题目内容
【题目】 Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called heads-down Tribe(低头族)". Are you heads-down tribe member? Heads-down tribe members now can be seen everywhere.
More and more traffic accidents are happening because drivers use mobile phones when they are driving. In order to make drivers pay more attention to driving, some new traffic rules have been made. For example, heads-down tribe members who use mobile phones while driving will be fined 200.
As we can see above, using mobile phones may cause accidents and even cost money. Besides, more and more interesting things happen to the "Heads-down Tribe". According to a piece of interesting TV news, a man in America kept using his mobile phone on his way home. Suddenly, he bumped (撞上) into a big lost bear. When he lifted his eyes from the phone, he was so scared that he ran away as quickly as possible.
Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones. It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal. Some of them even have fun communicating with others on the phone all the time.
Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life. Are mobile phones good or bad? It depends on how people use them. Let's be "healthy" users and try not to be the" Heads-up Tribe".
【1】Who are called the "Heads-down Tribe" according to the passage?
A.People who are always looking for something with their heads down.
B.People who are always looking at their mobile phones with their heads down.
C.People who are always sad with their heads down.
D.People who are always thinking with their heads down.
【2】What will happen to heads-down tribe members if they use mobile phones while driving ?
A.They will be fined.B.Their phones will be taken away.
C.They will be given 200.D.Their driving license will be taken away.
【3】Where did the American probably bump into the bear?
A.At a zoo.B.In the street.
C.In his house.D.In the mountains.
【4】What is the main idea of the passage?
A.Mobile phones are helpful and necessary.B.Let's try to be the " Heads-down Tribe".
C.We should use mobile phones right.D.We shouldn't use mobile phones any more.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
文章大意:今天,越来越多的人总是低着头看手机。这些人被称为"低头族"。你是低头族的成员吗?低头族现在到处可见。
【1】细节推理题。根据 “Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called the "Heads-down Tribe(低头族)” 如今,越来越多的人总是低着头看手机,这些人被称为“低头族(heads down Tribe)”。可知人们把总是看着手机的人们称为“低头族”。故答案为B。
【2】细节理解题。根据 “For example, heads-down tribe members who use mobile phones while driving will be fined 200.”例如,在开车时使用手机的人将被罚款200元。可知他们将被罚款。故答案为A。
【3】推理判断题。根据“According to a piece of interesting TV news, a man in America kept using his mobile phone on his way home. Suddenly, he bumped(撞上) into a big lost bear”据一则有趣的电视新闻报道,一名美国男子在回家的路上不停地使用手机。突然,他撞上了一只丢失的大熊。既然是在回家的路上,应该是在街上。故答案为B。
【4】主旨大意题。根据“Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life. Are mobile phones good or bad? It depends on how people use them. Let's be "healthy" users and try to be the "Heads-up Tribe"。”手机是现代生活中有用和必要的工具。手机是好是坏?这取决于人们如何使用手机。让我们成为“健康的”用户,尽量成为“抬头族”。可知文章说的是我们应该正确使用手机。故答案为C。
先通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。细节题较为简单,在正确理解题目后,仔细阅读短文,找出符合答案的相关句子,仔细推敲,确定答案。例如第1小题,细节理解题。根据 “Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called the "Heads-down Tribe(低头族)” 如今,越来越多的人总是低着头看手机,这些人被称为“低头族(heads down Tribe)”。可知人们把总是看着手机的人们称为“低头族”。故答案为B。
【题目】 Miss White is in Beijing on vacation. Here is her hotel card. Have a look at it and answer the question.
Welcome to Garden Hotel | ||
Garden Hotel | Happy Street | Phone Number 836—45792 |
Sunny Street | ||
Park Bank | Happy Street | Buses to the hotel Bus No. 103 Bus No.5 Bus No.39 |
【1】Where is Miss White?
A.In DalianB.In BeijingC.In Shenzhen
【2】Where is the hotel?
A.Near the bank.
B.Behind the bank.
C.Across from the park.
【3】Miss White can take ______ to the hotel
①Bus No. 3 ②Bus No. 5 3.Bus No.39
④Bus No.103
A.123B.234C.134