题目内容

【题目】阅读下面的短文,按要求完成后面各题。

When you are in Hong Kong, you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left. It is different from that in other areas of China. If you are first time to come to Hong Kong, you must look to the right side and then the left before you cross the street.

If the traffic lights are green, the traffic can go, but people on foot mustn’t cross. They can go across the street when the traffic lights are red.

When people go to or come from work in the morning and evening, the streets are very busy. Traffic is the most dangerous then, especially for the children.

When you go by bus in Hong Kong, you have to be careful, too. You must always remember the traffic moves on the left. So you must be careful. Have a look first, or you will go the wrong way.

In Hong Kong, there are many big buses with two floor, and you can sit on the second floor.

From there you can see the view of the whole city well. It’s very interesting.

1Why must you be very careful in the streets in Hong Kong? (no more than 8 words)

2What should you do before you cross the streets? (no more than 17 words)

3What can people on foot do if the traffic lights are red? (no more than 7 words)

4请将文中画线的句子翻译成汉语。

5给短文拟一个适当的英文题目。

【答案】

1Because the traffic drives on the left.

2We must look to the right side and then the left before we cross the street.

3They can go across the street.

4在香港,有很多大的双层巴士,而且你可以坐在巴士的第二层。

5The Traffic in Hong Kong

【解析】

这是一篇说明文。本文主要讲述了香港的交通。香港的交通靠左行驶,与中国其他地方不同,因此遵守交通规则很重要;同时介绍了香港的双层巴士。

1细节理解题。根据第一段第一句“because the traffic drives on the left”可知香港的交通靠左行驶,所以在大街上要格外小心。故答案为Because the traffic drives on the left.

2细节理解题。根据第一段最后一句“you must look to the right side and then the left before you cross the street”可知在过马路之前你需要先看右边再看左边。故答案为We must look to the right side and then the left before we cross the street.

3细节理解题。根据第二段“They can go across the street when the traffic lights are red”可知当交通灯是红色的时候,步行的人可以过马路。故答案为They can go across the street.

4句子翻译题。倒数第二段划线的句子“In Hong Kong, there are many big buses with two floor, and you can sit on the second floor ”是一个“there be”的句型,“and”前后的句子是并列关系;句子介绍香港的双层巴士。故答案为在香港,有很多大的双层巴士,而且你可以坐在巴士的第二层。

5标题概括题。文中出现频率较高的关键词是“traffic”;根据首句“When you are in Hong Kong, you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left”可知话题是关于香港的交通,因为交通是靠左行驶所以需要注意安全。标题可以概括为The Traffic in Hong Kong。故答案为The Traffic in Hong Kong.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We usually see ancient plants or insects in amber(琥珀). But recently, a group of researchers found something unusual in amber — a feathered tail!

The tail includes bones, soft tissue and even feathers. It is 37 mm long, which is about the length of a matchstick. It looks like a plant at first sight. But researchers later identified(确定) it as part of the tail of a dinosaur that couldn’t fly almost 100 million years ago.

Xing Lida of Beijing’s China University of Geosciences discovered the amber in a market in Myanmar in 2015. “It is an amazing fossil(化石) and the finest details of feathers can be seen in 3-D.” he said.

The researchers note in their paper that this finding is particularly special because, although dinosaur feathers have been found in amber before, we don’t know which dinosaurs they came from. But this time researchers know more.

The tail is likely to belong to a tiny dinosaur called coelurosaur. Famous coelurosaurs include the T-rex(霸王龙) and Velociraptor(迅猛龙) — the latter of which would finally evolve into birds.

So with the “once in a lifetime” finding, can we hope for the possibility of a real Jurassic Park (侏罗纪公园)? In the movie series, scientists bring dinosaurs back to life by getting their DNA from blood found in amber.

But Canadian scientist Ryan Mckellar said that although soft tissue and blood of the tail were found in the amber, no genetic material was kept. “The Jurassic Park answer is still a ‘no’ — this is in the science fiction.” he said.

1What do you know about the amber?

a. It is about 100 million years old. b. It was discovered in Myanmar.

c. It was discovered this year. d. It is a valuable fossil.

A.abB.bcC.acD.bd

2What does the underlined phrase “evolve into” in Paragraph 5 mean?

A.come intoB.break intoC.grow intoD.get into

3The movie Jurassic Park is mentioned to ________ .

A.talk about the use of DNA in this areaB.call on people to watch it

C.compare different dinosaursD.talk about science fiction

【题目】 Adding to the madness of the 2016 US presidential election is American lawyer(律师) Andrew Basiago. He says he has traveled through time nearly all his life, and is pretty sure that he’s going to become “either president or vice() president” between 2016 and 2028. Polling data(民意测评) is obviously useless to this guy.

Basiago’s greatest qualification(条件) to hold office, of course, is his first-hand information of past and future events. Basiago claims to have gone back in time to 1863 and witnessed Abraham Lincoln’s speech at Gettysburg. He’s also been to the future — the year 2054 — so he has an idea of the pitfalls(缺陷) that a president should be avoiding. Having traveled widely in time, Basiago has held conversations with President Bush, President Clinton, and President Obama decades before they were elected to office, telling them in advance of their presidencies. More importantly, he has been to Mars in 1981, which makes for rich experience in foreign relations.

1What is Andrew Basiago sure to become between 2016 and 2028?

___________________________________________________________

2What is almost useless to Basiago in his eyes?

___________________________________________________________

3What did Basiago witness when he went back in time to 1863?

___________________________________________________________

4What’s Basiago’s most important advantage to be the president?

___________________________________________________________

5How do you like traveling through time and space?(请自拟一句话作答)

___________________________________________________________

【题目】 McDull is a talking piglet(小猪). He isn’t smart or good-looking. But he has a heart of gold(金子). McDull lives with his mother Mrs Mak in Hong Kong. Before his birth, his father left them. Mrs Mak had to raise McDull by herself.

They are not rich, but Mrs Mak tries her best to make a good life for McDull. However, when McDull grows up, he becomes a detective(侦探) and leaves home. The mother and the son are not as close as before. Can they go back together and be close mother and son again?

You may find the answer by watching the movie McDull · Me & My Mum. The movie is the fifth in the McDull series. As the first appearance(出现) of McDull film, McDull became a popular cartoon character(角色) because of his spirit(精神) of never giving up. The funny piglet has many dreams but fails every time he tries. He is down, but he keeps trying and works hard for other dreams.

Mrs Mak doesn’t appear very often in the first four McDull movies. But in McDull · Me & My Mum, she is a main character. The film is about mother’s love.

1McDull must be a ________ piglet.

A.wildB.smartC.good-lookingD.brave

2McDull grew up ________.

A.with his fatherB.with his parentsC.with his motherD.alone

3Why does McDull leave his mother?

A.Because he becomes a detective.B.Because he finds his mother a detective.

C.Because he finds his mother not kind to him.D.Because his mother doesn’t like his dreams.

4The underlined “ giving up” means ________.

A.having dreamsB.stopping tryingC.feeling sadD.making wishes

5Which is TRUE about the latest McDull film?

A.It is the fourth in the McDull series.B.McDull’s mother seldom appears in the film.

C.It is a film about a son’s love for mother.D.It tells us a story between a mother and her son.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网