题目内容

【题目】Why is music an important subject that every child should study?

First of all, music helps us when we are unhappy, and gives us ______ when we are happy. There are many different types of music: slow and fast, ______ and relaxing. We can choose the music to ______ our moods. And second, music is fun. Some people enjoy playing the drums and expressing their ______.

Scientists say that music helps children with language learning. Music ______ the ear—and we know that children who have studied music can learn ______ more easily and pronounce much better. Students ______ have learnt to play music are also better at math. This is not ______, as music is mathematical(数学的), with notes in order. Playing music with other people also helps children to ______. People who can play musical instruments always have something they can do at a ______.

1A. sadness B. trouble C. pleasure D. noise

2A. happy B. interesting C. boring D. serious

3A. know B. talk C. find D. fit

4A. feelings B. time C. life D. money

5A. closes B. improves C. has D. breaks

6A. languages B. math C. history D. physics

7A. why B. when C. who D. whose

8A. difficult B. surprising C. usual D. necessary

9A. think more B. study harder C. work together D. read more

10A. party B. dinner C. class D. school

【答案】

1C

2D

3D

4A

5B

6A

7C

8B

9C

10A

【解析】

文章大意:短文介绍了音乐是孩子们应该学习的重要科目。音乐能给人带来快乐,音乐有助于孩子的语言学习。学会演奏音乐的学生在数学方面也更好,和别人一起演奏音乐也能帮助孩子们团结协作。

1句意:当我们开心的时候,它给我们快乐。考查名词及语境的理解。A. sadness悲哀;B. trouble麻烦;C. pleasure快乐;D. noise噪音。根据下文when we are happy.可知此处应是给我们快乐,故答案选C。

2句意:有许多不同类型的音乐:慢的和快的,严肃的和放松的。考查形容词及语境的理解。A. happy高兴的;B. interesting有趣的;C. boring无聊的;D. serious严肃的。根据前面的“slow and fast”可知,缓慢和快速为反义词,故空缺处应填relaxing的反义词;故答案选D。

3句意:我们可以选择适合我们心情的音乐。考查动词及语境的理解。A. know知道、了解;B. talk谈话;C. find发现;D. fit适合。根据语境We can choose the music to __3__ our moods.可知是我们可以选择适合我们心情的音乐,故答案选D。

4句意:有些人喜欢打鼓和表达他们的感情。考查名词及语境的理解。A. feelings感情;B. time时间;C. life生活;D. money钱。根据语境Some people enjoy playing the drums and expressing their __4__. 可知是有些人喜欢打鼓和表达他们的感情,故答案选A。

5句意:音乐可以改善/提高听力。考查动词及语境的理解。A. closes关闭;B. improves改善、提高;C. has有;D. breaks打破。根据上文Scientists say that music helps children with language learning.可知此处应是音乐可以改善/提高听力,故答案选B。

6句意:我们知道学过音乐的孩子学习语言更容易,发音也更好。考查名词及语境的理解。A. languages语言;B. math数学;C. history历史;D. physics物理。根据后面的and pronounce much better,可知此处应是学习语言更容易,故答案选A。

7句意:学过演奏音乐的学生在数学方面也比较擅长。考查关系代词及语境的理解。A. why为什么,作原因状语;B. when什么时候,作时间状语;C. who谁,指人,可作主语、宾语;D. whose谁的,指人或物,作定语。由题干可知本句为定语从句先行词students指人且在从句中作主语,所以连接词用who引导,故答案选C。

8句意:这并不奇怪,因为音乐有数学特性,音符是有顺序的考查形容词及语境的理解。A. difficult困难的;B. surprising奇怪的、惊奇的;C. usual平常的;D. necessary必要的。根据下文as music is mathematical, with notes in order.可知,此处应是这并不奇怪,故答案选B。

9句意:与他人一起演奏音乐也让孩子们学会合作。考查动词短语及语境的理解。A. think more考虑更多;B. study harder学习更刻苦;C. work together合作;D. read more阅读更多。根据前文的“with other people”,可知此处指合作,work together合作、共同工作,故答案选C。

