题目内容

When your dream is to become a footballer and play for Barcelona, nothing should get in your way — even if you have no feet.

An 11-year-old schoolboy Gabriel Muniz, who was born without feet, will fly from his home in

Brazil to take part in the Spanish club’s summer training camp. Although he is disabled, Muniz is one of the top players at the school and captain of his gym class. He can run, dribble (运球), pass and strike the ball as well as any of his able-bodied teammates. He spends all his spare time on the football pitch.

His best friend Lucas Santos spoke about his abilities on a video for The Sun, “He is skillful, he goes after it, he is fearless and he knows how to organize plays. He also makes good passes.” Mum Sandra was thrilled that her son would achieve his dreams. She said, “He started walking before he was one. We would go after him, expecting him to keep falling, but he never fell.” Muniz’s gym

teacher added, “He is challenging the social norms (标准). When he arrived there, no one believed in

him.” But he showed to everyone that he could play as well as any other boy. So he was invited to go to Spain to show his talent.

The Spanish La Liga soccer club has offered to fly Muniz to Spain in September, where he’ll be able to show off his “fancy footwork” and meet his idol, Bar?a soccer player Lionel Messi.

Muniz wears a prosthetic (假体的) ankle and foot to help him get around in rainy weather. He

knows that his disability means he’ll never be able to play for a professional football team and so Muniz is hoping that football will one day become a Paralympic (残奥会的) sport.

1.Who praised Muniz’s football abilities?

A. His idol, Messi. B. His best friend.

C. His mum, Sandra. D. His gym teacher.

2.The underlined word “thrilled” in paragraph 3 has the similar meaning to .

A. excited B. worried C. disappointed D. interested

3.The time order of the following sentences is Muniz .

① played football well and became captain of his school gym class

② could walk without falling when he was very little

③ was asked to fly to Spain for a summer training camp

A. ①②③ B. ③②① C. ②①③ D. ②③①

4.We can tell that Muniz according to the passage.

A. has difficulty in living a normal life

B. dreams to play for a professional football team

C. will play football for the Spanish La Liga soccer club

D. hopes that playing football will be part of Paralympic Games.

5.Which saying can express the spirit of the passage?

A. Failure is the mother of success.

B. Never put off tomorrow what we can do today.

C. Where there is a will, there is a way.

D. A good beginning is half done.

1.B 2.A 3.C 4.D 5.C 【解析】文章讲述了一个没有脚的小男孩踢足球的故事。 1.根据His best friend Lucas Santos spoke about his abilities on a video for The Sun,可知是他最好的朋友;故选B 2.根据Mum Sandra was thrilled that her ...
练习册系列答案
相关题目

Reading newspapers has become an important part of everyday life. Some people read newspapers as the first thing to do in the morning, others read newspapers as soon as they have free time during the day so that they can learn what is happening in the world.

Sometimes, we do not have enough time to read all the news carefully, so we just take a quick look at the front page. At other times, we may be in such a hurry that we only have a few minutes to look at the headlines(标题) of the passage.

Newspapers can be found everywhere in the world. We can get many different kinds of newspapers in big cities, but in some mountain villages we can see few newspapers.

Some newspapers are published (出版) once a week, but most of the papers are published once a day with many pages, some even published twice a day! You know different people enjoy reading different newspapers. Some like world news, and others prefer short stories. They just choose what they are interested in.

Today newspapers in English have the largest numbers of readers in the world, The English language is so popular that many Chinese students are reading English newspapers such as China Daily or 21st Century. Also they bring us more and more information with internet.

1.People read newspapers in order to .

A. learn the latest news B. meet their own different needs

C. read the short stories D. find the morning news

2.From the passage we can see that when people get newspapers.

A. they read them very carefully B. they just read the headlines

C. not everyone reads all the pages D. they have no time to read them

3.Newspapers have so many pages because .

A. more and more people like to read them

B. people enjoy reading something different

C. newspapers become cheaper

D. more pages mean more money

4.Newspapers are the most popular in the world.

A. in English B. in Chinese C. in other language D. with many pages

1.B 2.C 3.B 4.A 【解析】本文主要介绍了阅读报纸已经成为我们日常生活的重要组成部分。报纸种类很多,不同的人喜欢读不同的报纸,通过读报纸人们就能知道世界上发生了什么事。英文报纸很受欢迎,许多中国学生读英文报《中国日报》和《21世纪报》。 1.细节理解题。根据第四段最后一句They just choose what they are interested i...

At the moment, it may be difficult to imagine, but many people believe that, by the year 2100, we will live on the planet Mars. Our own planet, Earth, is becoming more and more crowed and polluted. Luckily, we can start again and build a better world on Mars. Here is what life could be like.

First of all, transport should be much better. At present, our spaceships are too slow to carry large numbers of people to Mars-it takes months. However, by 2100, spaceship can travel at half the speed of light. It might take us two or three days to get to Mars!

Secondly, humans need food, water and air to live. Scientists should be able to develop plants that can be grown on Mars. These plants will produce the food and air that we need. However, can these plants produce water for us? There is no answer now.

There is a problem for us to live on Mars. Mars pulls us much less than the Earth does. This will be dangerous because we could easily jump too high and fly slowly away into space. To prevent this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves heavier.

Life on Mars will be better than that on Earth in many ways, People will have more space. Living in allergen building with only 10 bedrooms is highly possible. Many people believe that robot will do most of our work, so we have more time for our hobbies.

There will probably be no school on Mars. Every student will have a computer at home which is connected to the internet. They can study, do their homework and take exams in online schools. Each student will also have their own online teacher called "e-teacher".

However, in some ways, life on Mars may not be better than that on the earth today. Food will not be the same-meals will probably be in the form of pills and will not be as delicious as they are today. Also, space travel will make many people feel ill. The spaceship will travel fast but the journey to Mars will probably be very uncomfortable.

1.According to the text, by the year 2100, some of us will possibly live _____ .

A. on Mars B. on the moon

C. under the sea D. in the sun

2.So far, how long will it take us from the earth to Mars by spaceship?

A. Two or three days B. A few months

C. A few days D. A few years

3.In the future, the students on Mars _____ .

A. will study mainly through the internet B. will study mainly in a classroom

C. will meet each other face to face every day D. needn't study at all

4.Life on Mars will be better than life on the earth because _____ .

A. only a few people will live there B. there will be more space and less work to do

C. there will be much delicious food D. all students don't need to do any homework

5.According to the text, which of the following about Mars is NOT true?

A. Transport will be much better and faster.

B. We need to develop a special plant which can produce water.

C. On Mars, we can jump higher than on the earth.

D. Food will be much more tasty.

1.A 2.B 3.A 4.B 5.D 【解析】文章讲述了2100年,我们将会生活在火星上的一些想象。 1.根据by the year 2100, we will live on the planet Mars. 可知是可能生活在火星上;故选A 2.根据 At present, our spaceships are too slow to carry la...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网