以选项B正确;根据文中的句子“because movies and TV shows are designed for English-speaking people. They don’t need anything explained to them but you do.”可知,因为不是说英语的人,所以需要有人解释,选项D是正确的。故选C

5细节理解题。根据文中的句子“I’ve watched so many movies and TV shows with people who aren’t from English-speaking countries, and they always miss the real funny parts, because movies and TV shows are designed for English-speaking people. They don’t need anything explained to them but you do. If you are learning English you need to have these slang expressions and jokes explained to you. Then you will totally “get” everything and your English level will improve like crazy.”可知,作者认为会错过电影或者电视节目中搞笑的部分人,是因为他们不理解电影中的那些俚语和笑话。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I suddenly heard an elephant crying as though frightened. Looking down, I immediately recognized that something was wrong, and ran down to the edge of the near bank. There I saw Mashwe with her three-month-old calf struggling in the fast-rising water, and it was a life-and-death struggle. Her calf was floating and screaming with fear. Mashwe was as near to the far bank as she could get, holding her whole body against the rushing water, and keeping the calf pressed against her huge body. Every now and then the rushing water would sweep the calf away.

There was a sudden rise in the water and the calf was washed clean over the mother’s body and was gone. Mashwe turned quickly to reach it and pressed the calf with her head and trunk(象鼻) against the rocky bank. Then with a huge effort, she picked it up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock.

Just at this moment, she fell back into the river. If she were carried down, it would be certain death. I knew, as well as she did, that there was one spot(地点) where she could get up the bank, but it was on the other side from where she had put her calf.

While I was wondering what I could do next, I heard the sound of a mother’s love. Mashwe had crossed the river and got up the bank and was making her way back as fast as she could, roaring(吼叫) all the time, but to her calf it was music.

1The moment the author got down to the river bank he saw _______.

A.the calf was about to fall into the river

B.Mashwe was placing the calf on the rock

C.the calf was washed away by the rising water

D.Mashwe was holding the calf against the rushing water

2How did Mashwe manage to save her calf from the fast-flowing water?

A.By putting it on a safe spot.B.By pressing it against her body.

C.By taking it away with her.D.By carrying it on her back.

3How did the calf feel about the mother elephant’s roaring?

A.It was a great comfort.B.It was a sign of danger.

C.It was a call for help.D.It was a musical note.

4What can be the best title for the text?

A.A Mother’s Love.B.A Brave Act.

C.A Deadly River.D.A Matter of Life and Death.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网