题目内容
8.What do you do when you begin to read an English newspaper?You'd better know what sections are there.Usually,there is international news,business,science and technology,entertainment or lifestyle,sports and cartoons.You can choose your favorite section to read carefully.
Then,you come to the article itself.If you don't have time to read the whole article,the headline(标题)and photo give you a general idea of the story.
Different kinds of articles
A news article includes body text and a photo with a short piece of text under it.It usually puts the most important information at the very beginning.if you don't have much time to read the story,just have a look at the first paragraph.
A feature article is an in-depth(深度的)report on an event or person.It usually has an interesting opening.You get to know the idea of the article as you read.
Another kind of article is an opinion(评论)article.Usually,some famous people give their own opinions about an important issue in a fun way.Opinion is different from news stories that are all facts.
Be a critical(批判性的)reader
There are advertisements in newspapers.They can provide useful information about products,places,food or jobs.Remember that people make advertisements to sell you things.You don't have to do everything advertisements tell you to do.You should be critical enough to judge which advertisements are useful and which are not.
53.How many kinds of articles does the writer talk about in the passage?
3/Three.
54.What is the passage mainly about?
Tips forreadinganEnglishnewspaper./SuggestionsofreadinganEnglishnewspaper./Adviceonreading anEnglishnewspaper.
55.Would you like to be a critical reader?Why or why not?
Yes.Because I shouldbecriticalenoughtojudgewhichadvertisementsareusefulandwhicharenot..
分析 文章主要介绍了如何来阅读一篇英语报纸,提出了几点建议.如果没有时间,可以通过标题和照片来快速了解文章大意.
解答 53.3/Three.细节理解题.依据短文内容可知,短文中共提到三种类型的文章.news article,feature article,opinion article.故答案为:3/Three.
54.Tips for reading an English newspaper./Suggestions of reading an English newspaper./Advice on reading an English newspaper.主旨大意题.依据What do you do when you begin to read an English newspaper?及短文内容可知,文章主要介绍了如何来阅读一篇英语报纸,提出了几点建议.故答案为Tips for reading an English newspaper./Suggestions of reading an English newspaper./Advice on reading an English newspaper.
55.Yes.Because I should be critical enough to judge which advertisements are useful and which are not.理解推断题.根据You should be critical enough to judge which advertisements are useful and which are not.可知要成为一个批判的阅读者,这样才能判断哪些广告是有用的,哪些是不重要的.此答案不唯一,合理即可.故答案为:Yes.Because I should be critical enough to judge which advertisements are useful and which are not.
点评 做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.
| A. | shoes | B. | socks | C. | gloves |