题目内容
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
D![]()
What's it all about?
OneSmallDeed.com is a website which lets the world know the good deeds(行动)they have done and to encourage others to do the same.
Who are we?
We are not a big organization, but just a group of people who wanted to find a way to make the world a nicer place. We live in London and come from different countries and cultures. The one thing we have in common is that we are kind and giving people who want to see more people like us.
Want to join?
All you need to do is just a small good deed as often as you can do. If you want to encourage others, then post your deeds on our website.
Here are some suggestions for you to get started:
1 Open the door for someone
2 Give up your seat on the train or bus for someone who needs it more than you.
3 If somebody asks for your help and you are really busy, find a way.
4 If someone in need, like a man in a wheelchair to get across the street, help them.
5 If you see someone crying, ask if you can help.
(1)What is “OneSmallDeed.com” ?
A.It is a nicer place.
B.It is a big organization.
C.It is a group of people.
D.It is a website.
(2)Why do they set up “OneSmallDeed.com”?
A.Because they don't want people know their good deeds.
B.Because they encourage others to do small good deeds.
C.Because they would like to live in London themselves.
D.Because they hope more people will look like them.
(3)How can people join the One Small Deed organization?
A.They must often do small good deeds and post on the website.
B.They must come from different countries and different cultures.
C.They should do big deeds to encourage others to do the same.
D.They have to find a way to make the world a bigger place.
(4)Which of the following is Not True about how to get started?
A.Help those in need across the street.
B.Refuse to help if you are busy.
C.Give up your seat to others in need.
D.Open doors for other people.
【答案】
(1)D
(2)B
(3)A
(4)B
【解析】本文介绍一个鼓励人们做好事的一个网站。
⑴细节理解。根据What's it all about?可知答案在第一段:OneSmallDeed.com is a website which lets the world know the good deeds,故选D。
⑵细节理解。根据第一段to encourage others to do the same可知这个网站是为了鼓励更多的人做好事。故选B。
⑶细节理解。根据All you need to do is just a small good deed as often as you can do. If you want to encourage others, then post your deeds on our website.可知你只需要尽可能经常做好事就可以了,如果你想鼓励别人,你可以把你的事迹张贴到这个网站上。所以选A。
⑷细节理解。根据最后列出的五店可知B:如果你忙的话就拒绝帮助别人是错误的。故选B
【题目】阅读理解
(Four students are talking about the future after class.)
| In 2050, China will be richer than it is now. Beijing will be getting ready for the 40th Olympic Games in 2052. We will see the blue and clear sky and smell the fresh air. There will be more pandas living happily in China. I believe that 2050 will be the year of China. |
| A holiday trip to the moon will no longer(不再) be a dream. We can also travel far to other planets and talk with the spacemen. We might also eat something like pills instead of meals. Everyone will enjoy a longer life. |
| Robots will be very popular. They will do what people don't want to do. We'll build new homes on other planets. By then, I'll be sixty years old. Maybe we will have an exciting talk in my new home on another planet! |
| By the year of 2050, cloning(克隆) will be used in many ways. It will bring back animals which disappeared(消失) many years ago. There will be no pollution(污染). The whole world will be one big family. There will be no wars. As time passes, we'll live a much easier and better life. |
(1)It is the _______ Olympic Games in 2048.
A.38th
B.39th
C.40th
D.41st
(2)According to Liu Yuan, everyone will live a(n) _______ life.
A.boring
B.exciting
C.longer
D.interesting
(3)_______ thinks that people can spend their holidays on the moon in the future.
A.Deng Yu
B.Zhang Lan
C.Sun Wei
D.Liu Yuan
(4)What does Zhang Lan think will happen in the future?
A.People will live in a world without wars.
B.Robots will do the things that people don't want to do.
C.People can talk with the spacemen.
D.There will be more pandas living happily in China.
(5)From the talk, we can know that _______.
A.people are still polluting the earth today
B.the 50th Olympic Games will take place in 2052
C.we will have the same food in 2050 as we do now
D.all the people will move to another planet in the future