题目内容
【题目】He cleans your house .He repairs your broken toys. He helps you with your homework. Even if you make a lot of trouble at school, he'll never stop loving you. WHO? It's your father, And you could never thank him enough for everything he has done for you. So don't forget to do something nice for him on Father's Day. It's always on the third Sunday in June. This year it's the nineteenth of June. How can we celebrate it and make it a special Father's Day? Here are Millie's and Ricky's ideas:
![]()
【1】Which day is Father's Day this year?
A. 9th June B. 19th June C. 9th July D. 19th July
【2】What will Millie probably NOT do on Father's Day this year?
A. Buy her dad some expensive American CDs.
B. Make her dad a beautiful card.
C. Write her dad a special letter.
D. Clean her dad's shoes.
【3】Which sentences should be put in “____________” the article?
A. Sometimes he is lazy.
B. Why not buy him a present?
C. He would do anything for you.
D. Father's Day began a long time ago.
【答案】
【1】 B
【2】 A
【3】 C
【解析】
短文大意:本文结合米莉和瑞奇的想法,告诉我们如何庆祝今年的父亲节,以使它成为一个特别的父亲节,表达自己的感恩之情。
【1】题意:今年父亲节是哪一天?考查细节理解题。根据This year it's the nineteenth of June.,可知是6月19日,故选B。
【2】题意:米莉今年父亲节可能不会做什么?考查细节理解题。根据米莉的计划Clean his shoes
,Write him a special letter., Make him a beautiful card,可知她并没有买CD Growing Pains的想法,故选A。
【3】题意:哪句话应该放在短文的划线处?考查文意理解题。A. Sometimes he is lazy. 有时他很懒。B. Why not buy him a present? 为什么不给他买一份礼物呢?C. He would do anything for you. 他会为你做任何事情。D. Father's Day began a long time ago. 父亲节很久以前就开始了。根据下文And you could never thank him enough for everything he has done for you. 你永远不会感谢他为你所做的一切,可知选C。
阅读理解,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。
【题目】I don't understand the text there are few new words in it.
A. even though B. because C. if D. and
【题目】
in the LANLEY SCHOOL of English Do you need to learn English for study or fun in summer holiday? Here’re our courses you can choose! | ||
3 courses | ||
Speaking | Writing | Listening |
-10 students -30-hour course -Monday to Friday -native teachers | -20 students -10-hour course -Saturday only -experienced teachers | -25 students -20-hour course -every day of the week -experienced teachers |
Opening Times Saturday-Sunday 10 a.m.-5 p.m.; Monday-Friday 9 a.m.-8 p.m. Contact Phone number: 02 0443 1566; 02 0443 1520 Email: English@lsofe.co.uk Find us 122A Great Eastern Street Lanleygate London | ||
【1】How many courses are there?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【2】When is the writing course?
A. Every day of the week. B. On Saturday only.
C. From Monday to Friday. D. On Monday only.
【3】If you want to learn from native teachers, you should choose _______ course.
A. speaking B. writing C. 10-hour D. 20-hour