题目内容

【题目】 Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called heads-down Tribe(低头族)". Are you heads-down tribe member? Heads-down tribe members now can be seen everywhere.

More and more traffic accidents are happening because drivers use mobile phones when they are driving. In order to make drivers pay more attention to driving, some new traffic rules have been made. For example, heads-down tribe members who use mobile phones while driving will be fined 200.

As we can see above, using mobile phones may cause accidents and even cost money. Besides, more and more interesting things happen to the "Heads-down Tribe". According to a piece of interesting TV news, a man in America kept using his mobile phone on his way home. Suddenly, he bumped (撞上) into a big lost bear. When he lifted his eyes from the phone, he was so scared that he ran away as quickly as possible.

Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones. It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal. Some of them even have fun communicating with others on the phone all the time.

Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life. Are mobile phones good or bad? It depends on how people use them. Let's be "healthy" users and try not to be the" Heads-up Tribe".

1Who are called the "Heads-down Tribe" according to the passage?

A.People who are always looking for something with their heads down.

B.People who are always looking at their mobile phones with their heads down.

C.People who are always sad with their heads down.

D.People who are always thinking with their heads down.

2What will happen to heads-down tribe members if they use mobile phones while driving ?

A.They will be fined.B.Their phones will be taken away.

C.They will be given 200.D.Their driving license will be taken away.

3Where did the American probably bump into the bear?

A.At a zoo.B.In the street.

C.In his house.D.In the mountains.

4What is the main idea of the passage?

A.Mobile phones are helpful and necessary.B.Let's try to be the " Heads-down Tribe".

C.We should use mobile phones right.D.We shouldn't use mobile phones any more.

【答案】

1B

2A

3B

4C

【解析】

文章大意:今天,越来越多的人总是低着头看手机。这些人被称为"低头族"。你是低头族的成员吗?低头族现在到处可见。

1细节推理题。根据 Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called the "Heads-down Tribe(低头族) 如今,越来越多的人总是低着头看手机,这些人被称为“低头族(heads down Tribe)”。可知人们把总是看着手机的人们称为“低头族”。故答案为B

2细节理解题。根据 For example, heads-down tribe members who use mobile phones while driving will be fined 200.”例如,在开车时使用手机的人将被罚款200元。可知他们将被罚款。故答案为A

3推理判断题。根据“According to a piece of interesting TV news, a man in America kept using his mobile phone on his way home. Suddenly, he bumped(撞上) into a big lost bear”据一则有趣的电视新闻报道,一名美国男子在回家的路上不停地使用手机。突然,他撞上了一只丢失的大熊。既然是在回家的路上,应该是在街上。故答案为B

4主旨大意题。根据“Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life. Are mobile phones good or bad? It depends on how people use them. Let's be "healthy" users and try to be the "Heads-up Tribe"。”手机是现代生活中有用和必要的工具。手机是好是坏?这取决于人们如何使用手机。让我们成为“健康的”用户,尽量成为“抬头族”。可知文章说的是我们应该正确使用手机。故答案为C

先通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。细节题较为简单,在正确理解题目后,仔细阅读短文,找出符合答案的相关句子,仔细推敲,确定答案。例如第1小题,细节理解题。根据 Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called the "Heads-down Tribe(低头族) 如今,越来越多的人总是低着头看手机,这些人被称为“低头族(heads down Tribe)”。可知人们把总是看着手机的人们称为“低头族”。故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
She had been shopping with her Mom in Wal-Mart. She must have been 6 years old. It was raining hard outside. We all stood there, just inside the door of the Wal-Mart. We all waited.
Her voice was sweet as it 1 the daydream we were all caught in. ―Mom, let's run through the rain. She said.
What? Mom asked.
Let's run through the rain! She repeated.
No, honey. We'll wait 2 it slows down a bit. Mom replied.
This young child waited about another minute and repeated, ―Mom, let's run through the rain. ―We'll get 3 if we do. Mom said.
No, we won't, Mom. That's not what you said this morning. the young girl said as she held her Mom's arm.
This morning? When did I say we could run through the rain and not get wet?
Don't you remember? When you were talking to Daddy about his cancer (癌症), you said, if God can get us through this, he can get us through anything!
We all stood dead silent. I promise you couldn't 4 anything but the rain. No one came or left in the next few minutes. Mom thought for a moment about what she could say.
Now some would laugh at the girl for her being silly. Some might even fail to notice what was said. But this was a 5 of importance in a young child's lifetime when trust can be cared for, it will grow into faith (信念). ―Honey, you are right. Let's run through the rain. If get wet, well maybe we just need washing. Mom said. Then off they 6.
We all stood watching, smiling and laughing as they rushed past the cars. They held their shopping bags over their heads. They got wet. But they were 7 by a few who laughed like children all the way to their cars. And yes, I 8. I ran. I got wet. I needed washing. Sometimes your money can be taken away, and your health can be taken away. But no one can 9 take away your precious memories. So, don't forget to make time and take the chances to make 10 every day!
To everything there is a season and a time to every purpose under heaven. I hope you still take the time to run through the rain.
(1)A.hit B.broke C.built D.described
(2)A.since B.so C.until D.for
(3)A.funny B.wet C.sick D.hurt
(4)A.smell B.touch C.taste D.hear
(5)A.condition B.behavior C.step D.moment
(6)A.jumped B.took C.ran D.got
(7)A.followed B.criticized C.changed D.recognized
(8)A.realized B.accepted C.reviewed D.did
(9)A.ever B.yet C.never D.almost
(10)A.suggestions B.memories C.friends D.introductions

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网