题目内容

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在答题卡标有 题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。(每空一词)

Holmes was talking about the Baskerville case with me.

The picture showed us that Stapleton was indeed a Baskerville. He was the s1of Roger Baskerville, who was Sir Charles’ younger brother. Roger was a criminal who ran from prison. Everyone thought he had died unmarried, but that was not true. He m2 and had one son, a3 called Roger, whom we knew as Stapleton. Stapleton discovered that he would inherit(继承)the Baskerville lands i4 Sir Charles and Sir Henry both died. When he met Sir Charles, he heard the story of the hound---huge dog. He also learned that Sir Charles believed these super natural stories, and that he had a w5heart.

Stapleton bought a huge hound and used the phosphorus( )to make it shine l6 the hound in the story.

Then Stapleton made Laura Lyons write a letter to b7 Sir Charles to the moor gate on that sad night. The hound, which was s8 with phosphorus, ran after Sir Charles. Sir Charles was so afraid that his heart s9, and he died, but the criminal did not touch the dead body.

The hound had run on the grass, so it left no footprints. Neither he nor the hound had touched Sir Charles so there was no sign of murder. The only two people who might suspect him---his wife and Mrs Lyons could not be certain about what he had done. Anyway, n10 of them would tell the police about him.

【答案】

1son

2married

3also

4if

5weak

6like

7bring

8shining

9stopped

10neither

【解析】

文章大意:本文是福尔摩斯向作者讲述Baskerville案子的情况。

1句意:他是罗杰·巴斯克维尔的儿子。根据下文的描述,结合首字母提示,可知此处句意为“他是罗杰·巴斯克维尔的儿子。”故答案填son

2句意:他结婚生了而且有一个儿子。联系上文Everyone thought he had died unmarried, but that was not true.可知此处句意为“他结婚生了而且有一个儿子。”“结婚”marry,时态用一般过去时,故答案填married

3句意:也叫罗杰,也就是我们认识的斯台普顿。根据a___3___ called Roger, whom we knew as Stapleton.再结合上下文语境,可知句意为“也叫罗杰,也就是我们认识的Stapleton。”also“也”,故答案填also

4句意:斯台普顿发现,如果查尔斯爵士和亨利爵士都死了,他将继承巴斯克维尔的土地。根据Stapleton discovered that he would inherit(继承)the Baskerville lands i___4___ Sir Charles and Sir Henry both died.可知这里是if引导的条件状语从句,故答案填if

5句意:他有一颗软弱的心。根据上文He also learned that Sir Charles believed these super natural stories,可知句意为“他有一颗软弱的心。”weak“软弱的、虚弱的”,形容词,修饰后面的名词heart,故答案填weak

6句意:斯台普顿买了一只巨大的猎犬,用磷使它像故事中的猎犬一样发光。根据Stapleton bought a huge hound and used the phosphorus(磷)to make it shine l___6___ the hound in the story.可知此处句意为“使它像故事中的猎犬一样发光”,“像一样”like,故答案填like

7句意:然后,斯台普顿让劳拉莱昂斯写了一封信,在那个悲伤的夜晚把查尔斯爵士带到荒野之门。bring…to…“带”,故答案填bring

8句意:那只闪着磷光的猎犬追赶着查尔斯爵士。根据上文斯台普顿买了一只巨大的猎犬,用磷使它像故事中的猎犬一样发光。可知此处句意为“那只闪着磷光的猎犬追赶着查尔斯爵士。”“发光”shine,前面有系动词was,所以用进行时态,故答案填shining

9句意:查尔斯爵士非常害怕,他的心脏停止跳动,他死了。根据下文he died,可知是他的心脏停止跳动。stop“停止”,时态用一般过去时,故答案填stopped

10句意:不管怎样,他们谁也不愿把他的事情告诉警察。根据上文his wife and Mrs Lyons could not be certain about what he had done.可知是两个人,联系语境结合常识可知他们应是谁也不愿把他的事情告诉警察。结合首字母提示,可知应填neither“两者都不”,故答案填neither

练习册系列答案
相关题目

【题目】Steven Jobs, the designer (设计者) of Apple Computer, was not clever when he was in school. At that time, he was not a good student and he always made troubles with his schoolmates. When he went into college, he didn't change a lot. Then he dropped out (退学). But he was full of new ideas.

After he left college, Steven Jobs worked as a video game designer. He worked there for only several months and then he went to India. He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in life.

Steven Jobs lived on a farm in California for a year after he returned from India.

In 1975, he began to make a new type of computer. He designed the Apple Computer with his friend in his garage (汽车库). He chose the name "Apple" just because it could help him to remember a happy summer he once spent in an apple tree garden.

His Apple Computer was such a great success that Steven Jobs soon became famous all over the world.

1Steven Jobs was not a good student in school because he ________.

A. never did his lessons B. was full of new ideas

C. always made troubles with his schoolmates D. dropped out

2Did George Jobs finish college?

A. Yes, he did. B. No,he didn’t.

C. No,he didn’t go into college. D. We don’t know.

3Steven Jobs designed his new computer ________.

A. in India B. in the USA C. in an apple tree garden D. by himself

4Steven Jobs was famous for his ________ all over the world.

A. new ideas B. apple C. video games D. Apple Computer

5From this passage we know ________.

A. Steven Jobs liked trying new things and making his new ideas become true

B. Steven Jobs liked travelling in India and California

C. Steven Jobs didn't finish his studies in the college because he hated his schoolmates

D. Steven Jobs could only design video games

【题目】Have you ever thought of such questions as “Why do I have to study math?”or “I am not interested in history at all. My dream is to be an actor. Should I give up history?”

Maybe you are right. After you leave school, it’s not necessary for you to understand everything. But please remember that at school, besides getting knowledge, you should pay attention to some other important things.

First, try to find what you are most interested in. At school, you study many subjects. Try to find what you like and what you don’t like. This may be helpful to you in the future.

Second, maybe you don’t like math and you want to drop it. But the logical thinking ability from math can help you solve some problems. At school, you should practice your brain by thinking.

Third, you should believe in yourself. Maybe you learn French at school, but you don’t need to speak French at all. But learning French can prove that you have the ability of learning languages. Suppose you go to France one day and find a good job well. At school I learned French well, and now I must be able to learn German. But if you have no confidence, what will happen?

Try to challenge yourself as often as possible. I think many of us like playing computer games. When we fail in a game, we always want to try it again. Why? Because it is hard for us to get the highest mark. If we want to challenge ourselves, we must face more difficult things and make greater progress.

1At school you should______________ .

A. stop learning the subjects you don’t like

B. both get knowledge and improve your ability

C. pay more attention to math and French

D. learn French instead of English

2Math can improve one’s_______________.

A. logical thinking ability B. skills in computer

C. interest in other subjects D. ability of finding a job

3Which of the following is TRUE?

A. You will use everything you learn at school in your future job.

B. It’s not necessary to know what you like at school.

C. Everything you learn at school has an influence on you.

D. Logical thinking ability is the most important ability.

4Learning French can help us ___________ .

A. have confidence in learning languages B. go to France

C. get a good result in the exam D. make greater progress

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网