题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。请将答案写在答题卡相应的位置上。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

place pay with other grade fun cost shake early sell busy for

Ever year, schools in Australia have a “Big Day.” Students put their old things on sale for charity. The money will be used to help 1. But at my school, the topic of Big Day is only about eating!

After lunchtime, different grades got a 2. All the students took turns running their 3 place. Each one only had 10 minutes so that everyone could have 4. Every place had their main products.

For example, as 10th graders, we 5different drinks. The most popular one was an Oreo milk shake 6ice cream. For grade eleven’s place, the focus was the cheap lollipops(棒棒糖),which only 7$ 1 per packet.

I could only work from 1:50 pm to 2 o’ clock. But it was the8 10 minutes of the activity. I arrived at our place three minutes 9.

My partners waved at me and said, “Come here! We need some help!" I was pulled to a table with a lot of paper cups. I was asked to shake each cup for 30 seconds to make it taste better.

However, when I 10 the first cup for nearly 20 seconds, the salesman shouted," Hey! Hurry up! People are waiting!" So I speeded up and finally gave it to the customer. Gradually I wore out and I couldn’t even feel my own wrist(手腕). Finally, I finished my work and bought a milk shake. It tasted a little bit bitter.

【答案】

1others

2place

3grade’s

4fun

5sold

6with

7cost

8busiest

9early

10shook

【解析】

文章介绍澳大利亚学校为慈善募捐举行的庆典活动“Big Day”。

1句意:钱将用来帮助别人。

观察句子,这里应该是缺少一个宾语,根据前文提到“Students put their old things on sale for charity. 学生们把他们的旧东西拿去义卖。”那么可知应该是应该是捐钱帮助他人,再结合所选词“other其他的”其变形“others其他人”,符合句意,故答案为others

2句意:每个年级都有自己的摊位。

观察句子,这里缺少一个宾语,根据下文“All the students took turns running their grade’s place.所有的学生轮流管理他们年级的位置。”,且下文多次提到“place ,故答案为place

3句意:所有的学生轮流经营他们年级的摊位。

观察句子,这里应该需要的是一个词修饰名词place,结合上句“different grades got a place . 不同的年级得到了一个名额。”可知这里应该是说“他们年级的位置”,故用名词所有格“grade's”,故答案为grade’s

4句意:每个孩子都能取得乐趣。

观察句子,再结合所选词“have fun取得乐趣,玩得开心”符合句意,故答案为fun

5句意:例如,作为10年级学生,我们销售不同的饮料。

观察句子,这里缺少的是谓语动词,结合文意,这里是销售东西来筹钱,那么这里应该是销售不同的饮料,结合所选词“sell销售”符合句意,注意到短文是讲述已经发生的事,那么应该用一般过去时,故答案为sold

6句意:最受欢迎的是奥利奥奶昔配冰激凌。

观察句子,这里应该是介词短语作定语修饰milk shake ,观察所选词“with表伴随”,这里是指“加了冰淇淋的奶昔”,故答案为with

7句意:棒棒糖价值一美元。

观察句子,这里缺少的是谓语动词,根据“物+cot + 价钱”,符合句意,故答案为cost

8句意:但这是活动中最忙的10分钟。

从下文的内容“So I speeded up and finally gave it to the customer.所以我加快了速度,最后把它给了顾客。”可看出,作者工作的时间是他们那个摊位最繁忙的时间段,可知应该用最高级,故答案为busiest

9句意:我提前三分钟到了我们的位置。

因为上文提到“最繁忙的时段”,所以作者要提前几分钟到,这里是修饰动词应该用副词形式,故答案为early

10句意:然而,当我摇晃第一个杯子近20秒时。

根据上文 I was asked to shake each cup for 30 seconds to make it taste better”提示,可知作者的任务是“摇晃奶昔”。时态是一般过去时,故答案为shook

练习册系列答案
相关题目

【题目】 “Ghost of the Future!” Scrooge exclaimed, “I fear you more than any ghost I have seen. But as I know your purpose is to do me good, and as I hope to live to be another man from what I was, I am prepared to accept your company, and do it with a thankful heart. Will you not speak to me?”

