题目内容

【题目】

Running two miles on the playground isn’t a fun thing to do for most students. But students in Miss Brown’s class at Mark Twain School in the USA gladly put on their running shoes. They wanted to raise money to help a dog in need.

Miss Brown told her students about Peter, a dog who had a hard start in life. At less than a year old, Peter’s owners found out that he was not healthy. Something was wrong with his body. Medicine could help but it was very expensive. For Peter to have a better life, he needed surgery (外科手术). But his owners couldn’t afford that. Finally, they had to leave Peter at the animal hospital.

“I love dogs and when I hear about Peter, I felt so sad for him,” says student Tony.

Miss Brown’s class decided to hold a Jog-a-Thon to raise money for Peter’s surgery.

“At first I felt like the Jog-a-Thon was just to get us to exercise,” says Mike “but then I wanted to help this dog.”

“I just wanted to make a difference in Peter’s life,” adds student Chance Wood.

News of the Jog-a-Thon spread throughout the school. Before long, five other classes also took part in the event. “I started receiving money from all kinds of people in our school community,” says Miss Brown. “We raised $3,180.64 in all.”

A 1 activity

Background

A dog named Peter had 2 problems before he was one year old.

Medicine and surgery can 3 his health, but his owner didn’t have enough 4 to pay for them.

Act

Miss Brown’s class made their 5 to raise money for Peter by 6 an activity. The activity is called 7 which is about running.

Idea

In Miss Brown’s class, students felt sorry for Peter and wanted to 8 his life.

9

They raised $3,180.64 in all and 10 five classes joined the event.

【答案】

1charity

2health/body

3improve/help

4money

5deci sion

6organizing/holding

7Jog-a-Thon

8change

9Result

10another

【解析】

文章讲述了Peter的这个小狗不能正常行走,需要手术,但狗主人却付不起手术费。孩子们希望通过跑步筹集资金,帮助这条可怜的小狗。

1细节理解题。根据They wanted to raise money to help a dog in need. They wanted to raise money to help a dog in need. 他们想筹集资金帮助一只需要帮助的狗。可知,这是一项慈善活动。故答案为:charity

2细节理解题。由句子At less than a year old, Peter’s owners found out that he was not healthy. Something was wrong with his body. 不到一岁的时候,彼得的主人发现他不健康。他的身体有问题。可知,一只名叫彼得的狗一岁前就有健康问题。故答案为:health/body

3细节理解题。根据Medicine could help but it was very expensive. For Peter to have a better life, he needed surgery (外科手术). 药物有帮助,但很贵。为了让彼得过上更好的生活,他需要手术。可知,药物可以改善他的健康。故答案为:improve/help

4细节理解题。由句子But his owners couldn’t afford that. 但他的主人负担不起。可知,他的主人没有足够的钱来支付这些费用。故答案为:money

5细节理解题。根据Miss Brown’s class decided to hold a Jog-a-Thon to raise money for Peter’s surgery. 布朗小姐的班级决定举行一次慢跑,为彼得的手术筹款。可知,布朗小姐的班级决定通过组织一个活动为彼得筹款。decide的意思与make a decision意义相近。故答案为:decision

6细节理解题。根据Miss Brown’s class decided to hold a Jog-a-Thon to raise money for Peter’s surgery. 布朗小姐的班级决定举行一次慢跑,为彼得的手术筹款。可知,布朗小姐的班级决定通过组织一个活动为彼得筹款。hold a Jog-a-Thon意思是举行一次慢跑,也就是by organizing/holding an activity。所以答案为:organizing/holding

7细节理解题。根据Miss Brown’s class decided to hold a Jog-a-Thon to raise money for Peter’s surgery. 布朗小姐的班级决定举行一次慢跑,为彼得的手术筹款。可知,这项活动叫做慢跑。故答案为:Jog-a-Thon

8细节理解题。根据“I just wanted to make a difference in Peter’s life,” adds student Chance Wood. “我只是想改变彼得的生活,学生绿茵争程伍德补充道。可知,在布朗小姐的班上,学生们为彼得感到难过,想改变他的生活。make a difference in Peter’s life也就是change his life改变彼得的生活。所以答案为:change

9细节理解题。根据“We raised $3,180.64 in all.” “我们总共筹集了3180.64美元。可知,这是活动的结果。故填:Result

10细节理解题。由句子Before long, five other classes also took part in the event. 不久,另外五个班也参加了这次活动。可知,还有五个班级参加了这个活动。故答案为:another

练习册系列答案
相关题目

【题目】

“A drizzling rain falls like tears on the Mourning Day/ The mourner’s heart is going to break on his way”, it is from a poem about Tomb Sweeping Day, also known as the Qingming Festival. It falls on April 5th this year. It's the traditional Chinese festival to remember the dead. Chinese people visit the tombs () of their parents,

grandparents and ancestors (祖先). They will sweep the tombs and clean away the grass around them. Then they burn paper money and put flowers and fruit in front of the tombs. They hope the dead can enjoy them and bring the family good luck.

However, not only Chinese remember the dead. People in other countries also have festivals for the dead.

In Japan, O-Bon Festival (盂兰盆节) is one of the most important festivals. It is held from August 13 to 16. It is also a holiday that serves as a family reunion. During O-Bon, Japanese people return to their hometown and visit their ancestors’ spirits return home to be reunited with their family. People perform a “bon odori” dance (盆舞) to welcome the spirits. On the last day of O-Bon, they put paper lanterns in a river to send off the spirits.

In Russia, people remember their ancestors on the Day of Rejoicing (欣喜). It's usually in late April or early

May. The name of this festival means birth and happiness. Russians believe that people shouldn’t feel sad for the dead because death means birth in another world. On the Day of Rejoicing, Russian people draw beautiful pictures on eggs and put them in front of tombs. After that they have a picnic together. They hope for a good life for both the living and the dead.

1What do we know about Tomb Sweeping Day?

A. It's a day to remember the dead.B. People grow grass beside the tombs that day.

C. It falls on April 4 every year.D. It's said that people can see the dead that day.

2We know the following about O-Bon Festival EXCEPT that ______________.

A. it is a Japanese festivalB. it lasts four days in August

C. it's also a family reunion dayD. people send off the spirits by dancing

3What do Russian people think of death?

A. It's a sad thingB. It means birth in another world.

C. They feel happy about it.D. It means a good life for the dead.

4What does the story mainly talk about?

A. How to remember the dead.B. History of Tomb Sweeping Day.

C. Festivals to remember the dead.D. Meanings of death in different countries.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网