题目内容

【题目】 Nice to meet you! My name is Saihin, a panda, was born(出生)in Japan in 2019, live in zoo here. People say I am cute and healthy. I think they are right

Today is the fourth of January. It's my birthday! The zoo staff(工作人员)make great “cake” for me. It looks like birthday cake but is not a real cake. It is my favorite bamboocake. There are also some interesting games. The staff make it for me to play and have fun. On the nice "cake", there are some carrots and apples, too. It looks like a birthday cake. I love the big "cake" because I can play and eat at the same time

Many people come to my birthday party. They first watch a video about my big family. When they see me, they are excited. Some of them give me gifts(礼物). I' m so happy. I like these gifts. People also take lots of photos of me. We all have a great time

1Panda Saihin lives in__________ now

A.ChinaB.AmericaC.Japan

2How old is Saihin

A.About one year old

B.About two years old

C.About eleven years old

3Saihin can eat __________ at her birthday party

A.bamboo and cake

B.carrots and bamboo

C.carrots and cake

4What can people do at Saihin's birthday party

A.Have the birthday cake

B.Watch a video

C.Get gifts from the staff

5What's the best title for the reading

A.A Healthy Panda

B.People Like Pandas

C.A Great Party

【答案】

1C

2A

3B

4B

5C

【解析】

文章大意:一个叫赛因的熊猫于2019年出生于日本,生活在动物园里。人们说它可爱又健康。一月四日是熊猫的生日!动物园工作人员为熊猫做了一个很棒的“蛋糕”。它看起来像生日蛋糕,但不是真正的蛋糕。这是熊猫的最喜欢的竹子(蛋糕)。还有一些有趣的游戏。工作人员让熊猫玩得开心。在漂亮的“蛋糕”上,还有一些胡萝卜和苹果。看起来像个生日蛋糕。熊猫喜欢这些礼物。人们也给熊猫拍了很多照片。他们都玩得很开心。

1细节理解题。根据文中“My name is Saihin, a panda, was born(出生)in Japan in 2019, live in zoo here” 我叫赛因,是只熊猫,于2019年出生于日本,生活在动物园里。可知,故答案为C

2细节理解题。根据文中“My name is Saihin, a panda, was born(出生)in Japan in 2019 我叫赛因。熊猫,于2019年出生于日本。和“Today is the fourth of January. It's my birthday! 今天是一月四日。今天是我的生日。可知,故答案为A

3细节理解题。根据文中“It looks like birthday cake but is not a real cake. It is my favorite bamboo cake” The staff make it for me to play and have fun. On the nice "cake", there are some carrots and apples, too. 它看起来像生日蛋糕,但不是真正的蛋糕。这是我最喜欢的竹子(蛋糕)。工作人员让我玩得开心。在漂亮的“蛋糕”上,还有一些胡萝卜和苹果。可知,故答案为B

4细节理解题。根据文中“Many people come to my birthday party. They first watch a video about my big family. 很多人来参加我的生日聚会。他们先看一段关于我大家庭的视频。可知,故答案为B

5最佳标题。根据文章内容可知,本文主要是动物园工作人员为熊猫做了一个很棒的“蛋糕”。很多人来参加熊猫的生日聚会。可知,阅读的最佳标题是盛大的聚会,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever been in a conflict(冲突)? Do you know how to solve it? Conflict resolution is a peaceful way of trying to solve a conflict. Both sides in the conflict explain what they think happened to cause it. The person who listens to both sides is called the mediator(调解人).

After both sides tell what they think happened to cause the conflict, they discuss ways to solve it. They try to come up with a “resolution” that both sides agree to. They cannot be angry during the communication. Everyone should use good listening and attending skills while talking. If voices get too loud or it appears that someone is angry, the mediator will speak up and have them treat each other with respect. After different suggestions are shared in how to mediate the conflict, it is time for

discussing the best solution(解决办法).

Here is an example of how conflict resolution works step by step in a school playground setting:

Someone says a student pushed him on the football field.

The person who was accused as the “pusher” says it was actually an accident.

The person who was pushed gets the mediator.

The mediator takes the two persons to a quieter place, away from others to talk.

The mediator calms them down and lets them know he understands their feelings.

Each person describes what happened.

The mediator repeats what he heard, so it is clear to everyone.

The mediator asks for ideas to solve the problem.

The two persons offer their own solutions.

The two persons have a discussion and come to an agreement.

The mediator makes sure the persons follow the solution.

The mediator offers praise for solving the problem.

Conflict resolution can be used in many environments. It encourages people to tell what really happened, to share their feelings, and to work together peacefully to solve the problem. It offers people workable steps to reach an agreement with the help of a mediator.

【1】According to the passage, if two students have had a fight, they had better .

A.call the police B. get a mediator

C. ask parents for ideas D. describe the fight to teachers

【2】In conflict resolution, the mediator’s job is to .

A.describe what really happened to both sides

B.help both sides reach an agreement in a proper way

C.listen to both sides and then punish the trouble maker

D.write down what both sides have explained in the communication

【3】The underlined words was accused in this passage might mean in Chinese. A. 被惩罚 B. 被轻视 C. 被指责 D. 被否定

【4】The writer gives the example in the passage in order to .

A.show how a mediator works in a football match

B.help us know the importance of a mediator in daily life

C.show how conflict resolution is used in different environments

D.help us clearly understand the workable steps in conflict resolution

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网