题目内容
【题目】 This is interesting to me because I've noticed the change in Chinese products over time in Pakistan. It’s true that during the 1990s, Chinese products were thought of as something of low quality. They were bought by the poor and not expected to last long. I remember they were cheap toys, clothes, etc.
Last month, I was in the market to buy some sheep. While talking with the sheep keeper, I noticed something like a radio around his neck. I asked him what it was. He showed it to me and I was surprised to see that it was a cool music player. There was also a cell casing on the back. I asked him where he got this and why. His reply was:
"I get bored when I take my sheep out to the mountains for feeding. So I got this from the local shop that sells Chinese products. I can keep it charged using the sun only and have a few cheap cells to keep it going when needed. I can listen to the radio, some songs on the player. This helps me pass the time when I have to feed my sheep."
But why this player? Why not some others?
"It's made in China and cheap enough for me to afford. Another reason is that I couldn't find anything else that met my needs like this one."
It's clear that "made in China" really doesn't mean what it used to.
![]()
根据材料内容选择最佳答案。
【1】What did the writer want to buy in the market?
A.A music player.B.Some clothes.C.Some sheep.D.A radio.
【2】The sheep keeper used the music player to .
A.practice singingB.get more business
C.help his sheep eat moreD.kill time in the mountains
【3】Where did the sheep keeper get the music player?
A.From a local shop.B.From the writer.
C.From a Chinese friend.D.From a Chinese market.
【4】In the sheep keeper's opinion, the music player .
A.was popular with the local peopleB.was cheap and useful
C.looked like a radioD.could be better
【5】The writer writes the passage mainly to .
A.tell a story of a Pakistani farmer
B.introduce Chinese products in Pakistan
C.explain the great change in Chinese products
D.show the friendship between China and Pakistan
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
在巴基斯坦人的心目中,只有穷人才会使用产于中国的质量低下的产品,本篇作者通过一个牧羊人对使用中国产的音乐播放器后的评价—— 又便宜又好用,说明中国产品质量已经提高很多
【1】细节理解题。根据第二段“Last month, I was in the market to buy some sheep”可知作者要买羊,故选C。
【2】细节理解题。根据第三段“I get bored when I take my sheep out to the mountains for feeding. So I got this from the local shop that sells Chinese products”可知牧羊人用音乐播放器是为了在山上放羊打发时间,故选D。
【3】细节理解题。根据第三段“So I got this from the local shop that sells Chinese products”可知牧羊人从当地一家商店买音乐播放器,故选A。
【4】推理判断题。根据第三段“I can keep it charged using the sun only and have a few cheap cells to keep it going when needed. I can listen to the radio, some songs on the player. This helps me pass the time when I have to feed my sheep牧羊人只需几个便宜的电池就可以利用太阳充电,帮他度过牧羊的时间"”可知在牧羊人的心里,这个音乐播放器是由便宜又好用;故选B。
【5】主旨大意题。在巴基斯坦人的心目中,只有穷人才会使用产于中国的质量低下的产品,本篇作者通过一个牧羊人对使用中国产的音乐播放器的评价—— 又便宜又好用,说明中国产品质量发生很大的变化,故选C。