题目内容

【题目】

Shenzhen has reached its purpose of having more than 1,000 parks by 2020 ahead of time. So far, the city has had 1,090 parks covering a total area of 393.2 square kilometers. These parks are across the city's nearly 2,000 square kilometers of land.

Parks are divided into three kinds. They are nature parks, city parks and community parks. People can reach a community park within 500 meters, a city park within 2 kilometers and a nature park within 5 kilometers. The number of community parks in the city has reached 905, which are more than 80% of the total parks. In addition, the city will develop hand-built paths(小路)in nature parks in order to have fewer bad influences on the environment.

The building project of the city's first hand-built footpath was started in Meilin Park in Futian District in June last year and projects like this will come to more nature parks.

At the same time, there are 19 new parks which are being built, and 9 repaired parks have opened to the public again. Next, Shenzhen's plan is to have 1,500 parks by 2035.

1What is the total area of the parks in Shenzhen till now?

A.393.2 square kilometers.B.1,000 square kilometers.

C.1,090 square kilometers.D.2,020 square kilometers.

2What do we know from Paragraph 2?

A.Nature parks are the best among the three in Shenzhen.

B.People can reach a community park within 2 kilometers.

C.People will develop more than 80% hand-built paths in total.

D.Shenzhen has built many community parks for people to keep healthy.

3What can you learn about hand-built paths from the passage?

A.They are built in community parks.B.They are harmful to the environment.

C.They were first built in the Central Park.D.They will appear in more nature parks.

4What is the best title for the passage?

A.Shenzhen, more parks neededB.Shenzhen, a city with footpaths

C.Shenzhen, a city of over 1,000 parksD.Shenzhen, a modern and beautiful city

【答案】

1A

2D

3D

4C

【解析】

文章大意:本文主要介绍了深圳的公园。

1细节理解题。根据文中So far, the city has had 1,090 parks covering a total area of 393.2 square kilometers. 可知,深圳的公园的总面积是393.2平方公里,故答案为A

2细节理解题。根据文中The number of community parks in the city has reached 905, which are more than 80% of the total parks. 可知,社区公园占所有公园的百分之八十,也就是说深圳建了许多社区公园,故答案为D

3细节理解题。根据文中In addition, the city will develop hand-built paths(小路)in nature parks in order to have fewer bad influences on the environment. 可知,城市会在自然公园里增加许多手工建造的小路,也就是说它们将出现在更多的自然公园里,故答案为D

4主旨大意题。根据文章大意“本文主要介绍了深圳的公园”可知,这段话最好的标题应是“深圳,超过1000公园的城市”,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Reading is a good habit, but the problem is, there is too much to read these days, and too little time to read every word of it. There are hundreds of skills to help you read more in less time. Here are two skills that I think are very good.

Preview—if it is long and hard. Previewing is very useful for getting a general (笼统的) idea of heavy reading like long magazine articles and business reports.

Here is how to preview.

Read the first two paragraphs and the last two paragraphs carefully.

Then read only the first sentence of the other paragraphs.

Previewing does not give you all the information. It keeps you from spending time on things you don’t really want or need to read.

Skim — if it is short and easy. Skimming is a good way to get a general idea of light reading like popular magazines or the sports and entertainment of your everyday paper.

Here is how to skim.

Get your eyes to move fast. Sweep them across each line.

Pick up only a few key words in each line.

Everybody skims differently. You and I may not pick up the same words when we skim the same article, but we will get a similar idea of what it is all about.

1How many skills are there in this passage?

A.One.B.Two.C.ThreeD.Four.

2What does the underlined word “Skim” mean?

A.Reading slowly.B.Reading loudly.

C.Reading quickly.D.Reading carefully.

3According to the passage, we should not __________ when we read sports news in an everyday paper.

A.read the last two paragraphs carefullyB.get our eyes to move fast

C.sweep our eyes across each lineD.pick up only a few key words in each line

4Which of the following is WRONG?

A.If the article is easy, you can skim.

B.There are many ways to read more in less time.

C.By previewing, you can get all the information of the passage.

D.Everybody skims differently, but we will get a similar idea of what it is about.

5What’s the best title for this passage?

A.How to read fastB.Where to read

C.When to readD.Why we should read

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网