题目内容

【题目】书面表达

根据下面一段文字,写一篇介绍David的文章。

1 David于2000年12月出生于丹阳的一个小镇,属龙,他从小喜爱打篮球并且篮球打得好。他性格活泼,精力充沛,爱参加各种活动。他也很聪明,擅长数理化。他是班上的尖子生之一,但他很谦虚,从不炫耀,乐于助人。他心地善良,常捐钱捐物给需要的人。他受妈妈影响最大,他妈妈教育他要有爱心。他喜爱红色,认为红色使人易于采取行动,也认为红色能给人带来好运。

2他爱玩电脑游戏,并在星期天玩两个小时。他认为他能平衡爱好和学习。

3他很自信,认为他只要努力没有做不成的事。去年他被选为初三(一)班的班长。

4他梦想当一个像姚明一样的伟大的篮球队员。

词数八十以上,可以发挥,但必须包含以上要点。

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

【答案】

David was born in a small town, Danyang on December 2000.He was the dragon.When he was a child, he was fond of playing basketball and played basketball well. He is lively, and he loves to take part in activities. He is also very smart and good at math. He is one of the top students in the class, but he is very modest.He never shows off, and he is ready to help others. He is kind-hearted.He often donates money to people in need. He was affected by the mother, his mother taught him to love. He is fond of red.He thinks red can make a person easy to take action, and red can bring good luck.

He likes to play computer games, and he plays two hours on Sunday. He thinks he can balance the interests and learn.

He is very confident that he can try to do what he can do. Last year he was elected as the monitor of the class.He dreams of being a great basketball player like Yao Ming.

【解析】

试题分析:本篇作文叫小作者介绍David的情况,小作者首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。注意文章文体、人称和时态。要求介绍。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。小作者还必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

写作亮点:这篇短文不仅使用了大量的的短语,可见该生英语功底扎实。如He often donates money to people in need. He was affected by the mother, his mother taught him to love. He is fond of red.He thinks red can make a person easy to take action, and red can bring good luck等使文章的表达更丰富,更有逻辑性,更富有条理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was once a man called Mr. Flowers, and flowers were his only joy in life. He spent all his free time in one of his four glass-houses and grew flowers of every color, with long and difficult names, for competitions (比赛). He tried to grow a rose of a new color to win the silver cup (银杯) for the Rose of the Year.

Mr. Flowers’ glass-houses were very near to a middle school. Boys of around thirteen of age were often tempted (引诱) to throw a stone or two at one of Mr. Flowers’ glass-houses. So Mr. Flowers did his best to be in or near his glass-houses at the beginning and end of the school day.

But it was not always possible to be on watch at those times. Mr. Flowers had tried in many ways to protect his glass, but nothing that he had done had been useful. He had been to school to report to the headmaster; but this had not done any good. He ha-d tried to drive away the boy that threw stones into his garden; but the boys could run faster than he could, and they laughed at him from far away. He had even picked up all the stones that he could find around his garden so that the boys would have nothing to throw; but they soon found others.

At last Mr. Flowers had a good idea. He put up a large notice (布告) made of good, strong wood some meters away from the glass-houses. On it he had written the words: DO NOT THROW STONES AT THIS NOTICE. After this, Mr. Flowers had no further trouble; the boys were much more tempted to throw stones at the notice than at the glass-houses.

【1】It was Mr. Flowers’ hope to ________.

A. build glass-houses in his free time

B. grow the Rose of the Year in a silver cup

C. win a silver cup for growing a rose of a new color

D. grow a rose with the longest name

【2】 Boys were often tempted to ________.

A. throw stones at Mr. Flowers’ glass-house

B. throw stones at Mr. Flowers from their school

C. be in or near by Mr. Flowers’ glass-houses

D. play with Mr. Flowers near his glass-houses

【3】 Mr. Flowers stayed in or near by his glass-houses _______.

A. at times when school-boys were walking near them

B. all the school day when there were no boys about

C. where he could not be seen by the boys passing

D. in his free time at the beginning and end of the school day

【4】 Mr. Flowers had tried to ______ to protect his glass.

A. be on watch in his free time

B. ask the headmaster for help

C. pick up all the stones around his garden

D. do all the above

【5】Mr. Flowers’ good idea was to ______.

A.write some words on the glass

B. put up a large notice to cover his glass-houses

C. give the boys something else to throw stones at

D. send for policemen

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网