题目内容

A group of people asked this question to a group of 4-to-8-year-old children. "What does love mean?" The answers were surprising. The children would answer like they did below.

"When my grandmother hurt her knees, she couldn’t bent (弯腰) over and paint her toenails (脚指甲) any more. So my grandfather does it for her all the time, even when his hands hurt too. That’s love."(Rebecca–age 8)

"Love is when someone hurts you. And you get so mad but you don’t shout at them because you know it would hurt their feelings." (Samantha–age 6)

"Love is what makes you smile when you’re tired." (Terri–age 4)

"I let my big sister pick on (捉弄) me because my mum says she only picks on me because she loves me. So I pick on my baby sister because I love her." (Bethany–age 4)

"I know my older sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new clothes."(Lauren–age 4)

"Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken."( Elaine –age 5)

"My mommy loves me more than anybody. You don’t see anyone else kissing me to sleep at night."(Clear–age 5)

"You really shouldn’t say ‘I love you’ if you don’t mean it. But if you mean it, you should say it a lot. People forget." (Jessica–age 8)

1.The passage mainly tells us about ___________.

A. what "life" means to children B. what "family" means to children

C. what "friends" means to children D. what "love" means to children

2.Who told us the love between mum and dad?

A. Clear. B. Elaine. C. Rebecca. D. Lauren.

3.What is love according to Terri?

A. Love is what pleases you when you are tired.

B. Love is the care between husband and wife.

C. Love is a rest when you are tired.

D. Love is a kiss from parents.

4.What does Jessica mean about love?

A. Too much love is no love. B. You should say love more often.

C. You mean what you think. D. Say love more often if you mean it.

5.Which of the following is NOT true?

A. Rebecca’s grandmother ever couldn’t bend over.

B. Bethany is willing to be picked on by any other person.

C. If Samantha becomes angry, she will not shout at others.

D. Lauren likes to wear her sister’s old clothes better.

1. D 2. B 3. A 4. D 5. B 【解析】 本文讲述了一群人向一群4至8岁的孩子提出“爱意味着什么?”的问题,孩子们给出了很多不一样的答案。 1.句意:这段话主要告诉我们“爱”对孩子意味着什么。A.“生活”对儿童意味着什么B.“家庭”对儿童意味着什么C.“朋友”对孩子的意义D.“爱”对孩子意味着什么。原文“A group of people...
练习册系列答案
相关题目

People read books less often in these days. With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an important part of our lives.

Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.

Everything in today’s society requires reading. Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.

Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you must be able to understand what is written and explain the meaning of them.

Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time. Even if we don't read books, we still read every day, and reading books can strengthen (加强) our abilities. Reading is one of the greatest things we can do in our spare time.

With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter your age. So I think people should read books.

1.What activity is less popular these days than before?

A. Reading a book.

B. Listening to the radio.

C. Watching TV.

D. Surfing the Internet.

2.We can learn from the second paragraph that _______.

A. reading can improve your memory

B. reading can make you interesting and attractive

C. reading can make you smarter

D. reading can reduce stress

3.The underlined word "them" in the third paragraph refers to ________.

A. the books they are reading

B. the directions on a medicine bottle

C. the good reading skills

D. the words a doctor tells a sick person

4.Some people disagree to read books because they think _________.

A. walking in the city also needs reading skills

B. driving along the road is dangerous

C. reading books is very helpful for our abilities

D. reading books just wastes their time

5.The best title of the passage can be _________.

A. People Should Enjoy Themselves

B. How We Improve Reading Skills

C. Why People Should Read Books

D. What We Love Doing in Spare Time

1.A 2.C 3.B 4.D 5.C 【解析】 本文就“为什么人们应该读书”提出了自己的理由,陈述了许多阅读的好处、阅读的作用。 1.句意:什么活动在现在这些日子里比以前更不受欢迎?A.读一本书。B.听收音机。C.看电视。D.上网冲浪。原文“People read books less often in these days.”(在这些日子里,人们不经常...

British people pride themselves on their polite manners towards one another in public. They often use the word ‘sorry’—even when they don’t really mean it! Usually, if they want to ask a stranger for the time, they would start by saying ‘Sorry to bother you. Do you know what time it is?’ If they’re five minutes late for an appointment (约会), they would generally greet the person by saying ‘Sorry I’m late!’

