题目内容
【题目】 Nice to meet you! My name is Saihin, a panda, was born(出生)in Japan in 2019, live in zoo here. People say I am cute and healthy. I think they are right.
![]()
Today is the fourth of January. It's my birthday! The zoo staff(工作人员)make great “cake” for me. It looks like birthday cake but is not a real cake. It is my favorite bamboo(cake). There are also some interesting games. The staff make it for me to play and have fun. On the nice "cake", there are some carrots and apples, too. It looks like a birthday cake. I love the big "cake" because I can play and eat at the same time.
Many people come to my birthday party. They first watch a video about my big family. When they see me, they are excited. Some of them give me gifts(礼物). I' m so happy. I like these gifts. People also take lots of photos of me. We all have a great time!
【1】Panda Saihin lives in__________ now.
A.ChinaB.AmericaC.Japan
【2】How old is Saihin?
A.About one year old.
B.About two years old.
C.About eleven years old.
【3】Saihin can eat __________ at her birthday party.
A.bamboo and cake
B.carrots and bamboo
C.carrots and cake
【4】What can people do at Saihin's birthday party?
A.Have the birthday cake.
B.Watch a video.
C.Get gifts from the staff.
【5】What's the best title for the reading?
A.A Healthy Panda
B.People Like Pandas
C.A Great Party
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
文章大意:一个叫赛因的熊猫于2019年出生于日本,生活在动物园里。人们说它可爱又健康。一月四日是熊猫的生日!动物园工作人员为熊猫做了一个很棒的“蛋糕”。它看起来像生日蛋糕,但不是真正的蛋糕。这是熊猫的最喜欢的竹子(蛋糕)。还有一些有趣的游戏。工作人员让熊猫玩得开心。在漂亮的“蛋糕”上,还有一些胡萝卜和苹果。看起来像个生日蛋糕。熊猫喜欢这些礼物。人们也给熊猫拍了很多照片。他们都玩得很开心。
【1】细节理解题。根据文中“My name is Saihin, a panda, was born(出生)in Japan in 2019, live in zoo here” 我叫赛因,是只熊猫,于2019年出生于日本,生活在动物园里。可知,故答案为C。
【2】细节理解题。根据文中“My name is Saihin, a panda, was born(出生)in Japan in 2019” 我叫赛因。熊猫,于2019年出生于日本。和“Today is the fourth of January. It's my birthday!” 今天是一月四日。今天是我的生日。可知,故答案为A。
【3】细节理解题。根据文中“It looks like birthday cake but is not a real cake. It is my favorite bamboo( cake)” The staff make it for me to play and have fun. On the nice "cake", there are some carrots and apples, too. 它看起来像生日蛋糕,但不是真正的蛋糕。这是我最喜欢的竹子(蛋糕)。工作人员让我玩得开心。在漂亮的“蛋糕”上,还有一些胡萝卜和苹果。可知,故答案为B。
【4】细节理解题。根据文中“Many people come to my birthday party. They first watch a video about my big family.” 很多人来参加我的生日聚会。他们先看一段关于我大家庭的视频。可知,故答案为B。
【5】最佳标题。根据文章内容可知,本文主要是动物园工作人员为熊猫做了一个很棒的“蛋糕”。很多人来参加熊猫的生日聚会。可知,阅读的最佳标题是盛大的聚会,故答案为C。
【题目】(2011福建莆田)—Do you know the song Come on,Haixi?
—Yes,and I ________ sing it well.
A.must
B.can
C.need
【题目】
FOUND I found this card in the school library. Is it yours? My name is Alan Brown. Come and find me at Class 1 Grade 7. |
|
【1】________lost school ID card.
A.Alan BrownB.Emily Q. SmithC.Emily Brown
【2】The school ID card was found________.
A.in the school libraryB.in State UniversityC.in Class 1 Grade 7
【3】From the FOUND notice, we know that________ .
A.Alan Brown is a good teacher.
B.Emily Q. Smith can call Alan at 123456789.
C.Emily Q. Smith is a student from State University.