题目内容
【题目】Barton is an ordinary snail (普通的蜗牛). He and his family just eat and sleep every day. One day he feels he can't live likethis.______
Barton goes to ask the mentor (导师) snail how to make a difference. “An ordinary snail can make a big difference sometimes. Just do what you can do,” says the mentor snail.
On his way home, Barton sees Mrs. Cat in her vegetable garden (园子)._____Mrs. Cat is worried.
“Hello, Mrs. Cat. I think I can do something,” says Barton. Then he goes away.
After a while, Barton is back with a lot of other snails. They go into the garden and start to eat the grass._____Mrs. Cat is so happy. Barton is happy, too. “The mentor snail is right. An ordinary snail can make a big difference,” he thinks.
根据材料内容完成下列任务。
任务一:将A、B、C三个句子填入文中空缺处。
A. One hour later, the garden is clean.
B. There is a lot of grass in the garden.
C. He wants to make a difference.
【1】______
【2】______
【3】______
任务二:选择最佳答案。
【4】文中划线单词this指代的是______。
A. walking very slowly
B. staying with his family
C. being an ordinary snail
D. just eating and sleeping all day
【5】What does the writer want to tell us through the story?
A. It's good to listen to others.
B. Great ideas make our life different.
C. Ordinary people can make a big difference.
D. Different people are good at different things.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】本题难度适中,主要讲述巴顿想要不平凡,有影响,最后帮了一位女士除了杂草,通过此事告诉我们一个道理,再普通的人也会对他人有影响。
【1】根据上文One day he feels he can't live likethis可知,他不想一直这样过下去,他想要有影响力,故选C。
【2】根据下文Mrs. Cat is worried可知,院子里长满了草,故选B。
【3】根据上文After a while, Barton is back with a lot of other snails. They go into the garden and start to eat the grass可知,一下时候,花园干净了。故选A。
【4】本题考查代词指代,代指上文中出现过的内容,故本文指的是他和家人每天都是吃了睡,后面才说,一天他感到他不能这样活着了,故选D。
【5】本文主要讲述一只平凡的蜗牛对他人的影响以及最后一句 An ordinary snail can make a big difference可知,故选C。
【题目】Tony and Jane give their opinions about keeping pet dogs.
Keeping pet dogs is a good idea, says Tony I think people should be allowed to keep pet dogs. There are lots of reasons for this. First, dogs are really cute. It’s nice to pick them up and hold them in our arms, and it’s wonderful to see them growing up quickly. Second, your dog might not be dangerous but by simply barking(吠)he can keep away a burglar(窃贼)who might think of entering your house. Finally, we can also learn about life and death from dogs. Young people can learn how to care for others and how to respect(尊重)all living things by keeping a pet dog. I think keeping pet dogs is something everyone can enjoy. | Keeping pet dogs is not a good idea, say Jane In my opinion, it is never a good idea to keep a pet dog. Firstly, pet dogs creates a lot of mess. They leave fur(毛) and hair on the floor, on beds and on sofas, and they need to be washed daily. Secondly, we should remember that not all dogs are friendly. Some dogs bark at people they do not know. A few dogs bark all night. This stops their neighbors from getting any sleep. A small number of pet dogs even bite(咬) people. Lastly, you have to make sure pet dogs are in good health and provided with good pet products. Paying for dog food and visiting the vet when dogs are ill can be expensive. I believe that people should not keep pet dogs. |
【1】Tony would probably think it____ to put pet dogs on beds.
A. uncomfortable B. acceptable C. dangerous
【2】The underlined word “they” in the passage refers to(指) “ ____”.
A. beds B. sofas C. pet dogs
【3】From the underlined part, we can guess “vet” means“ ____”.
A. 兽医 B. 宠物店 C. 驯兽师
【4】Tony and Jane disagree on ____.
A. the growth of pets
B. the sound made by dogs
C. the money paid for pets
【5】 It can be learned from the passage that ____.
A. people are not allowed to keep pet dogs
B. people are encouraged to keep pet dogs
C. opinions are divided on keeping pet dogs
【题目】阅读下面图表,回答53-55题。
who | Jim | Bill | Peter |
where | Sanya | Shanghai | Beijing |
When to go | The last week in September | Saturday, October 1 | The first week in October |
With whom | His parents | His friends | His cousin |
What to do | Go to the beach, go shopping | Go shopping, eat nice food | Visit the Great Wall, go fishing, climb a mountain |
How long | About a month | Until October 8 | About two weeks |
How | Taking a bus and walking | Taking a bus and a taxi | Taking a bus and riding a bike |
【1】What’s Peter going to do for his vacation?
A. Go swimming . B. Go shopping . C. Go fishing.
【2】Who are going shopping for the vacation?
A. Jim and Bill. B. Bill and Peter. C. Peter and Jim.
【3】How long is Bill staying in Shanghai?
A. For about two week. B. For about a week. C. For about a month.
【题目】假设你是你们学校器材室的管理员,请根据下面表格中的内容,用英语向前来参观的几名外国交换生介绍一下你们学校的球类用品、数量及学生对这些运动项目的喜好情况。
篮球 | 足球 | 排球 | 乒乓球拍 | 乒乓球 |
20个 | 12个 | 25个 | 40个 | 150个 |
要求:50词左右,开头已给出,不计入总词数。
Our school has a lot of sports things. Look at these balls in this room.