题目内容
【题目】 Has anyone ever told you that eating carrots will help you see in the dark?This is just one of many incorrect beliefs you may have heard. Below, TEENS has picked out scientific explanations for three mistakes that people make about their eyes. Let’s take a look.
Can eating carrots improve your eyesight?
Carrots are rich in vitamin A, which helps the eyes to turn light into information for your brain. This allows people to see in darker places.However, eating more carrots won’t help you see better. A certain minimum amount will help, but a large number of carrots will not give you superhuman vision.
If your parents have bad eyesight, will you have bad eyesight, too?
Myopia(近视)can be passed from parents to children. A study by the American Optometric Association found that if both parents are myopic, there’s a 33 to 60 percent chance that their child will be. For children who have one parent with myopia, the chance is 23 to 40 percent, and it’s down to 6 to 15 percent for kids with non-myopic parents. So if your eyesight is bad, your children might still have good vision.
Do color blind people see the world in black and white?
Color blindness doesn’t usually mean that people see the world like an old movie. They usually can’t tell certain colors apart, especially green and red. Another commonly confused pair of colors is yellow and blue.Our eyes have cone cells(视锥细胞)that sense different wavelengths (波长)of light. If these cells don’t work properly, color blindness occurs.
There are different levels of color blindness. Some people are only color blind in low light.
However, in the most serious form of color blindness, everything is shades of gray.
【1】Which can help the eyes to turn light into information for the brain?
A.vitamin AB.vitamin BC.vitamin CD.vitamin D
【2】According to the article, eating carrots_____.
A.stops the brain from seeing
B.doesn’t help you see better at all
C.will give you superhuman vision.
D.is good for your eyes to some degree
【3】If both parents have myopia, their child’s chance of having good eyesight is_____.
A.40-67%B.33-60%C.23-40%D.6-15%
【4】What is the cause of color blindness, according to the text?
A.Watching movies for too long.
B.Getting too little exercise.
C.Cone cells not working properly.
D.Changes in the wavelength of light.
【5】What is the purpose of the article?
A.To offer some advice on protecting your eyes.
B.To clear up some misunderstandings about our eyes.
C.To provide help for improving your vision.
D.To explain how bad eyesight and color blindness form.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
本文对于传统的关于保护眼睛的几个错误认识进行了科学的解释。
【1】
细节理解题。根据文中“Carrots are rich in vitamin A, which helps the eyes to turn light into information for your brain.”可知,维生素A可以帮助眼睛把光转化为大脑的信息,故选A。
【2】
细节理解题。根据文中“A certain minimum amount will help, but a large number of carrots will not give you superhuman vision.”可知,一定数量的胡萝卜会有帮助,但大量的胡萝卜不会给你超人的视力。故选D。
【3】
推理判断题。根据文中“if both parents are myopic, there’s a 33 to 60 percent chance that their child will be. ”如果父母双方都近视,他们的孩子有33%到60%的几率近视。可知,那么孩子有好的视力的几率就是40%—67%,故选A。
【4】
细节理解题。根据文中“Our eyes have cone cells(视锥细胞)that sense different wavelengths (波长)of light. If these cells don’t work properly, color blindness occurs. ”我们的眼睛有视锥细胞,可以感知不同波长的光。如果这些细胞不能正常工作,就会出现色盲可知,视锥细胞不能正常工作的时候,就会出现色盲。故选C。
【5】
主旨大意题。根据文章的理解可知,本文是对关于眼睛的几个错误认识给予了科学解释,由此可以判断出本文的写作目的是为了消除关于眼睛的几个误会。故选B。