题目内容

【题目】阅读短文,用方框中所给词或短语的正确形式填空,使文章通顺、连贯、合理。(每空只能填一个单词或一个短语,每个单词或短语限用一次)

be thirsty for, luckily, exact, reply, fame, shy, sell, Spain

Tess was a little 1 girl. Her brother was sick. But her family was too poor to send him to the hospital. "Only a miracle (奇迹)can save him now," said her dad.

Tess got out all the money she had saved. Then she walked a long way to the pharmacy(药店).

"May I help you?” the pharmacist(药剂师)asked.

"Well, my brother is sick,” Tess overcame(克服)her2 and answered. "My daddy says only a miracle can save him. So I 3 a miracle. How much is it?"

Miracles aren't 4 here. I'm sorry but I can't help you," the pharmacist said.

"I have money to pay. Just tell me how much it costs."

A well-dressed man was standing nearby. He asked the little girl, "What kind of a miracle does your brother need?”

"He needs an operation(手术).But my daddy can't afford it. " Tess 5 with tears in her eyes.

"How much do you have?" asked the man. "One dollar and 11 cents," Tess answered.

"Well,” smiled the man. "A dollar and 11 cents - that's just the price of a miracle for your little brother. Take me to your home. " He took her money.

That man was a 6 doctor. He gave the boy the operation for free. Soon the boy was healthy again and doing well.

"That operation, " her mom said to her dad, "was really a miracle. We are so 7 I wonder how much it would have cost."

Tess smiled. She knew 8 how much a miracle cost... one dollar and 11 cents... and the faith(信心)of a little child.

【答案】

1Spanish

2shyness

3am thirsty for

4sold

5replied

6famous

7lucky

8exactly

【解析】

文章大意:短文主要记叙了Tess的弟弟生病而无钱医治,Tess却没有放弃希望,带着一美元十一美分到药店寻找奇迹,终于感到了一位著名的医生为她的弟弟免费手术,而且手术很成功。

1句意:Tess是一个西班牙小女孩。

根据句意可知,空处的词应用名词“Spain西班牙”对应的形容词“Spanish西班牙的”,故答案为Spanish

2句意:Tess克服她的羞怯回答到。

根据句意,空处的词应是“羞怯”,因其在形容词性物主代词her之后,应是名词;shy是形容词,害羞的,对应的名词是shyness,羞怯,故答案为shyness

3句意:因此我很渴望奇迹。

根据前句My daddy says only a miracle can save him.我爸爸说只有奇迹能挽救他可知,空处的短语应是“渴望be thirsty for”,因主语是I,时态是一般现在时,所以系动词应用am,故答案为am thirsty for

4句意:这儿不卖奇迹。

根据句意可知,空处的词应是动词sell,并且和主语Miracles是被动关系,再结合aren’t的提示,应用一般现在时的被动语态,其构成形式be+donesell的过去分词是sold,故答案为sold

5句意:Tess眼里含着泪回答。

根据前句"He needs an operation(手术).But my daddy can't afford it. "他需要手术,但是我爸爸承担不起可知,空处的词应是动词“回答reply”,并且时态应是一般过去时,reply的过去式是replied,故答案为replied

6句意:那个男人是一名著名的医生。

根据后句Soon the boy was healthy again and doing well.很快这个男孩又恢复健康推测出,空处的词应是形容词“著名的”,fame是名词,名声,对应的形容词是famous,著名的,故答案为famous

7句意:我们是那么的幸运。

根据前句"That operation, " her mom said to her dad, "was really a miracle.那个手术确实是一个奇迹推测出,下句妈妈应是说“我们是那么幸运”;空处的词在系动词are之后,应为形容词,luckily是副词,幸运地,对应的形容词是lucky幸运的,故答案为lucky

8句意:她确切地知道手术花费了多少钱——一美元十一美分和这个孩子的信心。

根据句意可知,空处的词是修饰动词knew,应是副词“确切地”;exact是形容词,准确的对应的副词是exactly,确切地,故答案为exactly

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was at an exhibition of the artist's woks organized by the Red Cross. I was invited as a special guest to attend the exhibition. During this period, two cute girls of 16 or 17 years old came to me and asked me for my signature(签名).

“I haven't bought my pen. Is the pencil okay?" Actually, I knew they wouldn't refuse. I just wanted to show a well-known writers good manners to the common readers.

“Certainly,” the young girls readily agreed. I could see they were very excited. Of course their excitement also made me feel more pleased and satisfied. One of the girls handed her fine notebook to me. I turned over the cover of the notebook, wrote a few words of encouragement naturally and signed my name. The girl read my signature, frowned(皱眉), looked at me carefully and asked. “Aren’t you Robert Char?”

“No” I told her proudly, “I'm the author of Alice Adams, the winner of two Pulitzer Prizes.”