The ghost gave him no reply. It stopped beside one little group of business men. Seeing that the hand was pointed to them, Scrooge advanced to listen to their talk.

“No,” said a great fat man with a monstrous chin, “I don’t know much about it, either way. I only know he’s dead.”

“When did he die?” asked another.

“Last night, I believe.”

“Why, what was the matter with him?” asked a third man, taking a vast quantity of snuff out of a very large snuff-box. “I thought he’d never die.”

“God knows,” said the first, with a yawn.

“What has he done with his money?” asked the fourth man, a red-faced gentleman with a pendulous excrescence on the end of his nose, which shook like the gills of a turkey-cock.

“I haven’t heard,” said the first man with the large chin, yawning again. “Left it to his company, perhaps. He hasn’t left it to me. That’s all I know.”

This pleasantry was received with a general laugh.

“It’s likely to be a very cheap funeral(葬礼),” said the same speaker, “for upon my life I don't know of anybody to go to it. Suppose we make up a party and volunteer?”

“I don’t mind going if a lunch is provided.” said the gentleman with the excrescence on his nose. “But I must be fed, if I make one!”

Another laugh.

“Well, I am the most disinterested among you, after all,” said the first speaker, “for I never wear black gloves, and I never eat lunch. But I’ll offer to go, if anybody else will. When I come to think of it, I’m not at all sure that I wasn’t his most particular friend; for we used to stop and speak whenever we met. Bye, bye.”

Speakers and listeners strolled away, and mixed with other groups. Scrooge knew the men, and looked towards the ghost for an answer.

The ghost glided on into a street. Its finger pointed to two persons meeting. Scrooge thought that the answer might lie here.

1How did Scrooge feel when he saw the ghost of the future?

A.Bored.B.Fearful.C.Hopeless.D.Shy.

2How many businessmen were there in the talk?

A.3B.6C.5D.4

3Who was sure to know how the dead man dealt with his money?

A.The first businessman.B.The fourth businessman.

C.No one.D.All of the businessmen.

4What does the underlined word “advanced” in Paragraph 2 mean?

A.停止B.坚持C.提到D.前进

5What would happen next according to the last paragraph?

A.Scrooge would ask the ghost to explain to him.

B.The ghost would tell Scrooge the answer directly.

C.Scrooge would turn back to ask those businessmen to get the answer.

D.Scrooge would listen to the two persons for the possible answer.

【题目】阅读与回答问題。

As the global pandemic(流行病) speeds up, many are wondering about the effectiveness of masks and when it’s proper to wear them. Most people from the East believe that wearing a mask is important to control the spread of the novel coronavirus pneumonia (NCP新冠肺炎). But people in the West generally would argue that, unless one is already ill, wearing a mask is unnecessary.

In Eastern countries like China, mask-wearing has a long history in their cultures. In fact, people in the East wear masks not just to protect themselves from illness but also for a variety of other reasons.

In many Asian countries, masks are worn in many situations in daily life, such as doing housework or visiting patients in the hospital. They can give people the comfort of being protected.

In recent years, they are worn simply for beauty. Young people in Japan, for example, wear masks as a fashion statement, expressing their personal style through unique designs and patterns.

In Asia, wearing a face mask is also an expression of group-oriented values(集体主义).

Wearing a mask, one becomes part of a giant group. “People communicated their responsibilities to the social group of which they were members,” wrote Peter Baehr, a research professor in social theory at Lingnan University, Hong Kong.

In Western countries, however, individual values are the most important.

As a citizen, it is one’s duty to prevent the spread of illness in following ways, such as washing one’s hands and limiting one’s contact with others. A face mask is kept only for those showing symptoms(症状) of illness.

Whether from the East or the West, social culture has played an important role in one’s decision about whether or not to wear a mask. That’s because human beings are social creatures who consider much about what other members of society think of us. The most important thing is to respect others’ opinions, no matter how different they are.

1For most people from the East, what is of great importance to control the spread of NCP ?

2What can masks give people in many Asian countries?

3Why do young people in Japan wear masks?

4Who is a face mask kept only for in Western countries?

5If you are a citizen in Western countries, how can you prevent the spread of illness?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网