题目内容

【题目】build use become get be

Since 1946, one of the most important inventions has been the computer. It has been changing all our lives.

The first computer1 in 1946. It was as large as a room and quite difficult and slow 2.But since the invention of silicon “chip” (硅片), computers 3 smaller, easier and faster to operate.Some computers are as small as TV sets. Some can even be made smaller than a book. And computers4 smaller and smaller all the time. Who knows what the computers of tomorrow 5like?

【答案】

1was built

2to use

3have become

4are getting

5will be

【解析】

试题本文简单介绍了计算机的演变历程。1946建造了第一台体型庞大的计算机,运行缓慢,很难使用。后来发明了硅芯片,计算机就变得更小、更容易、更快捷。

1句意:第一台计算机是1946建成的。根据下文It was as large as a room对它外形的描述,可知选用动词build。句子主语The first computer是动词build的受动者,需用被动语态,结合时间1946,可知用过去时,故填was built。

2句意:它和房间一样大,而且运行缓慢,很难使用。句中的两个and都是并列结构,但第一个连接的是两个句子,即and(it was)quite difficult and slow 根据句意和结构,可知填to use。

3句意:但自从硅芯片发明以来,计算机变得更小、更容易、更快捷。since自……以来,常用于完成时态,根据句意和上下文,可知填have become。

4句意:电脑也正变得越来越小。all the time时时刻刻,正在,常用于现在进行时态。computers是复数人称,需用are。根据句意和语境,可知填are getting。

5句意:谁知道明天的电脑会是什么样子?be like。what引导的句子做know的宾语,what本身则做从句的表语。根据tomorrow可知用将来时态,结合句意和结构,故填will be。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Margaret Porter is a violinist and music teacher. According to her, the best age to start learning the violin is between three and six. She says, “It's the time when you are learning about the world.” Margaret, who lives in London, likes to take pupils at three and four. However, she has made lots of exceptions (例外) for five-year-olds. She started teaching the violin in 1972 and she taught her children's five-year-old school friends at first.

Margaret's pupils have group lessons. Each group has about twelve pupils and each lesson takes an hour, once half a month. Each pupil also has one individual (一个人的) lesson a week with her. Parents have to attend the classes. It is important that the parents take an active interest in the lessons.

In Margaret's opinion, it's important for one to know why music sounds the way it does. Without knowing it, one can't become a great musician at all. So from the earliest lessons, pupils in her class learn to play by ear. They do not even try to read music (读懂乐谱) until they have been playing for several years. Margaret says that her method (方法) is not meant to produce great violinists. She always suggests that pupils who perform very well should leave and study the violin using more traditional methods.

根据材料内容选择最佳答案。

1Margaret's first pupils were ______.

A. her friends

B. six-year-olds

C. her children's friends

D. three- and four-year-olds

2How many group lessons do the pupils have a month?

A. 1. B. 2. C. 3. D. 4.

3What does Margaret think of the excellent pupils in her class?

A. They should practice harder.

B. They should go somewhere else to learn.

C. They will become music teachers like her.

D. They will become great violinists using her method.

4What will Margaret probably say when she introduces her classes to parents?

A. There are group violin lessons for your children — no more than 5 in each group.

B. Learn to play the violin with your children — 2 lessons a week.

C. You will have to watch your children learn to play the violin.

D. I'll look after your children while you learn the violin.

5What does the passage mainly talk about?

A. When children should learn the violin.

B. What Margaret's teaching method is.

C. Why it is important to read music.

D. How Margaret learnt the violin.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网