They use the word ‘sorry’ in so many different situations that the meaning of the word has changed a little over time. The two main dictionary definitions (释义) of ‘sorry’ are: 1) feeling sad for someone else because of their problems or bad luck; 2) feeling regret because you’ve done something wrong. Now, think about this. Normally, when they want to ask a stranger a question, they start with ‘Sorry to bother you’. In this situation, they aren’t saying sorry because they feel sad for that person or because they feel regret.

So what does ‘sorry’ really mean? And why do British people use it so much? Well, in the British culture, saying ‘sorry’ is a way to be polite, especially to people who they don’t know very well. It’s also a very clever way to get what they want. In a recent experiment, an actor went up to a different strangers on a rainy day to ask if he could use their mobile phones in order to make a call. When he went up to one group of strangers and asked them without saying ‘sorry’ first, he was only 9 per cent successful in borrowing their phones. However, when he said ‘sorry’ to another group of strangers about the bad weather before asking if he could use their mobile phones, he was 47 per cent successful. So maybe saying ‘sorry’ is not just being polite, but it is also a good method to get what they want too!

Title: Why do 1. people say sorry?

Main points

Detailed information

The situations in which they say ‘2.

Asking for the time

Being 3. for an appointment

The change of the meaning of ‘sorry’

The two main 4. definitions of ‘sorry’;

Feeling sad for 5. problems or bad luck

Feeling regret 6. of one’s own mistakes

When British people ask a stranger a question by 7.

with ‘sorry’, they are saying sorry neither because they feel sad for that person nor because they feel regret.

The 8. meaning of ‘sorry’

A way to be polite

A good way to get 9. they want

The result of an experiment shows it’s 10. for one to succeed in borrowing a mobile phone by saying ‘sorry’.

1.British 2.sorry 3.late 4.dictionary 5.others’ 6.because 7.starting/beginning 8.real 9.what 10.easier 【解析】本文向我们介绍了为什么英国人会说抱歉,以及抱歉一词在不同语境下的各种含义。 1.句意:为什么英国人会说抱歉?原文“Bri...

Different countries have different customs. When you are in different countries, you should follow their customs.

In China, it’s impolite to talk when eating dinner. And you’re not supposed to start eating first if there are older people at the table.

Very often people who travel to the United States forget to tip(付小费). It is usual to tip waiters, taxi drivers and porters who help carry your bags. Waiters expect to get a 15% tip on the cost of your meal. Taxi drivers expect about the same amount.

In England, make sure to stand in line even if there are only two of you. It’s important to respect (尊重) lines there. It’s a good idea to talk about the weather. It’s a favorite subject of conversation with the British.

In Spain (西班牙), it’s a good idea to have a light meal in the afternoon if someone invites you for dinner. People have dinner very late, and restaurants do not generally open until after 9:00 pm.

In Saudi Arabia (沙特阿拉伯), men kiss one another on the cheek (脸颊). Your host may welcome you with a kiss on both cheeks. It is polite for you to do the same.

In Japan, people usually give personal or business cards to each other when they meet for the first time. When a person gives you a card, don’t put it into your pocket (口袋) as soon as you get it. The person expects you to read it.

Don’t forget to be careful of your body language to express something in conversations. A kind of body language that is acceptable in one culture may be impolite in another.

1.How many countries are mentioned in this passage?

A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.

2.If you travel to the US, you spend $ 200 on a taxi ride and $320 on a meal, you are supposed to tip ______ in total.

A. $520 B. $78 C. $156 D. $60

3.Which of the following is True?

A. You are expected to kiss your host on the cheek in Japan.

B. Generally, restaurants don’t offer dinner after 9:00 pm in Spain.

C. It’s impolite to eat first if there are older people at the table in China.

D. You don’t need to stand in line if there are two people waiting for a bus in England.

1.C 2.B 3.C 【解析】试题本文主要介绍了不同国家不同的风俗习惯。 1.题意:这篇文章提到了多少个国家?考查细节理解题。根据第2—7自然段的开头,可知顺次提到了中国、美国、英国、西班牙、沙特和日本,共计六个国家,故选C。 2.题意:如果你到美国旅行,你会花200美元坐出租车,320美元在餐费上,你总共要小费 。考查数字理解题。根据Waiters expect ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网