The young girl turned to the other, shrugged (耸肩) and said, “Mary, lend your rubber to me.” At that moment, all my pride turned into a bubble(泡泡) immediately. Since then, I always warn myself: no matter how outstanding you are, don't think highly of yourself.

1Why did the writer attend the exhibition? (不超过 8 个词)

_________________________________________________________________________________________________

2How did the writer feel when the two girls asked for his signature? (不超过 8 个词)

_________________________________________________________________________________________________

3What can you learn from this passage? (不超过 15 个词)

_________________________________________________________________________________________________

【题目】 What should we do if one of our classmates suddenly falls ill or gets hurt? Here are some steps you should follow. But always remember to look for medical care after first aid if the wound is serious.

Broken bones: Take away clothing from the wound. Use an ice pack. Don’t move the hurt body part while waiting for the doctor to arrive.

Animal bites: Wash the bite area with soap and water. Pack the wound with a clean cloth if it is bleeding. If the bleeding has stopped, cover the area with a bandage and take the person to the hospital. Make sure you remember what kind of animal it is, so the doctor can find the right way to treat him or her at once.

Fainting : Have him or her lie with feet lifted a little. Don’t move the body if you think there might be wounds from the fall. Make sure he or she can breathe and let in fresh air. Clean the person’s face with a cool cloth.

Nosebleeds: Have the person sit up with his or her head tilted(倾斜)forward a little. Do nothave the person tilt his or her head back because this may cause heavy breathing or coughing. Pinch(捏)the lower part of the nose for at least 10 minutes.

1What should we do first when an animal bite happens?

A.Put an ice pack on the wound.

B.Wash the bite area with soap and water.

C.Try to stop the bleeding with a clean cloth.

D.Take the hurt person to the hospital.

2Which of the following is NOT right when a boy’s nose bleeds?

A.Let his head not tilt back.B.Let his head tilt forward a little.

C.Let him sit up.D.Pinch his nose for less than l0minutes.

3What does the underlined word “fainting” most probably mean in Chinese?

A.触电B.昏厥C.中毒D.溺水

4What’s the main idea of the passage?

A.First aid for some accidental wounds.B.Steps of looking for medical care.

C.Advice on ways not to get hurt.D.Ways to ask for help in getting hurt.

【题目】 Colorado has more fourteeners — mountain peaks (山峰) over 14,000 feet — than any other state in the US. Many people believe that Colorado’s 53 fourteeners are reachable by only the most experienced mountaineers. In fact, climbing those fourteeners is hardly an impossible task for most climbers.

Surprisingly, unlike climbing Denali (the highest point in North America), a climb to one of Colorado’s 14,000-foot peaks seldom takes more than a day. Pikes Peak is a well-known difficult climb, yet a college teacher in his middle seventies makes the climb every day in the summer. A friend of mine, Carson Black, in a day, once climbed four fourteeners. Three of them — Crestone Peak, Crestone Needle, and Kit Carson Peak — are the most difficult in the state. Only a handful of climbs took more than a day.

Colorado’s 14,000-foot peaks are also easy to climb because they often require no special climbing tools. The climb to Capitol Peak is probably the most difficult, yet most climbers who carry ropes don’t use them when they see the ridge ( ) is not very frightening. The highest peak in the state, Mt. Elbert, is so simple to climb that one man rode a 24-year-old bicycle to the peak last year.

Another sign that climbing Colorado’s highest peaks is not very difficult is the number of climbers each summer. After going down from Torreys Peak one weekend in August, I counted over seventy cars in the parking lot. On a weekend of another August, I passed fifty people in different stages (路段) of Mt. Elbert. Last year, 4,226 people climbed Longs Peak. Its parking lot today is about a quarter-mile long.

In a word, Colorado’s peaks are not hard to climb. Most of them take only a day to climb, require no more than simple climbing skills, and are topped by many people each year.

1What does the writer think of many people’s belief in Paragraph 1?

A.He disagrees with it.B.He worries about it.

C.He is uncertain about it.D.He pays little attention to it.

2Which of the following climbs may take more than a day?

A.Climbing Crestone Needle.B.Climbing Crestone Peak.

C.Climbing Pikes Peak.D.Climbing Denali.

3What may be the writer’s advice for Capitol Peak climbers?

A.Ropes are usually necessary.B.It is better to reach the top by bike.

C.No special climbing tools are needed.D.Climbing the peak is not as easy as expected.

4Why does the writer mention Longs Peak’s parking lot?

A.To prove it has a parking problem.B.To advise climbers to travel by car.

C.To show its effort to draw climbers.D.To show the large number of climbers.

5What is the main idea of the passage?

A.Colorado has the most fourteeners in the US.B.Colorado’s fourteeners can be easily climbed.

C.Topping a Colorado fourteener takes courage.D.Climbing Colorado’s peaks requires experience.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网