10句意:那些能演奏乐器的人总是能在聚会上做些什么。考查名词及语境的理解。A. party聚会;B. dinner晚餐;C. class班级;D. school学校。根据语境People who can play musical instruments always have something they can do at a __10__.可知此处应是那些能演奏乐器的人总是能在聚会上做些什么,故答案选A。

解答完形填空首先要通读全文,掌握大意。结合选项初步弄清短文写了些什么内容。在理解全文意思的基础上,结合文章内容对空缺句子作合乎逻辑的推理。必须弄清空缺词句的确切含义,空缺词句与其前后句的意义衔接必须自然、合理,最后根据语境,结合选项,选出正确答案。如,第2小题根据前面的“slow and fast”可知,缓慢和快速为反义词,故空缺处应填“relaxing”的反义词;故答案选D。7小题由题干可知本句为定语从句先行词students指人且在从句中作主语,所以连接词用who引导,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Ma Yun became one of the richest men in China when his company Alibaba went on the stock(股票)market in 2014 with a value of around 140 billion pounds-the largest public offering in history. Here are some stories about him on the way to success.

Ma made his first trip to the U.S. in 1995 and used the Internet for the first time. After searching for “beer”, he saw that no results came up about China. Then he searched for “China” and still saw no results. He decided to set up a Chinese website—the seed for Alibaba was sown(播种).

Ma said he was refused many times in his life. He failed the College Entrance Examination in China 3 times and few companies offered him jobs, including one at KFC. And he was refused by the famous Harvard University 10 times.

It was difficult to learn English when Ma was a teenager because of limited resources. However, he found that he could learn English well by giving tourists free guides around his hometown Hangzhou. And he kept it for 9 years. Ma said that tourists opened up a new world for him because everything they said and did was so different from what he had been taught at school and by his parents.

Ma's hero is Forrest Gump who never gives up. When he made a speech about his success at Davos(达沃斯论坛) in 2015, Ma said, “Life__is__like__a__box__of__chocolates__because__you__never__know__what__you__are__going__to__get.

31题完成句子;32~33题简略回答问题;34题找出并写下本文的主题句;35题将文中画线句子译成汉语。

1Ma Yun made his ________________ to the U.S. in 1995 and used the ________ for the first time.

2How many times was Ma Yun refused by Harvard University?

________________________________________________________________________

3How did Ma Yun learn English well when he was a teenager?

________________________________________________________________________

4________________________________________________________________________

5________________________________________________________________________

【题目】Do animals have a culture? What do we mean by "culture"? Recently social scientists have begun to ask if culture is found just in humans, or if some animals have a culture too. When we speak of culture, we mean a way of life that a group of people have in common. Culture is the forms of behavior (行为)hat help people to live together. It is also the forms of behavior that make one group of people different from another group.

Human beings use tools, cooperate with one another, and communicate with language. But these aspects(方面) of human behavior, or "culture", can also be found in the lives of certain animals, Animals can make tools, for example. We used to think that the ability to use tools was the dividing line between human beings and other animals. Lately, however, we have found that this is not the case. Chimpanzees(黑猩猩) can not only use tools but actually make tools themselves. Animals can also share knowledge with each other and use their own language to communicate. So it may be important for us to know that the line dividing us from animals is not as clear as we used to think.

1According to the article, "culture" means

A. the languages we learn

B. the good habits we' share with each other

C. the forms of behavior we have in common

2From the fact that chimpanzees can use and make toolswe know

A. animals may have a culture like our own

B. animals can be as clever as human beings

C. animals have the ability to help human beings

3Which of the following statements is TRUE according to the article?

A. Chimpanzees never help each other.

B' Animals use their own language to communicate.

C. People from different places have the same culture.

4The traditional idea about dividing animals from human beings is that

A. human beings can use tools

B. human beings can depend on each other

C. human beings have the language to communicate

5The main idea of the article is that

A. the animal culture is different from the human culture

B. knowledge and communication are no longer signs of only human behavior

C. the line dividing human culture from animal culture is not as clear as we might think

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网