题目内容

【题目】Different countries have different ideas about manners-how you behave when you are eating.In England,table manners are important.Good table manners in England are as follows:

★How to sit:You should sit up straight in your chair.It is not a good idea to lean(倾斜)forwards or backwards.When you eat, you should not lean towards the plate,but bring the knife,fork or spoon towards you.At the same time,do not out your elbows on the table,nor reach over someone’s plate for something.

★Using your fingers:English people normally don’t pick food up with their fingers when they are eating main courses.If you are not sure,the safest is to use your knife or fork.There are,however,some foods that are usually eaten with fingers.They include sanwiches,burgers,crisps and fruit.

★Your mouth:It is not polite to talk with your mouth full of food,or to eat with your mouth open.And if possible,do not make any noises.Never lick(舔)your plate after eating.

★How much to eat:It is polite to eat the food that you have been offered,so a clear plate is a good plate.It shows that you enjoyed the food.If you can’t finish everything and need to leave a little,that’s also okay.You could say something like“That was very nice,thank you,but I’m just too full to eat another bite.”

【1】How should you sit when you are eating in England?

A.You should lean backwards.

B.You should lean forwards.

C.You should sit up straight in your chair.

【2】What food do Englishmen eat with their fingers?

A.Beef. B.Pizza. C.Juice.

【3】What is the good table manners in England?

A.Reach over someone’s plate for something.

span>B.Lick your plate after eating.

C.Eat an orange with fingers.

【4】What can we infer(推断)according to the passage?

A.Eating with the mouth closed is a good manner.

B.We mustn’t leave anything on the plate any time.

C.Saying sorry means we are full.

【5】What does the passage mainly talk about?

A.The differences between England and China.

B.Good table manners in England.

C.The importance of table manners.

【答案】

【1】C

【2】B

【3】C

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:本文介绍了英国的餐桌礼仪:在英国当你吃饭时,你应该在椅子上坐直了。吃主菜时不要用手指拿,吃三明治、汉堡、薯片和水果时,用手指拿着吃;满嘴食物的说话或者张着嘴吃东西是不礼貌的;吃光你盘里的东西是礼貌的。

【1】C 细节理解题。根据You should sit up straight in your chair.可知在英国当你吃饭时,你应该在椅子上坐直了,故选C。

【2】B细节理解题。根据 some foods that are usually eaten with fingers.They include sanwiches, burgers,crisps and fruit.可知英国人吃三明治、汉堡、薯片和水果时,用手指拿着吃。故此处吃比萨应用手指拿着吃。故选B。

【3】C细节理解题。根据 some foods that are usually eaten with fingers.They include sanwiches, burgers,crisps and fruit.可知在英国用手指吃水果、三明治、汉堡和薯条是有很好的餐桌礼貌的。故选C。

【4】A 细节理解题。根据It is not polite to talk with your mouth full of food,or to eat with your mouth open.可知满嘴食物的说话或者张着嘴吃东西是不礼貌的。因此闭着嘴吃东西是礼貌的,故选A。

【5】B概括归纳题。根据 Good table manners in England are as follows:可知本文主要讲述英国的餐桌礼仪。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Once upon a time, the colors of the world argued.

Green said, Clearly I am the most important.I am the sign of and hope.I am the color of grass, trees and leaves. me, all animals would die. said loudly.What is the color of the sky and the sea? Isnt water the most important thing for life? Yellow laughed, I bring laughter, happiness and warmth into the world.Every time people look at a , they start to smile.Without me there would be no fun. Orange said at the top of his voice, I am the color of health and strength.Think of carrots, pumpkins and oranges.When I fill the sky at or sunset, everyone is at my beauty. Red could it no longer, so he shouted, I an the color of danger and bravery.I give people courage.The colors went on .Their voices became louder and louder.The thunder(雷)got angry and the started to pour.When the colors began to cool, the rain said, You foolish colors! Don’t you know that each of you is special? hands and follow me. They did what they were told and together made the most beautiful rainbow(彩虹)。

【1】A.hope B.happiness C.health D.life

【2】A.Unlike B.Without C.Except D.Including

【3】A.Green B.Yellow C.Blue D.Orange

【4】A.sunflower B.cloud C.star D.river

【5】A.noon B.rainstorm C.evening D.sunrise

6Ashocked B.terrified C.ashamed D.encouraged

7A.hear B.enjoy C.stand D.receive

8A.saying B.talking C.shouting D.arguing

【9】A.snow B.wind C.rain D.storm

【10】A.Take B.Join C.Connect D.Catch

【题目】 短文改错 (共10小题,每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求间桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误。每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号^,并在其下面写出该增加的词。删除:把多余的词用(/)划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词,

2. 在答题卡的第六节的题上答题.

3. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.

Students these days often have a lot of worry. Sometimes they have problems with

their schoolwork, and sometimes with their friends. How can they deal these problems?

Laura Mills, the teenager from London, says,

“I think talking to someone help a lot. If we talk to someone, we’ll certainly feel

better than we don't.”

Laura once loses her wallet, and worried for days. She was afraid to tell her parents

about it for several days. In the end, she talked to her parents and we were really

understanding. They got her a new wallet and asked her to be most more careful.

“I will always remember share my problems in the future!” Laura says.

Robert Hunt advises students about common problems. He thinks the first step is to

find someone you trust to talk to. In English, we say that sharing a problem is like cut it

in half. So you’re halfway to solve a problem just by talking to someone about it.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网