题目内容

One day, Miss Rabbit went out to look for food. She found a big pumpkin. She was very happy and decided to carry it home. It was too heavy for her to carry and soon she got tired. Just then, Mr Panda came over on his bike. Mr Panda stopped and asked her what happened. Miss Rabbit told him about her trouble but she refused Mr Panda's help. Miss Rabbit saw the wheels of the bike and came up with a good idea. She turned the pumpkin over and rolled(滚动) it as a wheel. It worked. It was much easier and soon she arrived home. How clever she was!

1.Why was Miss Rabbit tired when she carried the pumpkin home?

A. Because the pumpkin was too small. B. Because she was too weak.

C. Because she was not strong enough. D. Because the pumpkin was too heavy.

2.Mr Panda came _______.

A. on foot B. by bus C. by bike D. by car

3.What made Miss Rabbit come up with a good idea?

A. Mr Panda. B. Mr Panda's help.

C. The wheels of Mr Panda's bike D. Miss Rabbit's cleverness.

4.Miss Rabbit carried the pumpkin home _______.

A. by carrying it on the bike B. with the help of Mr Panda

C. by rolling it D. on her own bike

5.The underlined phrase 'came up with a good idea' means '_______' in Chinese.

A. 想出了一个好主意 B. 带来一个好主意

C. 和好主意一起过来 D. 一个好主意上来了

1.D 2.C 3.C 4.C 5.A 【解析】短文大意:兔子小姐在寻找食物时发现了一个大南瓜,想把它带回家,但由于南瓜太重了,搬了一会儿就筋疲力尽了。后来熊先生骑自行车路过,主动提出帮助,但兔子小姐拒绝了熊先生的好意,但聪明的兔子姐姐受到了自行车轮子的启发,把南瓜当成轮子滚回了家。 1.细节理解题。根据文中句子“It was too heavy for her...
练习册系列答案
相关题目

阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。

Who is the greatest teacher in Chinese history? Many people would think of Confucius, whose birthday was September 28. Although he lived over 2,000 years ago, 1.

Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. 2. His father died when he was only 3. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn’t give up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.

Later, he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. 3.

Today, people still follow Confucius’ lessons. He told us that we all have something worthy to be learned. “When I am with three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities and follow them.”

4. “All study but no thinking makes people puzzled (困惑的). All thinking but no study makes people lazy.”

Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. 5. “A person should be strict with himself, but be kind to others.” he said.

A. He had a hard childhood.

B. He had about 3,000 students in his lifetime.

C. No one has something worthy to be learned.

D. He also taught us that thinking is very important in study.

E. His most important teachings are about kindness and good manners.

F. people still remember and respect him for his contribution to the education today.

1.F 2.A 3.B 4.D 5.E 【解析】本文介绍了孔子的生平以及他的教育理念。 1.F 根据Although he lived over 2,000 years ago,可知此处与“尽管他生活在2000多年前”之间是让步关系,后半句与2000多年前对比,应是现在人们仍然记着他,故选F。 2.A 根据His father died whe...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网