题目内容

—What did our geography teacher say?

—She told us that the earth _____ around the sun.

A.movesB.moved C.has movedD.was moving

 

A

【解析】

试题分析:句意:-我们的地理老师说什么了?-她告诉我们地球围绕太阳转。本题考查的是宾语从句中的时态,当主句使用的是现在时态时,从句中可以使用适当的任意时态;但是当主句是过去时态是,宾语从句中只能使用过去时态。有一种情况例外,即宾语从句中表示的是科学真理或客观事实时,仍然用一般现在时。这里地球围绕太阳转就是一个科学真理,故应该用一般现在时态。故选A。

考点:考查时态

 

练习册系列答案
相关题目

The Red Cross Society of China(RCSC)(中国红十字会)has so far received 150 million yuan (18 million U.S. dollars) as donation (捐款) for tsunami-hit (遭受海啸袭击的) countries, reports from the RCSC said on January 14, 2005.

2.66 million U.S. dollars of the money were sent to Indonesia, Sri Lanka, Thailand and Maldives soon after they were hit by the killer disaster(灾难)late last month. The rest of the money will be sent for rebuilding villages, schools and orphanages (homes for children who lost their parents) in the disaster areas, the reports said.

According to the reports, two RCSC’s rescue (营救) teams have arrived in Indonesia and Sri Lanka on Friday. A third team will go to Thailand early next week.

The RCSC will report how much money has been collected and the uses of the money on its website on time, the reports said.

根据短文内容,选择正确答案。

1.The passage is probably from _____.

A.a newspaperB.an advertisement

C.an instruction (指导) bookD.a storybook

2.Which countries were hit by a tsunami (海啸)?

A.Indonesia, China.

B.Indonesia, Sri Lanka, and Thailand.

C.Thailand, Japan and Maldives.

D.Sri Lanka, Australia.

3.How many RCSC’s rescue teams have arrived in the tsunami-hit countries?

A.One. B.Two.C.Three.D.Four.

4.The rest of the money will be used to rebuild _____ in the disaster area.

A.schools, airports and shops

B.villages, factories and stations

C.orphanages, gyms and schools

D.villages, schools and orphanages

5.Which statement is TRUE according to the passage?

A.The RCSC has so far received U.S. $ 20.66 million in donation for tsunami-hit countries.

B.A third team will be sent to Maldives next week.

C.Two RCSC’s rescue teams have arrived in Thailand.

D.The uses of the money will be reported on its website on time by the RCSC.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网